URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2014, 17:40

PSD împarte tricouri şi ceasuri orădenilor care spun că votează cu Ponta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În goana după voturi, PSD nu face nicio economie. Iar bani sunt gârlă! Că aşa stau lucrurile o dovedeşte chiar un experiment făcut de BIHOREANUL, început în urmă cu o lună şi finalizat joi cu "cadorisirea" reporterului sub acoperire cu tricouri şi ceasuri în schimbul promisiunii că îl va vota pe Victor Ponta.

Goana după "like"-uri

Cu aproximativ o lună, când cunoscuta tenismenă Simona Halep înregistra succese din ce în ce mai mari, premierul Victor Ponta îşi asocia imaginea acesteia astfel încât să pară că pagina sa de Facebook este aceeaşi cu a Simonei Halep pentru cei ce voiau s-o felicite pe sportivă. În realitate, cei ce apăsau butonul de "like" nu se aflau pe pagina de Facebook a Simonei Halep, aşa cum sugera fotografia acesteia, ci pe cea a premierului.

Cum reporterul BIHOREANULUI a dat "like", ulterior a fost contactat pentru a fi întrebat dacă este susţinător al lui Victor Ponta. Intrat în joc, el a răspuns afirmativ, moment în care i s-a cerut numele, prenumele şi numărul de telefon.

După mai puţin de o săptămână, "fanul" lui Ponta a fost sunat de o tânără care s-a recomandat a fi membră a "echipei lui Victor Ponta" şi întrebat, din nou, dacă este un susţinător al acesteia, cu precizarea că dacă răspunsul este din nou afirmativ va fi contactat de "echipa locală" pentru a primi, cadou, tricouri roşii.

SMS-uri şi apeluri la vot

A doua zi după telefonul de la "centru", reporterul a fost sunat de o altă tânără, din "echipa locală" a PSD şi invitat să se prezinte "la sediu", pentru a primi tricourile roşii la care, ca susţinător al lui Ponta, era îndreptăţit.

Zis şi făcut, cu trei zile înainte de primul tur al scrutinului prezidenţial, la finele lunii octombrie, "fanul lui Ponta" s-a prezentat la adresa indicată: un imobil din centrul oraşului, pe strada George Coşbuc. Afară, nicio firmă, niciun indiciu că în interior s-ar desfăşura vreo activitate politică ori comercială. Înăuntru, trei tinere. "Am venit după tricou". "Sunteţi singur?". "Da". "Păi, dacă ne mai recomandaţi şi alte nume de persoane care îl votează pe Ponta, vă putem da mai multe tricouri".

Exact acest lucru s-a şi întâmplat, iar în schimbul a încă patru nume şi numere de telefon "votantul lui Ponta" a primit cinci tricouri roşii. Nu de o calitate grozavă, dar totuşi neinscripţionate cu numele lui Ponta ori cu sigla PSD, deci "purtabile".

Urmarea? Duminică, 2 noiembrie, toate cele cinci persoane, inclusiv reporterul, au primit mai multe SMS-uri prin care a fost îndemnat să se prezinte la vot, evident de către "Victor". Ulterior, în partea a doua a zilei, spre seară, a venit şi ultimul SMS: "Va rugam mobilizare maxima pentru oameni la vot in special seara. Este foarte important scorul din turul I. Va multumesc! Victor".

Ceasuri "Made in China"

Miercuri, cu trei zile înaintea expirării termenului legal până la care se mai poate face campanie electorală, reporterul a primit încă un telefon, prin care era înştiinţat că în calitate de "susţinător al domnului premier Victor Ponta puteţi ridica şi ceasuri de la sediul nostru".

Joi, reporterul BIHOREANULUI s-a prezentat din nou la sediul "conspirativ" al PSD din strada George Coşbuc, cu reportofonul pornit (şi însoţit, pentru a avea şi martori). "Am primit ieri un telefon să vin după ceasuri". "De la cine?", a întrebat o tânără. "De la echipa lui Victor", a dat parola "votantul" candidatului PSD.

În mai puţin de un minut, "fanul lui Ponta" a intrat, astfel, în posesia a două ceasuri, care par a fi "Made in China", din metal şi cu curele din plastic, negre. Marca? Una "no name", necunoscută - ROMAN.

Mang: "Habar nu am"

În condiţiile în care prevederile legale arată că valoarea obiectelor promoţionale distribuite de partide sau candidaţi unui alegător nu poate depăşi 10 lei, iar cele 5 tricouri şi 2 ceasuri, fie şi chinezeşti, depăşesc totuşi suma de 50 de lei (doar bateriile din ceasuri fac 5 lei), BIHOREANUL l-a contactat pe preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, pentru a-l întreba de unde provin aceste obiecte, cât costă, cum se împart şi dacă organizatorii din "echipa lui Victor" au acte pe ele.

"Habar nu am unde este locul de unde se împart. Este vorba de un site al PSD, în care persoanele care îl susţin pe Victor Ponta se înscriu cu nume, prenume, număr de telefon, apoi - din câte ştiu eu - li se dă un telefon şi primesc aceste obiecte", a spus şeful PSD Bihor. Potrivit lui Mang, "produsele au venit în funcţie de câţi s-au înscris pe site, vin de la Bucureşti, cine s-a ocupat de acţiune ştie cât au costat şi cine le-a plătit".

Cu referire la aceste informaţii, şeful PSD Bihor a afirmat că operaţiunea este în sarcina unui lider de la Organizaţia de Tineret. "Intră în atribuţiile celui de la Tineret care se ocupă de acţiune, Ionuţ de la Tineret".

În ce priveşte identitatea şi "job"-ul acestui "Ionuţ de la Tineret", informaţiile BIHOREANULUI arată că ar fi vorba despre un anume Ionuţ Creţu, de profesie IT-ist, angajat al unei firme patronate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, cel care deţine şi postul de televiziune România TV, implicat dealtfel pe faţă în campania electorală în sprijinul premierului Victor Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@SLAYER: LISTA MASONILOR!
CLAUDIU POP - MAESTRU MASON LA LOJA ORIENT ORADEA FIU A LUI POP DE LA MLRN, CONTINENTAL. IOAN MANG - MAESTRU MASON LA LOJA ORIENT BUCURESTI. OVIDIU MURESAN - CALFA MASON LA LOJA ORIENT ORADEA PETRU FILIP - FOST VENERABIL AL LOJEI ORIENT ORADEA MUTAT CA MAESTRU LA LOJA ORIENT BUCURESTI EMILIAN PAVEL - UCENIC MASON MLNR AL LOJEI ORIENT BUCURESTI LIVIU SABAU - UCENIC MASON A LUI CLAUDIU POP LA LOJA ORIENT ORADEA. CUM E SLAYER? CUNOASTE FATA??? SUNTETI TOTI FOTOGRAFIATI CAND VA RUGATI LA ZEII VOTRI MASONICI!!!
Postat 13 Noiembrie 2014, 18:49 de alexandrastanca92
O SA UMNPLEM PUSCARIILE CU VOI!!!
HOTI, CORUPTI, PUSCARIASI - PRIMARII SI CONDUCEREA PSD BIHOR!!! O SA UMPLEM PUSCARIILE CU VOI!!! SUNTETI TOTI INREGISTRATI DE DNA SI DIICOT CUM LUATI SUTE DE MILIOANE MITA!!!! CORUPTII LA PUSCARIE!!!!
Postat 13 Noiembrie 2014, 18:34 de alexandrastanca92
Si Bihoreanu...
Daca va cautati bine la cutiile de hard-disk-uri (nu la alea de de umeri, ca va cautati degeaba, au "bad sector" cam de mult), memorii, carcase, sau la placile de baza ale computerelor pe care le chinuiti, o sa descoperiti cu uimire ca scrie pe ele "Made in China". NO COMMENT.
Postat 13 Noiembrie 2014, 18:32 de SLAYER
Ce poveste fara cap si fara coada !
Am facut...am fost...am dres...am primit... Wow, asta da poveste pentru copii retarzi, adica e o crima domne', nu mai putem cu spaga si coruptia asta criminala, SARITI, sa vina sa aresteze MILITIA (chiar si aia NE-spirituala a lui Soros) pe coruptii astia domne', uite ce grozavenie se petrece sub ochii nostri; sa dea domne' astia de la PSD, tricouri? Uite fac si eu un denunt; si eu am primit spaga un afis cu o TRUPA DE HEAVE METAL pentru ca am votat ceva, CE O SA FACETI, O SA MA INCHIDETI? Am vrut si eu o spaga ca lumea, un tricou cu METALLICA, da' daca atita mi-au dat? Cit ai luat GHILEO spaga sa ne faci judetu' de rusine, cu stadionu in panta? Ah, nu se pune, ca atacam statul de drept si ne amestecam in trebile justitiei.
Postat 13 Noiembrie 2014, 18:11 de SLAYER
Petcu
Felicitari echipei de la Bihoreanul pt demascarea celor care nu respecta legea. Referitor la provenienta ceasurilor (CHINA) nu ma pot gandi decat la investitiile chinezesti promise de PONTA la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.
Postat 13 Noiembrie 2014, 17:58 de Petcu
brown stuff
Eu le voi da pesedistilor chiloti maro. Sa ii foloseasca de luni incolo.
Postat 13 Noiembrie 2014, 17:44 de kaboom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON