URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2011, 15:54

PSD-istul Ioan Mang: PDL-iştii vor să fure alegerile ca să scape de puşcărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o declaraţie politică dată publicităţii miercuri sub forma unui comunicat, senatorul PSD Bihor Ioan Mang face un adevărat rechizitoriu al metodelor prin care PDL încearcă să-şi păstreze puterea, aceasta fiind, în opinia parlamentarului social-democrat, singura preocupare a principalului partid de guvernământ, deloc interesat să caute soluţii pentru ameliorarea situaţiei cu care se confruntă cetăţenii.

PDL egal puşcărie!

Intitulat "Incompetenţii populişti din PDL, în goană disperată după voturi", textul semnat de Mang este, în fapt, o analiză a comportamentului PDL, sintetizată într-o frază-cheie:

"În 2012 nu ne vom confrunta doar cu un partid aflat la butoanele puterii, ci vom avea în faţă un adversar disperat să nu piardă. Un eşec electoral pentru mulţi pedelişti ar însemna un dezastru! Ar fi un dezastru pentru toţi incompetenţii cocoţaţi în funcţii publice, pentru toţi infractorii care au fraudat alegerile, pentru toţi corupţii care au ţepuit bugetul statului. Pentru foarte mulţi ar însemna chiar puşcăria! Tocmai de aceea ei nu vor să lase din mâini frâiele Puterii şi pentru asta sunt dispuşi să facă orice!".

În opinia senatorului Mang, "în loc să se concentreze pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale, PDL încearcă să păstreze puterea politică utilizând un întreg arsenal de şmecherii politicianiste, unele la periferia practicii democratice, altele situate deja în zona Codului Penal".

Albă ca... Portocala

În ce priveşte prima categorie de practici prin care PDL încearcă să-şi păstreze puterea, Mang a identificat ca "şmecherie politicianistă" încercarea democrat-liberalilor de a constiui o falsă "mare coaliţie" în jurul lor cu false structuri precum "Albă ca Zăpada", "Noua Republică" şi "Mişcarea Populară".

"Ideea este ca PDL să atragă în jurul său cât mai mulţi sateliţi, chiar dacă minusculi. Scopul scuză mijloacele, iar scopul este de a şterge imaginea de partid obosit şi de a-l prezenta drept unul dinamic şi cu resurse politice. Pentru a obţine acest lucru, liderii portocalii preferă calea mai uşoară: schimbă firma la partid! Nimeni din PDL nu se mai ocupă de buna guvernare şi de politici publice. Cu toţii sunt disperaţi să găsească formula politică magică prin care să se menţină la putere", spune Ioan Mang, criticând totodată şi tentativa PDL de a-şi schimba culoarea portocalie cu cea verde, tot pentru a păcăli electoratul.

Alianţa lichelelor

În context, senatorul PSD arată că "noua construcţie" plănuită în laboratoarele PDL are şi "menirea de a şubrezi poziţia USL", deoarece " pune la dispoziţia liberalilor nemulţumiţi o barcă ideologică în care aceştia să poată sări fără prea mari remuşcări". Mang concluzionează că "Guvernarea lui Traian Băsescu şi Emil Boc s-a sprijinit şi până acum pe dezertori şi trădători. PDL nu face altceva decât să continue această linie şi să se salveze de la naufragiu cu ajutorul lichelelor!"

De asemenea, Mang afirmă că atât comasarea alegerilor locale şi generale, cât şi reorganizarea administrativ-teritorială, chiar dacă pot crea un haos fără precedent, sunt dorite de PDL tot pentru a frauda alegerile. În opinia senatorului PSD, precedentul a fost creat la alegerile parţiale din Neamţ, unde un candidat PDL a câştigat practicând mita electorală şi profitând de "confuzia semănată în rândul unei populaţii dezinteresate de politică şi sărăcită sistematic" tocmai pentru ca voturile să fie mai uşor cumpărate, "mai ales că puşculiţa PDL este plină cu bani din contractele preferenţiale acordate clientelei de partid!".

În pofida diagnosticului făcut, Mang se arată totuşi optimist în finalul declaraţiei date publicităţii. "Am încercat să analizez toate aceste practici nedemocratice şi ilegale ale PDL pentru a-i pune în gardă pe români şi pentru a le arăta portocaliilor că le cunoaştem intenţiile. Trebuie să fim conştienţi că disperarea pedelistă o putem contracara doar prin mobilizare şi organizare exemplare şi printr-o atitudine civică activă. În final, doresc să le transmit PDL-iştilor că toate încercările şi tertipurile lor sunt în zadar: anul viitor vor pierde alegerile!", şi-a încheiat textul senatorul Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
daca numai generatiile comuniste promoveaza Bihorul
eu nu vad tineri in BIHOR decat 45-60 de ani, si avem cu pregatire ca ii bat la talpi de moralitate nici nu vreau sa comentez au fost chinuiti si ne vor chinui si ei pe noi :)) asa ca ce semanti sa culegeti si NU UITATI pe vremea comunismului se fura ce facem AZI: care cum poate cine ia intavatat? cine ii dreseaza pe altii sa incalce legea? cei care nu se adapteaza la DEMOCRATIE si vor dependnta , fac pe boieri, JOS COMUNISMUL, inca mai traieste intre noi.
Postat 20 Octombrie 2011, 11:41 de ha, ha, ha, ha
flacara violeta
prostul moare de grija altcuiva si calul de drumul lung ! tov.mang ce ai facut tu pentru acest judet ?dar pentru partid?am crezut ca PCR va aduce oameni noi cu alte gandiri ,pai ma tuta comunista daca tu pleci la razboi cu gandul sa-l pierzi mai bine stai dracului acasa si ai grja de contractele alea de milioane de EURO CU STATUL si lasa pe cei tineri s-a iasa in fata ,s-au iti pregatesti terenul in caz de esec ,vezi FLACARA VIOLETA ,oricum tu si popo at-i mai impartit posturile in judet dar din fericire a fost pentru o NOAPTE,HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 20 Octombrie 2011, 10:54 de unul
flacara violeta
prostul moare de grija altcuiva si calul de drumul lung ! tov.mang ce ai facut tu pentru acest judet ?dar pentru partid?am crezut ca PCR va aduce oameni noi cu alte gandiri ,pai ma tuta comunista daca tu pleci la razboi cu gandul sa-l pierzi mai bine stai dracului acasa si ai grja de contractele alea de milioane de EURO CU STATUL si lasa pe cei tineri s-a iasa in fata ,s-au iti pregatesti terenul in caz de esec ,vezi FLACARA VIOLETA ,oricum tu si popo at-i mai impartit posturile in judet dar din fericire a fost pentru o NOAPTE,HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 20 Octombrie 2011, 10:54 de unul
replica la articol
Domnule senator PSD Ioan Mang presedinte de filialaPSD,,legal si legitim ales`` dupa 2 ani de interimat aprobat tacit de catre Mircea Geoana Prostanacu inainte de avorbi si da comunicate despre cei din PDL Bihor trebuie ca sa treceti prin toate filialeleorganizatiei PSD din orasele si comunele din Bihor si sa vorbiti cu membrii si simpatizanti PSD Bihor sa le ridicati moralul si entuziasmul pentru lupta electorala care va veni si va fi pe viata si pe moarte si apoi pe urma si apoi sa vorbiti de PDL si PiDiListi cum vor sa fure :))=))Senatorule PSD Ioan Mang in umbra senatorului PeNal Popa Ciordel esti ,si se kaka asta pe tine,si pe PSD,PC,USL,si pe PeNaLi lui din Bihor si o sa fie presedinte de Consiliu Judetean si atunci pentru cine luptam electoral pentru alianta P USL A? NICIODATA!:))=)) Mai bine PSD Bihor singur in alegerile locale , fara alianta P USL A ,,Ori suntem social democrati ,ori nu mai suntem! citat Ion Iliescu ,si 1 vot din 10 sa fie al PSD nu imparte cu nimeni votul :))=)) @Emi alias Emilian Pavel alias PEPEa Homosexualul baga capul inapoi in kakastoare ,si tu si tatal tau si nu mai scrie nimic !:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Octombrie 2011, 22:09 de Romanul Simplu
De acord
Dar chiar de acord sa votam un Mang. Cu o conditie totusi. Sa-si dea jos mustata aia de gabor vopsit.
Postat 19 Octombrie 2011, 20:49 de Book
Perfecta dreptate
Aveti perfecta dreptate. PDL va pierde alegerile. Dar va ramine la putere. Daca Nastase mai multe case nu a facut nici o ora de puscarie, in mod sigur ca nici altii dupa el nu vor face. Traiasca USL ! Traiasca stinga-dreapta unita ! Sa moara puterea actuala. Jos amatorismul ! Ura si la gara ! Ca vine Ponta si Antonescu sa taie buricul la noul cistigator de alegeri pierdute. Votez cu Mang, ca macar are fata de orasean pierdant, nu ca taranii ceilalti.
Postat 19 Octombrie 2011, 20:47 de Abet
...
... varianta asta era valabila si in trecut, in sens invers... hic!
Postat 19 Octombrie 2011, 18:20 de beat-beton
Romanul simplu
Cand apare Romanul simplu?
Postat 19 Octombrie 2011, 18:16 de Emi
MANG
vorba multa saracia omului, demonstrati ca vreti -FAPTE- sa fi ti votati fugim de PDL ca dracul de tamaie , suntem obligati sa alegem intre PSD si partidul lui Dan diaconescu, deci la MUNCA, nu vrajeala si abureala...
Postat 19 Octombrie 2011, 16:46 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON