URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2013, 17:28

Radare în cascadă pe drumurile naţionale: peste 200 de vitezomani au fost prinşi în doar 6 ore

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe echipaje a poliţiştilor rutieri, de ordine publică şi de prevenire au participat, miercuri, între orele 11 şi 17, la o acţiune pe DN1 şi DN19 pentru sancţionarea şoferilor indisciplinaţi. Poliţiştii au instalat radare în cascadă pe cele două şosele, iar cei care au fost prinşi încălcând limitele de viteză au fost sancţionaţi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, joi că, în urma acţiunii, echipajele de poliţişti au aplicat 265 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 40.710 lei.

"Din totalul sancţiunilor, 207 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 10 pentru punerea în circulaţie a unor autoturisme care prezentau defecţiuni tehnice, două pentru folosirea telefonului mobil la volan, iar 34 pentru alte abateri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Totodată, trei permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării: două pentru exces de viteză şi unul pentru depăşire neregulamentară.

În acţiune au implicaţi poliţişti din Bihor, Cluj şi Satu Mare, acţiuni similare fiind organizate simultan pe DN 1, în Judeţul Cluj, respectiv pe DN 19, în Judeţul Satu Mare. Acţiunea poliţiştilor bihoreni va continua vineri, 1 februarie, tot pe DN1 şi DN 19, în Judeţul Bihor.

"Obiectivul prioritar al acţiunilor poliţiştilor bihoreni îl reprezintă reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic prin accidente rutiere", a mai spus Dinu, aducând ca argument faptul că, din analiza accidentelor rutiere produse anul trecut, cele mai multe s-au produs DN1 şi DN 19, iar principala cauză a producerii evenimentelor a fost viteza neadecvată.

Potrivit statisticilor, în 2012 s-au produs 603 accidente de circulaţie, din care 219 accidente grave, soldate cu 52 morţi, 204 răniţi grav şi 580 răniţi uşor.

În 114 cazuri, principala cauză de producere a accidentului rutier a fost viteza.

Pe sectorul DN1, în 2012 s-au produs 58 de accidente rutiere, o concentrare a acestora remarcându-se în zona localităţilor bihorene Oşorhei (8 accidente), Borod (6 accidente), Corniţel (6 accidente) şi Lugaşu de Jos (7 accidente).

"De asemenea, pe DN 19 s-au produs alte 26 de accidente rutiere, majoritatea în zona localităţilor Tarcea (5 accidente), Curtuişeni (4 accidente), Valea lui Mihai (3 accidente) şi Săcueni (3 accidente).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
a
cascada? doar atata stiu....dar unde sunt locurile critice ,unde se petrec cele mai multe accidente nici dracu nu e/ stam doar la panda pt ciupeli
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:31 de a
retard din plin !!!
Retard din plin la oligofrenii de la rutiera !!!!! Niste inculti cu 8 lase care fac un abuz grobian de putere !! Ce inseamna grobian nu astept sa stie, sunt niste tampiti !!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:24 de gogu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON