URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2012, 15:15

PSD-istul Mang: Chiulangii şi trândavi sunt PDL-iştii! Pe cifre!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Navitate marca Mang

"Felicit colegii din PDL Bihor că nu au dat în mintea colegilor lor din alte judeţe", spunea vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, cu referire la ceea ce numea "aşa-zisa campanie de informare despre aşa-zisa grevă de lux a parlamentarilor Opoziţiei", prin care reprezentanţii USL erau catalogaţi drept "chiulangii" fiindcă nu participă la lucrările Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Cu numai o oră după gestul de curtoazie (altfel extrem de naiv) al lui Mang, PDL-iştii anunţau, însă, că împart în tot judeţul fluturaşi şi afişe care îi prezintă pe liderii Opoziţiei - Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin - stând pe spinarea unui muncitor care lucrează la un strung.

Uite cine vorbeşte!

Luni, Mang a revenit pentru a taxa, într-o nouă conferinţă de presă, gestul PDL-iştilor bihoreni, arătând că omologul său, deputatul Ştefan Seremi, "este plătit din banii contribuabililor, chiuleşte şi trăieşte din banii acestora fără să facă nimic".

Ca dovadă, Mang a prezentat fişa deputatului Seremi, postată chiar pe site-ul Camerei, potrivit căruia, din 2008 până în prezent, liderul PDL Bihor a avut o singură luare de cuvânt (când a depus jurământul!), şi doar două întrebări şi interpelări.

În contrast, preşedintele PSD Bihor şi-a prezentat şi propria fişă, de pe site-ul Senatului, documentul atestând că din 2008 "chiulangiul Mang" - cum s-a exprimat el - a avut 93 luări de cuvânt în plenul camerei superioare a Parlamentului, 48 de declaraţii politice, 38 de întrebări, 31 de interpelări adresate miniştrilor şi 6 adresate premierului, plus 27 de iniţiative legislative.

Protestul, contra furtului

De asemenea, liderul PSD Bihor a mai explicat încă o dată motivul pentru care Opoziţia nu mai doreşte să participe la şedinţele Parlamentului.

"Nu se mai poate lucra în Parlament de când acesta a fost transformat într-o anexă a Guvernului, iar noi nu mai vrem să asigurăm Puterii cvorumul pentru ca aceasta să-şi treacă legile ca până acum. Ţara nu se află în starea de acum din cauza Opoziţiei şi nu rămâne în această stare pentru că Opoziţia protestează, ci pentru că ei (n.r. - PDL) guvernează aşa cum o fac. Prin protestul nostru, vrem să aducem PDL-ul la normalitate, la negocieri şi la dezbaterea proiectelor de legi", a spus Mang.

El a mai adăugat că "i-aş îndemna pe parlamentarii PDL să muncească", amintind că de fiecare dată când s-au supus la vot moţiunile de cenzură deputaţii şi senatorii PDL nu au fost lăsaţi de liderii partidului nici măcar să voteze, de teamă să nu cumva să o facă împotriva Guvernelor Boc.

Patru condiţii

Mang a amintit, în fine, că, în loc să condamne protestul Opoziţiei, Puterea ar trebui să se întrebe ce anume a provocat acest protest, reiterând că USL este dispusă să revină în Parlament dacă PDL respectă patru condiţii principale: Guvernul să nu-şi mai asume răspunderea pentru adoptarea legilor, deoarece acesta este un atribut al Parlamentului, oberta Anastase) "care au furat la vot în Parlament", să abroge modificarea regulamentelor Senatului şi Camerei care permit ca un partid care nu a fost votat de nici măcar un singur cetăţean (UNPR) să fie reprezentat în Parlament şi să adopte un comportament normal şi democratic, permiţând dezbaterea în Parlament a proiectelor legislative.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
replica la articol
USL Bihor intilnirea hotz Popa Cornel senator PNL cu prost Ioan Mang senator PSD Bihor!:))=))Are dreptatesi adevar in afirmatie (iarasi)senatorul PSD Ioan Mang,numai ca trebuie comentat unele aspecte ale situatiei pe care nu le zis in conferinta de presa a PSD Bihor.1) trebuie schimbati toti consilieri locali oradeni ,judeteni si comunali ai PSD Bihor si scrisi pe lista electorala altii mai noi,un suflu tinar in PSD Bihor nu cei vechi iarasi pentru ca dupa cite au facut nu merita inca un mandat de consilieri PSD.PNL Bihor trebuie fortat ca sa accepte pentru PSD Bihorl locuri eligibile pe lista electorala de consilieri ,pentrui ca daca nu va face acest lucru toate voturile PSD vor merge la PDL,iar militanti PSDdaca nu va avea de cistigat PSD Bihor mai bine vor indemna simpatizantii sa voteze cu PDL decit sa voteze cu alianta USL Un rationamet logic am facut despre alianta USL Bihor! :))=))Ar fi multe de comentat despre consilieri locali oradeni PSD,si consilieri judeteni PSDdespre cum au votat contra oradenilor si bihorenilor asa in general degeaba se numesc ei consilieri alesi social democrati,ca si-au votat interesele ,NU pt bihoreni!:))) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2012, 19:07 de Romanul Simplu
Ochi de linx
Dl.Mang persevereaza in revelatii precum cei trei printi din Serendip.Pentru un nou-nascut toate bancurile-s noi.Adevaraciunile recent expuse sunt arhicunoscute...Stirea-i ca le-a spus dl.Mang.Daca ar recita ceva din stihurile lui Antioh Cantemir poate c-ar fi chiar interesant pentru toate partile. Plictis mare,monser!
Postat 28 Februarie 2012, 15:42 de gyorgy tozser
replica la articol
Sa scriem macar o data ca senatorul PSD Ioan Mang are adevar si dreptate in afirmatii ,numai ca trebuie comentat cum s-au facut aceste afimatii,si acuma daca tacea filozof raminea ,tacerea-i este de aur si vorba-i de kakath ,iar acuma este un razboi al declaratiilor contra si va invinge cel care va avea ultimul cuvint si ultima declaratie de presa sau USL cu PSD sauPNL ori cei de la PDL!.Mai bine in tot acest rastimp de ,,greva parlamentara `` senatorul PSD Ioan Mang ar fi trecut prin citeva filiale locale ale PSD si ar fi rezolvat problemele de acolo ,pentru ca am mai zis-o asta,o sa fim pusi ,daca nu chiar suntem pusi in situatia de accepta pe oricine din PNL si PC pe listele electorale si noi cei din PSD vom fi pe nicaieri,se aude si se bucura cei din PDL Bihor pe motivul ca intelegerile si jocurile de culise au fost facute in USL Bihor iar cei din PSD si piticania de PC Bihor vor face ceea ce va spune cei din PNL Bihor pentru ca zice se sunt mai bine reprezentati ,daca sunt adevarate si drepte aceste afirmatii atunci mai bine nici nu ne mobilizam in campania electorala ca si asa nu avem nimic si nici un loc pe listele electorale. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Februarie 2012, 09:40 de Romanul Simplu
Trist, dar adevarat!
Alegeri anticipate, singura solutie de a scapa de actualii parlamentari, indiferent de culoarea lor politica, deoarece au reusit sa ridice mediocritatea si prostia la rang de virtuti.
Postat 27 Februarie 2012, 15:39 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON