URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2015, 14:39

PSD nu vrea încă un referendum pentru unirea Oradiei cu Sînmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia PSD Oradea se opune organizării unui nou referendum pentru consultarea orădenilor pe tema unirii municipiului cu comuna Sînmartin. Anunţul a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă, de liderul social-democraţilor orădeni, Liviu Sabău-Popa.

„Poziţia noastră este clară: orădenii şi-au exprimat tot ce vroiau să transmită referitor la referendum, nu a fost număr necesar de voturi pentru validare. Nu considerăm sub nicio formă normală repetarea referendumului. De asemenea, nu considerăm deloc normal ca orădenii să fie jigniţi, să fie făcuţi leneşi şi puturoşi pentru că nu s-au lăsat dezinformaţi sau nu au vrut să perceapă anumite informaţii”, a spus Liviu Sabău-Popa.

Totodată, PSD-istul a acuzat Primăria că dezinformează cetăţenii spunând că prin referendum Oradea va redeveni un oraş de rang I, îndeplinind criteriul de a avea cel puţin 200.000 de locuitori. „Oradea este un municipiu de rangul I, are peste 230.000 de locuitori conform datelor de la Statistică şi ar fi bine să ducem o campanie corectă de informare şi să terminăm dezinformările”, a spus Sabău-Popa.

E drept, potrivit Institutului Naţional de Statistică, la începutul anului 2015 Oradea avea 223.237 de locuitori. Diferenţa foarte mare faţă de datele recensământului populaţiei din 2011, când în Oradea au figurat 183.123 de locuitori, este explicabilă: între timp, legislaţia a fost modificată, iar Statistica furnizează acum date privind locuitorii cu domiciliu într-o localitate, nu pe cei stabili - care locuiesc faptic într-o localitate, cum furniza în 2011. Astfel, în datele actuale sunt incluşi şi orădenii care au domiciliul încă aici, dar sunt plecaţi în alte oraşe sau în alte ţări. 

Şeful PSD Oradea contestă şi şedinţa de îndată a Consiliului Local pe care Primăria a convocat-o pentru sâmbătă, cu scopul de a supune votului aleşilor orădenilor organizarea unui nou referendum. Potrivit lui Sabău-Popa, nu există nicio forţă majoră pentru această şedinţă de weekend. În plus, a spus acesta, consilierii locali ai PSD vor cere formarea unei comisii de analiză pentru cheltuielile Primăriei cu privire la primul referendum, iar la şedinţa de sâmbătă vor vota împotriva organizării referendumului.

În aceeaşi conferinţă de presă, Sabău-Popa a mai spus că factorii decizionali ai Oradiei ai trebui să aibă în vedere, ca „prioritate zero”, dezvoltarea sectorului IT de pe piaţa muncii, întrucât această zonă a depăşit agricultura, ca pondere din PIB. „Direcţia de dezvoltare pentru Oradea trebuie să fie IT-ul”, a spus social-democratul. Întrebat de BIHOREANUL pe ce date îşi fundamentează afirmaţia, PSD-istul a spus că, pe lângă argumentul contribuţiei zonei IT la PIB, Oradea trebuie să ia modelul Clujului şi al Timişoarei, care au mizat pe acest sector ca direcţie de dezvoltare.

Citeşte pe această temă şi articolele:

De îndată! Consiliul Local se întruneşte sâmbătă pentru a stabili data celui de al doilea referendum pentru unificarea cu Sînmartin

Referendumul pentru unificarea Oradiei cu Sînmartinul se reia pe 14 iunie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
CIVISM
@acesta: civism = atitudine, zel, devotament de care dă dovadă un bun cetățean; zelul unui bun cetățean pentru interesele țării sale(in acest caz orasul sau). DEFINITIA ESTE CLARA! Acum explica-mi mie cine stabileste care sunt INTERESELE CORECTE? Ca poate eu consider ca INTERESUL MUNICIPIULUI ORADEA ESTE SA NU SE UNEASCA CU SANMARTIN-ul!Pe cale de consecinta eu IAU ATITUDINE IN ACESST SENS, IMI MANIFEST ZELUL FATA DE ACEASTA IDEE SI SUNT DEVOTAT CAUZEI! Drept pentru care sunt indreptatit sa apelez la orice consider eu de cuviinta spre a-mi implini ideea! Si in cazul REFERENDUM-ului eu imi doresc SA NU TREACA si decid sa ma folosesc de ABTINERE! Adica sa NU MA DUC LA VOT! Si sa incerc cu toate puterile mele sa-i conving si pe altii sa faca acelasi lucru! Exact cum Bolojan lupta sa demonstreze contrariul! Deocamdata scorul e 1-0 in favoarea mea(si a taberei mele). Sper sa ramana asa!
Postat 18 Mai 2015, 01:05 de TDS
LOBBY
@Vali: am spus-o de mai multe ori! am o problema personala cu Bolojan! n-am ascuns asta! punct! dar asta e un simplu aspect! care e drept, ma face sa fiu vocal! dar NU CRED IN UNIFICARE! 1. Pentru ca Bolojan isi urmareste interesele sale, nu ale comunitatii 2. Cum poate duce la dezvoltarea orasului o astfel de Unificare? Unde naiba o sa se creeze locuri noi de munca pentru ca apa termala tot atata e, capacitatea Felix-ului tot aia ramane iar amaratii din Rontau, Betfia cu ce sa contribuie? 3. E cumva aspect economic faptul ca pensionarii vor merge gratuit in Felix? Ii vezi tu pe aia de 70 de ani batand drumul pana acolo? Da, daca aveau gratuitate in strandul Ioasi, da! 4. Padurea din Felix? Poate vrea Bolojan sa i-o faca cadou Luciei Varga, lobbysta din Parlament! A naibii muiere, si-a pus sotul pe la ape iar ea a dat-o pe " Vienna Calling "! Poti sa scrii cat oi vrea tu TDS=PSD! Ma doare in cot! Nu am nici o treaba cu PSD-ul! Poate asa, o simpatie(pe care eu unul nu mi-as fi imaginat-o acum 10 ani dar am fost ajutat la greu in acest sens de dreapta romana). Asa ca, hai pa!
Postat 18 Mai 2015, 00:54 de TDS
TDS = PSD
TDS , tu esti doar impotriva lui Bolojan, ai ceva personal cu el, respectiv partidul din care face parte, orice ar face, orice idee ar pune in practica tu te-ai impotrivi din prima deoarece esti un adevarat adversar politic si lupti pentru tine doar, nu pentru binele comunitatii in care traiesti. Si daca ar unii Bolojan Oradea cu Berlinul, tu tot impotriva lui ai fi pentru ca nu suporti idea... doar pentru ca nu esti tu cu ai tai talhari la butoane. Mai opreste-te sa nu te opreasca soarta intr-o zi
Postat 17 Mai 2015, 23:25 de Vali
@TDS si bihoreanoradean
atata simt economic si civism aveti in voi.. incredibil. eu va sugerez sa va mutati inapoi la sat.. de unde ati venit!
Postat 17 Mai 2015, 19:01 de acesta
DRUM BUN
@Vali: La revedere, drum bun! Ne cerem scuze ca eu(si ceilalti opozanti ai lui Bolojan si ai Unificarii)nu ne ridicam la standardele tale! Ne cerem scuze ca si opozitia noi o interpretam ca simt civic! Asteptam si noi ca Bolojan si trupa SA PLATEASCA PENTRU FAPTELE LOR!
Postat 17 Mai 2015, 01:09 de TDS
Dreptul la vot nu e o obligatie!
Ma intreb pana cand o sa continue catelusii lui Bolo sa-i Jigneasca pe oradenii satui de incapacitatea acestui primar! Si mai ma intreb cum poate sa fie cineva atat de naiv incat sa creada ca saracia in care se scalda Oradea in ultimii 25 de ani are legatura cu faptul ca nu ne-am unit cu un sat sau altul! Adica daca asta e solutia ca sa ne devoltam ca oras, de ce a fost propusa abia acum dupa 6 ani cu Bolojan in primarie? Si inca ceva: asa cum politicienii sau consilieeii locali au dreptul sa se ABTINA atunci cand nu sunt de acord cu ceea ce li se cere, consider ca si oradenii au acest drept atunci cand cel care le cere votul nu mai prezinta nici o credibilitate.
Postat 17 Mai 2015, 01:05 de User anonimizat
PACAT, TRIST...FRUSTRANT
IMI ESTE ATAT DE RUSINIE SI MIE CA SUNT ORADEAN MAI NOU SI CA SUNT ROMAN IN ACELASI TIMP, TRAIND PRINTRE ASEMENEA OAMENI ZI DE ZI, OAMENI ATAT DE NEEDUCATI, OAMENI ATAT DE NECIVILIZATI, FARA PUTIN SIMT CIVIC, FARA ABSOLUT NICI UN GRAM DE LOGICA SI INTLECT, FARA PUTINA SENSIBILITATE, DOAR CU DORINTA DIABOLICA DE A LUPTA, DE A TRAGE FIECARE PENTRU EL, CU O RAUTATE CARE A AJUNS PAREREA MEA LA NISTE COTE MAXIME ! STAU SI MA GANDESC FOARTE SERIOS IN ULTIMA VREME, SA PARASESC ACEASTA TARA PE VIITOR DACA LUCRURILE SI OAMENII NU SE VOR SCHIMBA, PENTRU CA NU DORESC SA CRESC UN COPIL INTR-O ASEMENEA SOCIETATE, CARE SE OPUNE CU NERUSINARE ORICAREI INTENTII BUNE A UNOR OAMENI CARE DORESC O SCHIMBARE IN BINE A ACESTEI TARI, A ACESTUI ORAS ! SI CE ESTE MAI DEZAMAGITOR, E FAPTUL CA O FACETI DIN LUPTA OARBA CE O DUCETI ZI DE ZI PENTRU PUTEREA POLITICA SI NU NUMAI, CARE SPER SA VA ATRAGA INTR-UN SFARSIT ACOLO UNDE VA ESTE LOCUL TUTUROR ! SA VA FIE RUSINE ! SPER SA AJUNGETI INTR-O BUNA ZI, SA DATI SOCOTEALA FIECARE PENTRU FAPTELE VOASTRE ! NUMAI BINE LE DORESC CELORLALTI !
Postat 16 Mai 2015, 19:02 de Vali
DOARE AL NAIBII DE RAU...
@acesta: pai sa-ti fie! daca tu ne insulti atunci iti raspund cu vorbele tale: sa-ti fie rusine ca esti oradean! de ce daca suntem contra Unificarii suntem "tarani socialisti"? parintii tai te pomenesti ca or fi ditamai capitalistii si nu ne-am dat noi seama? roata? pai bolojan sa si-o umfle singur la masina pe care o foloseste ILEGAL(cumparata in leasing de OTL pentru Maria Sa!). N-ai votat cu Bolo? Culmea ca eu am votat! Ba in campania electorala mi-am decorat casa cu afisele lui! Asa mi-a trebuit! Poate tocmai de aceea DEZAMAGIREA ESTE MAI CRUNTA! SI DOARE! DOARE RAU!
Postat 16 Mai 2015, 12:12 de TDS
Penibil
citind comentariile de mai jos pot sa spun ca e pentru prima data cand imi e rusine ca sunt oradean. mentalitate de tarani socialisti atotcunoscatori. sunteti adevarati vizionari, asteptati sa vina Bolojan sa va repare blocul si sa va umfle roata la masina si sunteti impotriva unei idei bune pentru oras pentru ca ..deh.. prima data sa vina sa imi umfle roata apoi sa se uneasca cu Sanmartinul. ca eu sunt Vasile .. taranul de oras(cel mai prost animal)si eu sunt buricul pamantului. p.s. nu am votat cu Bolo.. asa c asa nu ma luati cu asta..
Postat 16 Mai 2015, 11:53 de acesta
AMINTIRILE MA RASCOLESC
@stefan212: bine punctat! mai adaug si trecutul care ii bantuie pe edili! aparent nu ar avea legatura cu REFERENDUM-ul! si totusi are!
Postat 16 Mai 2015, 11:49 de TDS
Eu nu sunt de vină, alții nu vor dezvoltare.......Oare?
Lamentabil,dar adevărat! Domnul primar Bolojan nu a reușit să convingă orădenii în întâlnirile avute în cartier cu cetățenii orădeni să iasă la vot la acest referendum. Este foarte ușor să dăm vina pe alții și să găsim un țap ispășitor. De ce nu sa întrunit cvorumul necesar de participare la referendum? Pentru că: -atitudinea și comportamentul arogant a marilor edili locali; -răspunsuri care nu vizau întrebările ridicate de către cetățeni; -evitarea subiectelor importante datorită lipsei de cunoaștere a problematicilor importante pentru locuitori; -lipsa de pregătire și interes zero față de orădeni.
Postat 16 Mai 2015, 11:14 de stefan212
comunistii
moooama, ce de postaci psd-isti! 2 adica, folosind 15 nume diferite. se pare ca are partidul iar bani de dat la negru pentru trolii din spatele calculatoarelor, precum in campania din noiembrie.. daca se lauda ca vor companii IT in oradea, sa faca bine sa reformeze universitatea, primul pas fiind sa il dea jos pe profesorul plagiator Mang de acolo.
Postat 16 Mai 2015, 10:29 de unu
Soția angajată
Dar cine este cea mai poarpătă angajată în Primăria Oradea? Încercați să ghiciți? Sau vreți să vi se spună direct? Oare a cui soție este? Singurul indiciu oferit e că e de la PNL :)
Postat 16 Mai 2015, 10:20 de anghel
voodoo69
Esti rosu din gat pana in c*r. De jos in sus. Ideea era alta. Este zicala aceea: fa ce zice popa nu ce face popa. Deci acest specimen Liviu Sabau Popa indemna oamenii sa nu mearga la vot, si el se lauda cu votul? Pe bune ce coloana vertebrala ai. Apropo ati vazut ce Audi cu nr rosii de cluj si-a tras? Sunt convins ca din salariul de la romtelecom se poate asa ceva.
Postat 16 Mai 2015, 08:52 de Mekla
Plagiatorii psd
Plagiatorul nepereche (mang), ii lasa pe cei 2 pierde vara sa-si rupa gatul si sa se dea barbati... un partid de totata jalea in frunte cu cei ce l-au infiintat. Desi la putere (si bani), ei fac tot opozitie...orice e de lucru nu vor, numai spaga..20-30 % din contracte, si sunt suparati ca nu ei le gestioneza. Orasul asta daca nu ajungea la Bolojan, psd in frunte cu banditii de la pdl si udmr ar fi pus caprele sa pasca in Piata Unirii, ca tare au suferit ca se renoveza. La orice se face spre dezvoltare, vin pigmeii sa tina piept, dar solutii n-au - pt. ca nu pot fura. Vai de orasul asta daca va mai incape pe mana unor asa oameni. Desi pe primar il stiu dupa cum arata orasul, va spun ca a recuperat cei 50 de ani de communism si inca 15 de hotie (pdl , psd si udmr). Poiectul referendumului e prea mare si stufos pt. mintea obtuza si incapabila a acestor indigeni dezbracati si cu sulita, pusi pa vanat. Orasul asta mai are o sansa...nu lasa-ti refendumul sa pice, noi trecem dar copii nostri ne vor judeca aspru.
Postat 16 Mai 2015, 06:44 de TC
referendum
Avem ocazia istorica sa avem cel mai tare revelion din ultimii ani. Avem sansa sa ajungem la a6-7a incercare sa treaca referendum-ul si cu ocazia asta revelionul din piata constitutiei va fii mutat in oradea.interpretii din Muzica romaneasca&internationala se unesc pentru a sustine referendum-ul de unire. Salvati FC Bihor nu aruncati banii pe campanii fe dezinformare!!!
Postat 15 Mai 2015, 23:17 de sebastyan
Troli psd
Postacii pesede sunt penibili! Daca va uitati, fiecare are un nume, relativ normal (pentru a crea o falsa impresie de cetateni) si reiau acelasi două 2, maximum 3, idei exprimate in articol. Nu fac altceva decat critica distructiva, anti-campanie, nu au invatat nimic dupa 16 noiembrie! Lupu isi schimba parul, dar naravul ba! Penibili mici, ce sunteti!
Postat 15 Mai 2015, 22:10 de Universitarul_autentic
@mekla
Psd are 80% in Oradea ? Mai scoate limba de unde o tii lipită si gandeste
Postat 15 Mai 2015, 21:59 de voodoo69
@oradeacivitas
Tipic gândire liberala:))) cum sa nu poata influența primăria ? Odata poate finanta proiecte si dotări ale universitatii pentru a dezvolta itc. Apoi prin parghia ajutorului de minimis pentru angajatori si o politică socială de stimulare a angajatilor devenim atractivitate pentru investitori. Guvernul a alocat bani pentru aeroport si la autostrada s-a semnat tronsonul din bihor. Ca om de dreapta ar trebui sa gânditi mai departe de sloganuri
Postat 15 Mai 2015, 21:58 de voodoo69
Psd
Atata au sabotat psd-istii referendumul sa nu mearga oamenii la vot, dar surpriza. Cine se lauda pe fb cu stampila de vot? Ati ghicit : Liviu Sabau Popa si Emilian Pavel. Curul bate gura ca de obicei!! Acestia sunt viitorul politcii romanesti. Vai de capul nostru.
Postat 15 Mai 2015, 21:13 de Mekla
IT ul? Hahaha!
A auzit si copilu' asta ca e la moda IT-ul. Bun. DAR, uita ca, daca vrei sa "produci" IT-isti iti trebuie: 1. o UNIVERSITATE dinamica si "adusa la zi" in ceea ce priveste programa, tehnologiile, practica si necesitatile de pe piata muncii + ANGAJATORI MARI (nu firme cu 20-30 de oameni care fac soft-uri intr-un birou mic sau intr-un apartament de 3 camere). In Cluj sunt cel putin 3 firme care au angajati fiecare 150+ ITisti, cu contract (deci nu PFA). Primaria Oradea nu poate nici sa reformeze Univ Oradea (din pacate) si nici sa ameninte multinationalele de IT cu moartea ca daca nu vin in Oradea ii "desfiinteaza". Despre ce vb aici? Trezeste-te bai Sabau si mai iesi din Oradea. Altfel...ramai baiatul de mingi a lui Mang :))))).
Postat 15 Mai 2015, 21:01 de OradeaCivitas
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti !!!
Lasati-l pe Bolo in pace !!! Se baga si PSD-ul singur in seama, de parca ar fi pe banii lor de alesi locali !!!
Postat 15 Mai 2015, 20:35 de WinDos
Inca o data si inca o data
Inca o data si inca o data pana iese " viziunea" primarului. Cu ce ii ajuta pe cei care locuiesc in cartierul Podgoria acest nou referendum ?Se vor asfalta strazile mai repede?
Postat 15 Mai 2015, 20:28 de petruaron
O initiativa buna!
Felicitari domnului Sabau Popa si Partidului Social Democrat pentru aceasta initiativa! Economia municipiului Oradea se dezvolta altfel, nu prin organizarea unui nou referendum si prin risipirea banilor! Faptul ca domnul primar a dezinformat cetatenii, a ascuns adevaratele motive ale referendumului si a devenit pasiv la nevoile acestora, a cauzat prezenta scazuta la vot. Oradenii nu se mai lasa pacaliti de promisiuni electorale!!!!
Postat 15 Mai 2015, 20:00 de poplaura15
Cum?????
Dacă administrația locală nu face față problemelor din Oradea pe motiv că nu sunt bani, cum va fi capabilă să dezvolte: Sânmartin, Băile Felix, 1 Mai și satele adiacente? Pe fondurile care se vor primii? Ce glumă bună!!!!!
Postat 15 Mai 2015, 19:57 de stefan212
Pe banii oradenilor
Dorim sa ne dezvoltam! Dar cum putem să o facem dim moment ce în Oradea există străzi neasfaltate, cu WC. în curte (în zona, Piața Devei și străzile adiacente, Podgoria,în spatele sucursalei băncii Transilvania Bulevardul Dacia)? -sunt de izolat termic blocuri; -proiecte care au fost parțial finalizate necesitând trei studii de fezabilitate-Piața Unirii - Pasajul Vulturul Negru finalizat și peste puțin timp din nou spart. Cine a suportat cheltuiala? Din ce bani? Sunt probleme ce țin de municipalitate și acuma doriți Referendum ca sa ne unim cu Sânmartin, să ne dezvoltam, cică? - Cheltuială exagerată cu construcția drumului expres(km de drum expres mai scump decât km de autostradă; Foarte corectă poziția tânărului domn Sabău- Pop Liviu, care a afirrmat că nu susține referendumul. - starea de sănătate a orădenilor, provocată de poluarea produsă de CET, prin lipsa alocării de fonduri pentru retehnologizare și modernizare,iminenta sancționare a administrației locale de către Comisia Euopeană de Mediu pentru nerespectarea legislației pe probleme de mediu- CERTIFICATELE VERZI;
Postat 15 Mai 2015, 19:34 de stefan212
Banii statului
Perseverenţă nene pe banii contribuabililor, repetăm referendumul până iese cum vrem noi.
Postat 15 Mai 2015, 18:44 de ViorelP
Mi se pare corect!
Si acest referendum din banii cui va fi platit? Evident ca din banii cetatenilor! Abordarea domnului primar mi se pare agresiva si insistenta. Faptul ca oradenii nu s-au prezentat la vot ar trebui sa-i dea de gandit domniei sale!
Postat 15 Mai 2015, 18:38 de simonaivan
NOTA EXPLICATIVA
Acu' unii "bacaloriati" de data recenta o sa se intrebe "Who The Fuc..is Badita Vasile?" Badita Vasile este dascalul "harnic si rusinos ca o fata mare" din "Amintiri din copilarie"(ION CREANGA)
Postat 15 Mai 2015, 17:57 de TDS
Referendum
S-au cheltuit o gramada de bani pe acest referendum si pt promovarea lui. Concert, afise, pliante, scrisori in posta, bani pt membrii din sectiile de votare. In ciuda acestui fapt, au participat 19 % din oradeni, deci foarte departe de atingerea cvorumului. Cu alte cuvinte, referendumul a picat. E o gluma proasta realizarea unuia nou. De ce nu intelege Bolojan ca a pierdut?? De data asta chiar nu mai merg la vot, pt ca imi insulta inteligenta. El crede ca oamenii din sectii vor face voluntariat de data aceasta?? Daca la referendumul de demitere a lui Basescu se tot repeta votarea, sunt curios ce pozitie ar fi luat PNL-istii de acum, fostii PDL-isti. Hai sa il facem pe primar sa inteleaga ca orasul Oradea nu e gradina dumnealui..
Postat 15 Mai 2015, 17:55 de andreilaviniu
PROPUNERE
Eu propun ca exact cum a fost luat Badita Vasile la oaste cu arcanu' sa fim luati TOTI si dusi la sectiile de votare! Si eventual sa fim insotiti de cineva cu un pistol pus la tampla astfel incat sa putem pune stampila pe "DA" asa cum doreste Maria Sa! PS ATENTIE! Cutia postala este definita din punct de vedere juridic ca PROPRIETATE PRIVATA! SA NU CARE CUMVA SA MAI GASESC SCRISORELE DE LA PRIMARIE CU REFERENDUM-ul CA VA FI JALE! In cutia postala se pun scrisori si facturi NU GUNOAIE!
Postat 15 Mai 2015, 17:53 de TDS
POLITIC
Si nu mai imi dati chipurile peste nas ca REFERENDUM-ul din 2012 era politic iar cel de la Oradea NU ESTE! BA DA! SI CEL DE LA ORADEA ESTE TOT POLITIC! Eu asa il vad cu lipsa mea de VIZIUNE! TOTUL IN ROMANIA SE REZUMA LA POLITICA SI BANI! INCLUSIV PADURILE CUCOANEI VARGA!
Postat 15 Mai 2015, 17:20 de TDS
Am vo do` intrebari
Votam pana iese cum vrea bolojan sau este un nr maxim de repetari? ... sambata am nunta si nu mai pot ajunge la vot de data asta:( dar poate prind tura 3 sau 4 Nu se creeaza un precedent periculos, in care ni se anuleaza un rezultat pt ca nu e pe placul organizatorilor? ... ca titlu de MISS la balu bobocilor :)) Cat o sa ne coste treaba asta? ... zic asta pt ca stiu ca ne imprumutam 23 mil RON din care 1mil RON pt mutarea statuii (1.000.000 RON = 10.000.000.000 LEI vechi ...corect? ) Se repeta si la Sanmartin? ... sau acolo o iesit cum "trebe" hihihi Cine canta de data asta? ... am mari sperante si la un langos de la Felix :)
Postat 15 Mai 2015, 17:19 de boris
VOI,
......CHIAR GÂNDIŢI CE VORBIŢI??? CHIAR NU VREŢI REFERENDUM???
Postat 15 Mai 2015, 17:17 de ADINA
era sa uit
Daca cei care au absentat la vot au fost "puturosi" din perspectiva dvs domnule Bolojan va invit sa abordati harnicia lui Dragnea din 2012 + pedepsele aferente ;)
Postat 15 Mai 2015, 17:16 de Radovan
N-AM VIZIUNE! OMORATI-MA! BOLOJAN ARE...
@Mortu: pedeleii in 2012 au fost puturosi sau au vrut ceva anume(sa-l salveze pe marinar!)? Exact asa am facut si eu! NU M-AM DUS pentru ca nu voiam sa se realizez cvorum-ul! PUNCT! De ce? Ca sa nu treaca REFERENDUM-ul! De ce? Pentru ca nu cred in aceasta Unificare si nu cred in toate minciunile debitate in chip de PROMISIUNI de catre Bolojan! Asta a fost atitudinea mea(probabil NU AM VIZIUNE!). Da ma gandesc ca si altii(foarte multi)au gandit la fel
Postat 15 Mai 2015, 17:16 de TDS
mai bine asfalta o strada
Nu mi-e usor sa recunosc ca e un punct de vedere pertinent dat fiind faptul ca vine de la un PSD-ist, dar se pare ca orizonturi noi se arata in PSD. Am votat si eu DA la referendum alaturi de multi alti oradeni dar am fost dejucati de o campanie penibila si de o gestionare dezastruoasa a bugetului pentru campanie. Salut initiativa tanarului Sabau de a solicita Primariei sa faca public raportul de cheltuieli. Din banii irositi ati fi asfaltat o strada domnule primar! Acum vreti sa mai taiati o viitoare investitie in Oradea ca sa mai "pucati examenul o data"? Exteriorizati-va neb*nia pe banii dvs. proprii!
Postat 15 Mai 2015, 17:07 de Radovan
atitudine de bun simt
De cate ori sa reluam un referendum? De cate ori vrea cineva? Ce era sa se reia in 2012 referendum pt. Demiterea lui Basescu? Din care bani sunt suportate cheltuielile? Nu din banii oradenilor? Cati bani vor mai fii aruncati pentru a continua cu dezinformarea cetateanului??Pe banii contribuabililorilor sunt facusti lenesi, puturosi...cum vroia sa mearga lumea la vot atata timp cat nu a venit cu argumente concrete bazate.pe date si statistici. Nu la inca un referendum!!
Postat 15 Mai 2015, 17:06 de sebastyan
puturosi
Cum să nu fie puturoşi dacă nu s-au dus la vot? Dar cum sunt ... cetăţeni cu simţ civic?
Postat 15 Mai 2015, 14:51 de Mortu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON