URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2015, 16:26

PSD Oradea vrea interzicerea maşinilor de şcoală de şoferi în trafic la orele de vârf

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Oradea vrea interzicerea maşinilor şcolilor de şoferi conduse de elevi la orele de vârf pe şoselele din oraş.

"O nemulţumire majoră a orădenilor este legată de trafic. Înţelegem că se lucrează şi că pentru progres trebuie să existe şi un disconfort, dar credem că putem veni cu mici măsuri care să ajute la fluidizarea traficului în Oradea", a declarat preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, miercuri, într-o conferinţă de presă, în care a cerut totodată despăgubiri din partea Termoficare SA pentru orădenii cărora nu li se furnizează căldură ori apă caldă.

Cea gândită de PSD-işti este scoaterea din trafic a maşinilor şcolilor de şoferi în timpul orelor de vârf. "Chiar eu am păţit ieri dimineaţa, la ora 7.55, în sensul giratoriu de la Colors, de pe Bulevardul Dacia: o maşină de şcoală căreia i-a murit motorul de trei ori bloca şi mai mult traficul", a precizat liderul social-democraţilor orădeni.

Liviu Sabău-Popa a admis că propunerea nu este una care să decongestioneze traficul, dar ar ajuta la relaxarea acestuia. Potrivit liderului PSD Oradea, Consiliul Local poate să reglementeze, prin Comisia de Circulaţie, traficul pe raza municipiului. 

"Vom elabora o propunere ca în intervalele orare 07.30 – 09.00 şi 15.30-17.00 să fie interzisă pe raza oraşului circulaţia maşinilor de şcoală auto conduse de altcineva în afară de instructor. La cum e oraşul în momentul de faţă şi cum vom continua şi anul viitor cu lucrări de infrastructură, măcar atât să ne protejăm şi noi. Nici pentru elevi nu e bine că fie timoraţi şi claxonaţi de ceilalţi şoferi", a spus acesta.

Preşedintele PSD Oradea a precizat că ar exista şi varianta interzicerii maşinilor de şcoală conduse de elevi doar în zonele aglomerate ale oraşului.

Aleşii social-democraţilor vor înainta propunerea finală cel mai probabil în şedinţa ordinară de Consiliu Local din luna noiembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
PCR transpartinic. Ep. Să ne facem că lucrăm. Şi şeful PSD Oradea mai spune lucruri …trăznite!
I. ”PSD Oradea vrea interzicerea mașinilor şcolilor de şoferi conduse de elevi la orele de vârf pe şoselele din oraş.” 1. Un titlu mai aproape de realitate: ”Şeful PSD Oradea vrea interzicerea maşinilor școlilor de şoferi conduse de elevi la orele de vârf pe şoselele din oraş.” II. ”O nemulțumire majoră a orădenilor este legată de trafic. Înţelegem că se lucrează şi că pentru progres trebuie să existe şi un disconfort, dar credem că putem veni cu mici măsuri care să ajute la fluidizarea traficului în Oradea”, a declarat preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, miercuri, într-o conferinţă de presă, …” 1. Nu îl întreb pe Liviu Sabău-Popa, respectiv pe șoferul său de ocazie/serviciu: Stângă, cum şi-au luat permisul de conducere. Îl întreb, însă, dacă a avut vreodată lichid în ”instalaţie” să îi tragă de mânecă pe examinatorii care au luat mită pentru a trece la examenul de obținere a permisului de conducere, pe unii care s-au dovedit a fi adevărate pericole majore pe șosele și ce măsuri a propus în acest sens? III. În loc de concluzii. 1. For Liviu Sabău-Popa&co: este penibil faptul că în loc să vă implicați în diminuarea/eliminarea adevăratelor pericole/riscuri de pe străzile și drumurile din Oradea/Bihor, vă legați şi voi de fleacuri. 2. Parafrazându-l pe ”Zeus”, cel cu care ați coabitat BINE: Nu știu dacă este bine don nomenclaturist Sabău-Popa.
Postat 31 Octombrie 2015, 22:53 de stefan
:))))
S-a gasit cineva sa vina cu solutii :))) "Chiar eu am păţit ieri dimineaţa, la ora 7.55, în sensul giratoriu de la Colors, de pe Bulevardul Dacia: o maşină de şcoală căreia i-a murit motorul de trei ori bloca şi mai mult traficul" Deci problema e ca il incurca pe mascariciul asta masinile de scoala, si la fel ca si restul tovarasilor din partid, incepe sa scorneasca legi pentru propriile beneficii. Oricum, nu ne putem astepta la mai mult de ei.
Postat 29 Octombrie 2015, 17:11 de hateretards
solutia salvarii socialismului
foarte tare Solutia gasita de tinerii pesedisti,asta da,mai asteptam si altele.Mai propun si eu una : Mang sa nu mai vorbeasca in public ca aduce mirosul greu de la fermele de porci din Palota !!!!!!!
Postat 29 Octombrie 2015, 14:59 de suporter_oradean
Alte propuneri comuniste:
Propuneti populatiei sa circule in zile pare cei cu Dacii si in zile impare cei cu masini straine! Si eventual sa nu conduca nici femeile in respectivul interval orar interzis masinilor de scoala. V-am dat o idee, asa-i?
Postat 29 Octombrie 2015, 14:25 de trotineta
Se apropie an electoral.
E evident faptul ca haosul rutier e provocat de aglomeratia de proiecte in lucru concomitent a primariei oradea. Ingrasa porcul in ajun ca anul viitor au alegeri. Va rog sa fiti mai ordonat, domnule Bolojan, altfel s-ar putea sa ramana votantii dvs "blocati in trafic" in ziua alegerilor ;)
Postat 29 Octombrie 2015, 08:13 de Radovan
Grea problema...
Vara la 6(!!!) ies pe traseu masinile de scoala, obtinerea permisului de conducere este o afacere care merge snur! Problema este ca elevii sunt scosi ,,la oras" pana nici nu stiu bine unde-s pedalele si la ce folosesc. ,,Noroc" cu instructorii, ca au 3(trei) pedale, desi legislatia prevede doua, ambreiaj si frana. O solutie ar fi folosirea unui simulator, pana se formeaza la viitorul sofer stereotipul dinamic, folosirea din ,,reflex" a pedalelor si a schimbatorului. Sau iesirea in oras cu o masina cu cutie automata de viteze si dupa ce progreseaza sa treaca la cutia manuala. Cine a condus o masina cu cutie automata stie ce vreau sa spun! Ca masinile de scoala ,,incurca" circulatia, care e oricum incurcata in Oradea, este adevarat. Cred ca reintroducerea poligonului ar fi benefica. Am stat de ,,n" ori pana cate unu/una reusea sa faca o asa-zisa ,,parcare laterala", adica dupa zece minute reusea sa lase c**ru' masinii afara pt. ca nu stia nici macar faptul ca o parcare laterala corecta se face ,,intrand" cu marsarierul... Pe de alta parte am vazut pe unele masini de scoala un abtibild cu urmatorul text care ar trebui sa ne dea de gandit la toti : NU FI RAU, LASA-MA SA-NVAT SI EU !
Postat 29 Octombrie 2015, 06:52 de pinonel
.
nu scolile cauzeaza probleme in orele de varf ci inaptii de soferi care nu situ conduce
Postat 28 Octombrie 2015, 23:22 de David
astfel de idei
cu astfel de idei trebuie sa vina partidele politice locale.. cum pot sa imbunatateasca calitatea vietii celor din acest frumos oras.
Postat 28 Octombrie 2015, 22:31 de mariadaria2015
FELICITARI !
Felicitari pentru propunerea facuta !
Postat 28 Octombrie 2015, 22:30 de mariadaria2015
Solutii peste tot
Ideea e una buna si deja aplicata in Arad, unde in zona centrala, nu au acces masinile de scoala auto, tocmai pt a nu ingreuna si mai mult traficul din zona. Nu vad de ce nu s-ar putea impune si la noi. Good one! Speram la un feedback cat mai pozitiv!
Postat 28 Octombrie 2015, 22:08 de voodoo69
Asta e solutia!!!!
Cine spunea ca nu vine PDS cu solutii? Uite o solutie. Dar cum poate incurca circulatia un elev care merge cu viteza intai, la fel ca si ceilalti, sa fim seriosi, te incurca atunci cand merge cu 30 km/h, si are drum liber, dar nu cand merge ca si ceilalti, sau mai mult sta decat merge. Cu asa solutii asa rezultate. Nu orice problema are si solutie, in cazul de fata singura solutie era sa nu se inceapa atatea lucrari comcomitent, sunt prea multe. In rest asta e. Rabdare, rabdare,....se mai termina si asta.
Postat 28 Octombrie 2015, 21:35 de detectiv
Idee
Ideea este una ok.Pe langa faptul ca traficul e o totala catastrofa in jurul respectivelor ore, cei cu scoala de soferi sunt predispusi la anumite erori, care nu ajuta in mod deosebit fluidizarea traficului. Problema nu e neaparat protejarea celorlalti participanti la trafic, cat faptul ca nici elevii scolilor de soferi nu au ce invata intr-un trafic aglomerat si sufocat. Sa mergi cu a1-a si sa opresti nu e tocmai greu si nu te formeaza ca sofer.
Postat 28 Octombrie 2015, 16:38 de lucian99
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON