URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2015, 17:50

PSD Bihor, către Victor Ponta: Nu demisiona!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că îl suspectează pe premierul Victor Ponta de fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, PSD Bihor a reacţionat şi îi cere şefului Guvernului să rămână pe poziţii. Aşa cum, de altfel, Ponta a anunţat pe Facebook că va face.

"Ponta trebuie să rămână premier"

Într-un comunicat de presă transmis vineri de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, în numele organizaţiei, acesta spune că filiala este solidară cu Ponta şi îi susţine decizia de a nu demisiona din funcţia de prim-ministru. "Atâta timp cât are susţinerea Parlamentului, Victor Ponta trebuie să rămână premier. Pe această cale, îi solicităm primului ministru, Victor Ponta, să-şi continue mandatul cu care a fost investit de cetăţenii României, prin votul Parlamentului, şi să continue punerea în aplicare a programului de guvernare", se arată în comunicatul PSD Bihor.

Invocând "creşterea economică sănătoasă şi durabilă" din ultimii trei ani, reducerea CAS la angajator şi scăderea TVA la alimente, Mang spune că rezultatele guvernării lui Ponta sunt argumentul determinant pentru care acesta nu trebuie să demisioneze. Totodată, social-democratul spune că i se pare "suspect" că premierul a fost citat la DNA în ziua în care Partidul Naţional Liberal a depus o moţiune de cenzură, adăugând că el şi organizaţia pe care o conduce condamnă orice acţiune de utilizare a Justiţiei drept mijloc de presiune asupra politicului.

Social-democratul îl critică şi pe preşedintele Klaus Iohannis: "Demersul domnului Klaus Johannis privind solicitarea de demisie a premierului nu este decât o abordare politicianistă menită a destabiliza situaţia politică şi a sprijini PNL în demersurile sale". În plus, susţine Mang, prin declaraţia sa de vineri, preşedintele a abandonat poziţia de  neutralitate politică şi, astfel, a încălcat prevederile Constituţiei.

Metoda "copy-paste"

Mesaje similare de susţinere a premierului Victor Ponta au dat vineri mai multe organizaţii PSD din ţară, după ce premierul a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, în dosarul lui Dan Şova.

DNA îl acuză pe Victor Ponta că în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 lei de la casa de avocatură a lui Dan Şova, în baza unei convenţii de colaborare. Pentru a justifica aceşti bani, Victor Ponta ar fi întocmit 17 facturi fictive, pentru că în realitate Ponta nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatură a lui Dan Şova, conform DNA.

Ulterior, în urma unor controale fiscale, Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda "copy-paste", conform procurorilor DNA.

Ponta a folosit o parte din aceşti bani pentru a-şi cumpăra două apartamente de lux într-un complex rezidenţial.

În afară de banii primiţi de la casa de avocatură, Ponta a beneficiat şi de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X, în mod gratuit, de la casa de avocatură a lui Şova. Firma respectivă a plătit avansul şi ratele de 6.000 de lei pe lună pentru acest autoturism folosit de Ponta, în total aproape 80.000 de lei, conform DNA.

Ulterior, Ponta l-a promovat în Guvern pe Dan Şova, lucru pentru care DNA îl acuză pe primul ministru de conflict de interese, dat fiind faptul că anterior el a primit bani şi o maşină de la Şova.

Citeşte şi articolele:

Premierul Victor Ponta, audiat la DNA: E urmărit penal pentru fals, spălare de bani şi complicitate la evaziune!

Iohannis solicită demisia premierului. Ponta: Nu, doar Parlamentul poate să mă demită!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
SCORT_OSUL
@scortosul: 1. povestile IOHANNISTE le cunosc! 2. din vanzari anterioare! in cazul meu VERIFICABILE ORICAND!
Postat 08 Iunie 2015, 00:44 de TDS
@TDS
Diferenta dintre cei doi e ca Iohhanis le poate justifica : un apartement la bloc din vremi comuniste , o casa de lea socrii ( blanar renumit in Sibiu) o casa de la parinti, un teren cu o umbra de casa evaluate la 20-30000 de euroi + spatiu cumparat din centru actual in chirie toate la un loc nu depasesc 3000000 de mii de euroi si pot fi justificate financiar !! O mare miselie sa il compare pe Iohannis cu nastase7case !! AM citi cateceva despre avrile unei familii fara copii ca cea a lui Iohannis. Si tu daca nu aimavea copii cheltuielile tale curente ari cam la 40% si rata de acumulare er fi mult mai mare si atunci te-as intreba de unde ai avut bani sa iti cumperi casa in cartierul Europa . Da nu fim demagogi, misei,...
Postat 07 Iunie 2015, 10:00 de scortosul
6
@scortosul: de IOHANNIS SASE CASE ce zici?
Postat 07 Iunie 2015, 09:50 de TDS
ASOCIATIA HOTILOR PENALI !!!
Asociatia hotilor penali se ajuta reciproc !!!!! Sefii COPY-PASTE se juta in minciuna si hotie !!! Au orazul (amandoi) obisnuit cu scuipatii oamenilor !! doar sutul in fund al strazii l poate duce la locul potrivit ca urmas destoinic a lui nastase7case !
Postat 07 Iunie 2015, 09:09 de scortosul
.
doi excroci plagiatori. Nu se gaseste cineva sa ii impuste?
Postat 07 Iunie 2015, 01:46 de David
Normal
Bineinteles ca PSD-istii ii spun sa nu plece. Daca pica Ponta se duc toti dupa el.
Postat 06 Iunie 2015, 19:38 de Valhalla-Asgard
ARHITECT SEF
Dar problema arhitectului sef din Primaria Oradea? I-am trimis vreo 60 de petitii Alinei Gorghiu! NU RASPUNDE! Macar sa zica ceva asa, de forma! Inca o data BOLOJANE: la PMO nu se respecta legea in privinta arhitectului sef? Care nu este? Ca ceea ce avem acum este un director adjunct al Institutiei tocmai pentru ca NU E DE MESERIE ARHITECTA! E PNL-ista ascultatoare? Face ce zici, nu iese din cuvant? A promvat OROAREA care se prefigureaza in Piata Unirii? SA VA FIE RUSINE AMANDURORA, ba si intregului PNL care acoperiti astfel de MARSAVII! PS Astept publicarea Declaratiilor de avere sa vad daca madam "arhitecta" si-a finalizat casa(ca de cativa ani tot in constructie e!).
Postat 06 Iunie 2015, 12:52 de TDS
FALSURI?
DNA zice a ca Ponta a realizat 16 inscrisuri false! BUN! Sunt false! Dar CONTRACTELE de v/c case de la IMPACT despre care insusi BOLOJAN a spus intr-o prima faza ca sunt false, ce e cu ele? EU PERSONAL am prezentat un document la Politie care demonstra fara echivoc ca sunt FALSE dupa care nimic! Bolojan s-a razgandit nu neaparat ca ar fi zis ca nu sunt false DAR LE-A INCLUS INTR-O TRANZACTIE PROMOVATA CHIAR DE EL SI ARPOBATA DE CLO! Asta nu e NEGLIJENTA IN SERVICIU? Sau chiar ABUZ in serviciu? Eu personal ce sa mai fac? Am dat declaratie la Politie, am prezentat documente si fotografii care sa o sustina! Mai departe? Mai fac niscaiva Plnageri penale? Le fac si pe astea, parol! Ca vad ca unele Dosare pica la tanc, altele niciodata cu toate probele prezentate degeaba! Am sesizat si CSM-ul pentru ca in afacere a fost implicata evident si o avocata de succes! NICI UN RASPUNS, macar formal! Peste CSM la cine sa ma mai adresez? La IOHANNIS? Despre niste case? Pai ar fi un PLEONASM! Repet, nu zice nimeni nici ca N-AM DREPTATE dar nici nu se face mare lucru! Cred ca se merge pe UZURA si UITARE! Doar ca eu nici nu MA UZEZ, nici nu UIT repede!
Postat 06 Iunie 2015, 12:45 de TDS
comedie psihiatrica cu vedete ridicole
mang, rad nebunii de la socola de tine si ponta, ati ajuns de comedie psihiatrica; luati ceva tratament in grup, pardon partid?! deraiati si sunteti penibilil sunt hoti plagiatori dovediti, smecherasi cu obrazul gros, plini de diplome si ridicol! sunteti penibili, jenanti, cu creierul gol! prostimea tarii ati ajuns, va arata cu degetul toti si rade lumea de voi ca de prostii satului!
Postat 06 Iunie 2015, 10:28 de roger
Replica la articol
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni!PLAGIATORUL (mic)Ioan Mang apara pe Plagiatorul mare VV Ponta, ca asa-i in partidul PSD ...Ciinele mare se pisha pe cainele mic!:))=))Revenim la articol .... Sigur ca PLAGIATORUL|Mang apara le Plagiatorul Ponta ca doar este sef si conduce PSD, problema se pune ca astia mici simpli membri de partid PSD vad ce coruptie si murdarie morala este in partidul asa zis social democrat ... al tuturor celor saraci si cinstiti (vorba lui Ion Iliescu presedinte de onoare al PSD) si in spatele astora multi stau cei putini bogati si necinstiti (aristocratia social democrata) asemeni lui Victor Ponta , Adrian Sarbu, Ioan Mang ,Liviu Dragnea , Sova , Hrebenciuc, Adrian Nastase , si restul. IN timpul fostei aliante USL astia simpli membri PSD am fost terorizati, amenintati , intimidati sa NU fim contra acestei aliante USLstrutzo -camila comunist -capitalista ,numai si numai acestia sa se aleaga intre ei in Parlamentul Romaniei , am suportat sub teroare ce azis VVPonta premier ... cine este contra aliantei USL Se poate considera exclus din PSD, numai si numai sa se aleaga partlamentar . Am mai zis PSD actual NU ne reprezinta pe simpli membri PSd saraci si cinstiti ci reprezinta aristocratia socialista care conduce partidul si interesele lor personale astia mici nu contam doar atunci cand aducem voturi si sunt alegeri .Un proiect viabil de stanga autentica reala si dreapta este cel al lui Mircea Geoana ex -psd-ist exclus doar ca VV Ponta sa-si consolideze pozitia in partid dupa esecul din noiembrie de la prezidentiale ,PDSRO reprezinta un proiect ambitios al strangi autentice.Acestia din PSD acuma sunt pentru NOI doar pt NOI sa ne aparam pe NOI , restul VOI asteptati si ne votati iarasi la alegeri!Sanchi !SICTIR!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul _Simplu
Postat 06 Iunie 2015, 09:11 de Romanul_Simplu
@mekla
La fel ca şi cel aranjat pentru Mureşan la Compania de Apă. (cred că de Bolojan)
Postat 06 Iunie 2015, 08:14 de eutanasiu
obraz din tabla
Foarte bine, prostimea i-a votat, si mai grav ii voteaza in continuare pt un kg faina si un litru de ulei. Ma supun majoritatii in sensul ca imi accept conditia de roman, dar in rest imi rezerv dreptul de a gandi, interzis de PSD, sugacii Romaniei, care au preluat tara fara datorii, in plina vlaga, si au secat-o mai rau ca un razboi. Nu conteaza... votati PSD pana o sa mancati pamant gol, unde nu-i cap vai de picioare.
Postat 06 Iunie 2015, 07:32 de detectiv
Plagiatorii intre ei...
Pe langa experienta plagiatului, acesti domni au incercat ceva nou. Dovediti vinovati, ei fac pe victimele si ce e mai ciudat...le iese. Pt. o parte din prostime, totul e circ, in loc sa realizeze ca oamenii astia chiar au o problema. Mai nou se discuta ca de ce e anchetat mister ponta pentre chestiile alea, ca sunt minore...si ce mare om e el. De parca furtul si evaziunea e pe nivele... ai furat, esti hot - zabrele!!! Cat despre mang - nu ma mira, stie ca urmeaza si randul lui. Boicotistul din umbra acum s-a facut auzit... este o relicva a comunismului de care greu se va scapa orasul asta. Cu astia - halal psd reformat: Hotii stau grupati.
Postat 06 Iunie 2015, 06:24 de TC
Psd
As dori sa il intreb pe acest pacalici al politci bihorene, acest gica-contra care moare de ciuda lui Bolojan, cum a fost aranajat postul de director economic pentru celalalt lingau al Psd-ului, Liviu Sabau Popa.
Postat 05 Iunie 2015, 21:55 de Mekla
Sa nu pleci...
Normal. Il tin sa mai faca lumea misto de el. Ca la circ. In orice tara normala pleca singur. Mang ,asteptam sa-l sustii si dincolo de gratii.
Postat 05 Iunie 2015, 19:32 de gigi1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON