URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2014, 13:53

PSD-ista Sonia Drăghici, trimisă în judecată pentru că şi-a angajat fiul ca şef al propriului cabinet parlamentar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Sonia Drăghici se va prezenta în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în calitate de inculpat.

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, marţi, că procurorii au finalizat ancheta în dosarul deschis pe numele parlamentarului, pentru conflict de interese.

Sonia Drăghici este acuzată că a încălcat legea când a propus angajarea fiului ei pe post de expert în cadrul propriului birou parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acestuia, din septembrie 2009 până în 2012, la sfârşitul mandatului trecut. "În baza contractului s-a realizat în mod direct un folos material pentru angajat în cuantum total de 48.575 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor", se arată în comunicatul Parchetului.

Contactată de BIHOREANUL, Sonia Drăghici susţine că acuzaţia este nefondată. "Fiul meu a fost angajat în momentul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu avea încă legea în baza căreia funcţionează şi nici noţiunea de conflict de interese nu exista în Codul penal", a declarat deputatul, care, în plus, consideră că fiul ei a fost angajat "cu respectarea legii" şi "după o analiză judicioasă a CV-urilor".

"Îmi trebuia o persoană care să fie medic, jurist, IT-ist. Am mai avut două cereri, însă persoanele respective nu îmi inspirau încredere. În plus, am întrebat şi Direcţia Juridică a Camerei Deputaţilor înainte de a semna contractul cu băiatul meu şi mi-au spus că nu este nicio problemă", a mai arătat parlamentarul.

Potrivit lui Drăghici, în prima fază, dosarul penal deschis în urma sesizării ANI a fost clasat, însă a fost redeschis ca urmare a unui "act neloial" semnat primăvara trecută de Daniel Morar, după numirea sa ca prim-adjunct al procurorului general al României. "A fost un act care mi-a adus un prejudiciu moral şi de imagine, pentru că eu am respectat legea", spune Sonia Drăghici care speră ca judecătorii să respingă în final actul de acuzare întocmit de procurori. "Am analizat sentinţele date până acum în cazuri similare şi toate au fost în favoarea colegilor. Sper ca şi în cazul meu să fie la fel", zice deputatul.

De altfel, PSD-ista susţine că fiul ei nu mai lucrează "de când au apărut reglementările legale care nu permit acest lucru".

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dacă instanţa o va găsi vinovată, Drăghici riscă să nu mai poată ocupa funcţii publice în următorii 3 ani. Pe de altă parte, pentru infracţiunea de conflict de interese, Codul Penal prevede şi închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
ALDEa s-a făcut PPE el?!
Și pun pariu că ceea ce îmi scrii are legătură directă cu activitatea intensă pe care o desfășor în aceste zile vis-a-vis de un anumit subiect deranjant pentru stăpânul tău. Asta e, lui RĂSUCILĂ nu-i place dar îi transmit și lui că în acest moment nici nu-și imaginează pe unde mai ajung anumite informații, transmise atât de mine dar și de către alți prieteni ai noului său prieten!
Postat 12 Iunie 2014, 14:43 de TDS
tricolor
Iar acel lucru legat de gât era TRICOLORUL! ROȘU, GALBEN și ALBASTRU! An se confunda spre exemplu cu steagul Italiei că și acela este tot tricolor!
Postat 12 Iunie 2014, 14:25 de TDS
ZANZANIA
@akim kinga: nu înțeleg de ce tot îți schimbi numele sub care postezi că doar se vede de la o poștă că ești aceeași persoană care îmi studiază postările pentru că a primit o astfel de misiune. Treaba mea unde am fost școlit dar eu nu voi scrie niciodată "zanzanie" în loc de zâzanie! Dacă nu stăpânești LIMBA ROMÂNĂ lasă-te păgubaș sau folosește cuvinte simple care să nu te pună în dificultate! Iar biologia? Mda, oricum își face treaba CU TOȚI! Deci care ar fi problema?
Postat 12 Iunie 2014, 14:22 de TDS
ups.....
tds....nu esti tu ala ca acum un an , cu aproximatie....ti-ai legat ceva de gat ca si cum ai vrea sa te spanzuri...si umblai pe la statuia lui M.Viteazu..? cica...cu protest.... de unul singur....de ziceau unii ca cine-i ala ......ce bai are?....sau vrea sa se sinucida...?vezi-ti de treaba , si nu te mai lega de unii si altii, uita-te in oglinda si apoi stai ascuns vre-o 3000 de ani.....si nu mai umbla la smardoiala pe net...., vorba unora :ai fost scolit in securitate?ca fata o ai.....si timp la fel....de bagi zanzanie in toti.....aaaaaaa...nu esti neo.....asa da... te inteleg......saracutul de tineee....la ceva serios nu faci fata, ...doar la lucruri de nimik.....oricum te scoate curand din uz.... biologia.....hai Paaaaaa......
Postat 12 Iunie 2014, 13:38 de akim kinga
precizare
@pinonel oricum (cred ca)stiu cine esti si nu ma mir absolut deloc! si nu e tsd, e TDS
Postat 12 Iunie 2014, 09:54 de TDS
ei, si ce?
@pinonel astept cu interes; precizare: n-am publicat-o eu, au fost ceva probleme pe site pentru ca si eu am vazut cateva adrese fara sa vreau(asta ca sa stii!)
Postat 12 Iunie 2014, 09:52 de TDS
haha
PINONEL iti apreciz si tie comentariile acu chiar nu nasesc pe nimeni..hahaham ras mult bravo
Postat 11 Iunie 2014, 14:57 de io
Pt. prietenii @tsd-ului
CENZURAT
Postat 11 Iunie 2014, 14:31 de pinonel
@tds
INTELEG frustrarile...este in regula sa te manifesti..bine faci,,,pana la urma ceva ceva se v-a rezolva..poate ..cineva ..cândva adev.tot iese
Postat 11 Iunie 2014, 14:09 de io
Dar Axa _Secretar de Stat isi angajeaza Ginerele Sef la Achizitii?
PENTRU A.N.I.: Dar Axa Secretar de Stat isi angajeaza Ginerele Sef la Achizitii? ANI: Vezi Legatura IURCOV (Sp. Judetean) si Socrul care era Secretar de Stat si a semnat ordinul de numire al Ginereului ca Sef la Achizitii la Judetean. Poate ma insel, dar pare a fi fapta penala pedepsita cu 3-7 ani de PUSCARIE CU EXECUTARE... Cf Legii A.N.I.
Postat 11 Iunie 2014, 13:51 de Secret(ar) de Stat
nu citi
@GOGUL nu citi și s-a rezolvat problema!
Postat 11 Iunie 2014, 12:06 de TDS
@TDS
atunci lasa-ne nu mai poza in marele justitiar.ne-am lamurit cat poti.
Postat 11 Iunie 2014, 11:47 de GOGUL
pot
@GOGUL Uite că pot!
Postat 11 Iunie 2014, 10:39 de TDS
@TDS
....din nou dai cu bata in balta...cum poti sa compari chemarea minerilor(unde au fost zeci de studenti batuti,studente violate si vreo 7 morti)cu castigarea la masa verde a referendumului?????vai de tine!!daca vroiau sa il schimbe prima data schimbau legile jocului-s-a dovedit inca odata ca baselu are mai multa minte ca viorel victor doctoras ponta...LASA_NEEE,LASA-NEEEE !!!!
Postat 11 Iunie 2014, 09:56 de GOGUL
NU
@ILIESCU atâta timp cât voi avea ceva de spus, voi spune, chiar dacă nu vă place! Și nu, n-am nici o treabă cu Vadu Crișului sau Săcueni! Nici măcar cu Marghita!
Postat 11 Iunie 2014, 09:03 de TDS
ce om.....
tds....asta e tare destept, nu esti absolvent universitar de Vadu Crisului, sau Sacuieni?.....ca prea multe stii stii tu din toate....baietii de la butoane, te cam stiu....dar cam ce seamana omu , aia si culege....esti dovedit de insuti mesajele tale postate pe net, ce caracter ai....vorba lui Gogu.....LASA-NEEEE...LASA-NEEEE...SUNTEM SATUI DE TINE...., ESTI .....SLAB DE TOT......
Postat 11 Iunie 2014, 08:37 de ILIESCU
1+1
@GOGUL: unul a chemat minerii, altul a zis că nu vrea la masa verde! unul a mulțumit minerilor, celălalt a mulțumit celor care nu s-au prezentat la vot! unul cu recursurile în anulare, altul cu DNA(și când trebuia, și când nu). Comparația mea era exclusiv pe capacități intelectuale! Pa!
Postat 11 Iunie 2014, 08:14 de TDS
@TDS
.....daca tu TDS,care le stii pe toate spui ca Iliescu este cu o clasa peste alt presedinte -noi ne-am lamurit de tine-esti un comunist neimplinit.sa iti aduc aminte:ieiescu a chemat minerii sa ii goneasca pe stundenti din piata(apoi le-a multumit minerilor spunand ca sunt oameni de nadejde),sa nu uitatm rolul lui la revolutie-l-a pus pe militaru (spion dovedit GRU)in fruntea statului major al Armatei Romane(a fost schimbat dupa revolta cadrelor militare).....astea sunt doar doua situatii ale acestui mare presedinte cum il numesti tu.cred ca si alti cititori pe acest forum s-au lamurit de gandirea ta-deci LASA_NEEE ,LASA-NEEEEEE.....!!!!
Postat 11 Iunie 2014, 07:41 de GOGUL
gogule, probleme?
@GOGUL: cred ca tu ai o problema! n-am comparat doua partide intre ele, am dat un scor intr-un meci "imaginar" pe incompatibilitati/conflicte de interese! si nici macar nu am pomenit de impact! iar iliescu, o fi presedinte onorific al PSD dar este cu cel putin o clasa peste un alt Presedinte! De partid(si nu numai!), tot onorific(dar mai degraba de facto)desi el zice ca nu!
Postat 11 Iunie 2014, 00:21 de TDS
pana cand
individa asta are permanent loc in parlament ...doamna varza doctor....nu mai scapam de astia (comunisti )in veci.cum de nu ne trezim din starea asta?
Postat 10 Iunie 2014, 18:11 de pinki
mandri ca avem prunci si putem sa-i angajam pe bujet
crin si ponta, in liga europeana cu coopa pe masa si-au bagat nevestele ditai in parlamentul yeuropean, madamele de la noi, peto si draghiceasca , asa de liga a 2a, fata si baietu la cabinet; fii sigur ca de era la propria firma s-au fi gandit de 3 ori cum sa fie, dar asa... Auzi la ea ca a fost legal, aalloo madame , de printzipii si moralitate ai citit prin dictionare ?!
Postat 10 Iunie 2014, 16:16 de Crinuletz Pontescu
:)))@TDS
TDS tu esti bolnav ......mai lasa-ne mai cu bolos si impactul tau...gata am inteles......cum sa compari un partid cu alt partid care are presedinte de onoare le iliescovici??????
Postat 10 Iunie 2014, 16:02 de GOGUL
asa tara asa conducatori....vai de noi
astia ar trebuis a infunde puscaria , nu-i de ajusn ca suge banul public si nu face nimic isi mai plateste si familia din impozitele platite de nevoiasi. partid de stanga
Postat 10 Iunie 2014, 15:35 de oradean
PSD-PNL 1-1
In Bihor scor egal, 1-1! Draghici vs Bolos! USL TRAIESTE!
Postat 10 Iunie 2014, 14:47 de TDS
si cu ce ne alegem??
CENZURAT
Postat 10 Iunie 2014, 14:25 de zita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON