URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2010, 13:03

PSD Bihor vrea să strângă 100.000 de semnături pentru răsturnarea Guvernului Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Începând de luni, vom strânge în întregul judeţ semnături de la populaţie pentru susţinerea moţiunii de cenzură populare care are ca scop căderea Guvernului Boc IV. Estimăm că în Bihor vom reuşi să adunăm peste 100.000 de semnături până la 1 septembrie", a spus preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Liderul social-democrat a afirmat că are motive de optimism, deoarece răsturnarea Guvernului în următoarea sesiune parlamentară este un obiectiv realizabil în actualele condiţii: "Suntem destul de optimişti, având în vedere şi sondajele care arată că populaţia nu mai doreşte să fie guvernată de PDL".

Mang a precizat că prin strângerea de semnături de la populaţie "vrem să arătăm că aceia, care vorbeau anul trecut despre cât de multă susţinere au din partea poporului şi cum se întorc ei la popor, nu mai au acest sprijin".

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a spus că lista de semnături strânse din toate judeţele ţării va fi folosită pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care parlamentarii social-democraţi o vor depune în mod oficial.

"Tema moţiunii de cenzură va fi centrată pe faptul că, în loc să ia măsuri care să ducă la atenuarea efectelor crizei, pediştii iau decizii care, dimpotrivă, provoacă adâncirea crizei", a spus senatorul Mang.

În Bihor, acţiunea de strângere a semnăturilor pentru susţinerea "moţiunii populare" va fi coordonată, printr-o decizie luată joi prin vot de către Biroul Judeţean al organizaţiei, de către vicepreşedintele Ovidiu Copil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
wowwww
un PRESEDINTE BUN gaseste un inlocuitor... asa ca orice veti semna tot PRESEDINTELE DECIDE...el CONDUCE TURMA..... nu turma conduce presedintele unei tari! problema reala este ca ceilati din minister si LOCALI vor sa l copieze...in concluzie cel mai destept e cetateanul...turma sunt ministri, pralamentul, guvernul si PRIMARII LOCALI..... ha, ha, ha..... cu atat va bucurati cu cat va dam....va redescoperiti caracterul...va jucati cu jucariile noastre nu ale VOASTRE....banii publici sunt ai nostri...ai vostri sunt cei din buzunar....daca furati din jucarii va furati si pe voi!
Postat 23 Iulie 2010, 17:22 de anca
wowwww
un PRESEDINTE BUN gaseste un inlocuitor... asa ca orice veti semna tot PRESEDINTELE DECIDE...el CONDUCE TURMA..... nu turma conduce presedintele unei tari!
Postat 23 Iulie 2010, 17:18 de anca
wowwww
si care nu semneaza ma refer la salariatii DVS....ii dati afara? ......semnati linistiti...dar sa nu uitatai niciodata ca BOC a expus real tot ce avem....CORUPTIE, SPAGA si MITA...eu personal ii multumesc...si daca nu va mai fi BOC nu voi uita aceste trei cuvinte importante...nu le uitati nici voi, luptati pentru voi nu pentru altii ca sa se imbogateasca peste NOAPTE pe seama slabiciuniilor si fricei fata dei...JOS CORUPTIA! JOS MITA! JOS SPAGA!
Postat 23 Iulie 2010, 17:16 de anca
PSD Bihor vrea să strângă 100.000 de semnături pentru răsturnarea Guvernului Boc
vas ruga sa imi scrieti unde sa maduc sa semnez ca ma duc cu cea mai mare placere,si mai caut donatori .... hmm are dreptate da r PSD nu a scos din banii de pe pensii niciodata si nici din banii de la sapard,iar pe linga toate astea BASESCU A PROMIS MAREA CU SAREA LA PENSIONARI SI LA PROFESORI DESI PRECIS CA STIA CA CE VA URMA DAR A MINTIT O TARA INTREAGA CU NERUSINARE,SAU CINE STIE O FII FOST BEAT CIND A PROMIS...DESI II POLITICIAN DECI RAMINEM ...CA A LUAT POPORUL,ADICA OILE DE PROSTI SI AMU II DUCE LA ABATOR.PACAT CA TARA ASTA NU REPETA ADHOC ANUL 1989....
Postat 23 Iulie 2010, 16:34 de pip
hmm..
psd e bun numai de scandal,sa-mi spuna mie cineva la ce a fost bun vreodata psd bihor?ce proiecte realizate de ei,eu nu stiu numai ca a fost odata ca niciodata un psd-ist la CJ,restu e tacere,mielusei care asculta ordine de partid asa cum o fac si acum,sa nu credeti cumva ca intiativa asta a venit din partea psd-eului local,ei nu au creer sa gandeasca darmite sa mai faca ceva bun,fara ordin dictatura de la bucuresti ar fi pe nicaieri fiindca nu se descurca,daca ar fi fost psd la guvernare in perioada asta critica parerea mea e ca ar fi vai si amar ce iesea,pt. ca infometati mai mari ca psd-isti nu exista,binentele nu o sa spun ca celelalte partide sunt sfinte,dar psd-ul e parintele hotiilor,eu nu cred o iota din initiativele psd-ului cum ca ar vrea binele poporului,binele lor il vor sa fie din nou calare pe contractele cu statul din nou,deci stiu cand sa manipuleze populatia exact cand e mai oportun pt. ei,imi pare rau ca inca sunt oameni care cred inca in vorbele politicieniilor si se lasa indusi in eroare,asa e romanul,vesnic pacalit de vorbe dulci.
Postat 23 Iulie 2010, 14:31 de el doradeo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON