URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2010, 15:41

Radu Ţîrle a reziliat contractul Selinei pentru deszăpezirea drumurilor din jurul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am hotărât să reziliem unilateral contractul cu firma Selina pentru deszăpezirea sectorului Oradea", a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle.

"Am primit prea multe sesizări şi reclamaţii din partea primăriilor din judeţ, a Poliţiei Rutiere şi a firmelor de transport auto privind starea proastă a drumurilor din acest sector, iar pe de altă parte am constatat că firma Selina ne presta servicii pe care nu le-am cerut, dar nu presta serviciile prevăzute în contract. În loc să execute împrăştierea materialului antiderapant mecanic, aşa cum scrie în contract, Selina o face manual", a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Sătul de Selina

"Aici (n.r. - în Bihor) Selina foloseşte utilaje vechi, probabil că utilajele moderne pe care trebuia să le folosească sunt concentrate în baza din Maramureş", a mai "împuns" Ţîrle, făcând astfel aluzie la faptul că patronul Selinei, Beniamin Rus, este cercetat împreună cu preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, de către DNA, pentru fapte de corupţie în legătură cu contracte publice dubioase derulate în judeţul Maramureş.

Ţîrle a specificat că rezilierea unilaterală a contractului cu Selina pentru deszăpezire este prevăzută în contract, şi că decizia sa se bazează pe propunerea inspectorului de zonă al Serviciului Drumuri Judeţene din cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean.

"M-am săturat să mă tot sune primarii, Poliţia, transportatorii, pentru că Selina nu-şi face treaba", a mai spus şeful CJ Bihor, precizând că sectorul Oradea este singurul din cele cinci sectoare de drumuri judeţene pentru care s-au înregistrat plângeri din cauza neefectuării la timp şi în parametri optimi a operaţiunilor de deszăpezire.

Firmă cu "cazier"

Consiliul Judeţean Bihor a încheiat contracte de deszăpezire a drumurilor judeţene organizând cinci sectoare, în jurul oraşelor mari din judeţ, licitaţiile fiind câştigate de firma Selina pentru sectoarele din jurul municipiilor Oradea şi Beiuş, de societatea Via Vita pentru sectorul Marghita, de Ghenau Trade pentru sectorul Aleşd şi de Crişana Pro Construct pentru sectorul Tinca.

Sectorul Oradea are o lungime de aproximativ 200 de kilometri de drumuri judeţene, într-un perimetru delimitat de localităţile Uileacu de Criş - Bălaia - Burzuc - Sârbi - Tileagd - Vârciorog - Copăcel - Tăşad - Oşorhei - Felcheriu - Cefa - Lăzăreni - Calea Mare - Mierlău - Şumugiu - Cefa - Girişu de Criş - Toboliu - Sântandrei - Cetariu - Cauaceu.

Anul trecut, din cauza licitaţiilor pentru deszăpezire, a izbucnit un alt scandal între Selina şi CJ Bihor, reprezentanţii firmei câştigând licitaţiile doar pentru două din cele cinci sectoare de drumuri. În contestaţiile depuse atunci de Selina (şi ulterior respinse ca neîntemeiate), reprezentanţii firmei acuzau "lipsa de profesionalism" a membrilor comisiei de licitaţii, care erau aceiaşi ca în cazul sectoarelor pentru care a câştigat licitaţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
intrebare
... eu am inteles ca sa desfacut contractul cu Selina... si ca norocu` sa topit si zapada... dar daca vine inca o ninsoare, cine va curata drumurile? Nimeni?
Postat 21 Decembrie 2010, 09:21 de oradean
fa
bravo lui Tarle... si asa au fost cateva accidente din cauza zapezii si inghetului, aia de la selina oricum o freaca incet, asta era probabil singura solutie, sau amendarea fiindca nu respecta ce au scris in contract.
Postat 20 Decembrie 2010, 20:15 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON