URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2010, 10:39

PSD Bihor a strâns deja 59.000 de semnături împotriva Guvernului Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lansată în urmă cu o lună, "moţiunea populară" a Partidului Social Democrat, ce are ca ţintă demiterea Guvernului Boc, a reuşit să adune 59.000 de semnături printre bihoreni, dintre care 15.000 din Oradea.

"Am un mesaj de felicitare pentru cei 15.000 de orădeni care până acum au semnat, la sediul nostru şi în timpul acţiunilor prin oraş, pentru ca guvernul incompetent condus de Boc să plece", a declarat Claudiu Pop, preşedintele filialei municipale a PSD, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ţinându-şi promisiunea de a purta doliu până când Guvernul va fi destituit, senatorul Ioan Mang a venit la conferinţa de presă îmbrăcat într-un costum negru şi a precizat că adunarea semnăturilor se va prelungi până la sfârşitul lunii septembrie, când va avea loc Conferinţa Naţională a PSD.

"Sper să putem realiza acea cifră de 100.000 de semnături pe care ne-am propus-o", a afirmat Mang, precizând că faţă de alte judeţe, Bihorul "stă bine" la numărul de oameni care doresc destituirea guvernului condus de Emil Boc.

După centralizare, lista de semnături strânse din toate judeţele ţării va fi folosită pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care parlamentarii social-democraţi o vor depune în mod oficial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
cameleonul
parca ma uit la filmul ce vraji mai face ....dar revin cu picioarele pe pamint si adevar va spun ca acest cameleon a strins de fapt in sufletul lui semnaturi pt boc si ai lui.bergenbier ...prietenii....
Postat 29 August 2010, 12:45 de kuku
@eu cu mnie
Nu doresc sa polemizam,dar vizavi de autoatrada Transilvania doresc sa fac precizarea ca s-a negociat un pret,iar cei care au urmat pesedistilor au stagnat lucrarile si vor ajunge,in final, daca se va termina vreodata autostrada,la un pret cel putin dublu. Drep urmare,vom ramane far bani si fara autostrada. In 2004, am schimbat hotii si am pus in locul lor tata hotilor. Daca gasiti hoti mai mari ca: Videanu, Berceanu, Udrea, s.a. cu siguranta sunt tot din gasca condusa de Basescu. De Miecea Basescu va las pe dvs. sa comentati. Votul trebuie sa ramana uninominal in doua tururi,iar decizia va fi a noastra.Deci,pledez pentru alegeri anticipate si suspendarea raului de la Cotroceni.
Postat 29 August 2010, 10:23 de Petru.
:)))
Ca tampiti! Sa incerce sa stranga 59000 de semnaturi pt un guvern PSD si mai vedem....Ideal ar fi sa stranga semnaturi fara galeti, oloi, farina, mincuni, mici samd.....
Postat 28 August 2010, 15:23 de kbm
@Petru.
adica vrei sa zici ca am halucinati cand spun despre autostrada din romania si ca nu psd a creat acel contract?adica gandesc prosteste si scriu la fel,deci am visat ca e foarte scumpa autostrada prin contractul facut de membri psd?hmm..ciudat este ca ai dreptate intr-o privinta,ne meritam soarte acelor anii in care am crezut orbeste in partidul socialist populist psd,care in realitate sa dovedit cat de bun era cu noi,daca te pui sa faci o socoteala sa vezi care partid a pagubit statul mai mult prin contracte cu el pe sub masa ai sa imi dai dreptate,soarta o fi de vina,da ne meritam soarta asa cum zici,chiar si aicia in oradea si in tot judetul se vede escapadele contractuale facute de psd,il mai ti minte pe nenea misu'breloc?si multi alti,de neuitat sunt si cei din pd-l cum ar fi filip slobozeanu,nu nu vreau sa tin cu puterea actuala,dar nici nu vreau sa revina cei care au parazitat tara asta,din relele existente vreau raul mai mic,macar atat pot face in gandirea mea,prostia este a tuturor,fiecare vede in felul sau si e credul,asa ca dupa parerea mea si tu ai o prostie asa cum crezi si tu despre cei care gandesc ca mine,deci intr-adevar prostia e nemarginita,asta ca se te citez,amda
Postat 28 August 2010, 13:05 de eu cu mine
@eu cu mine
Tu si toti care gandesc si scriu catine va meritati soarta. Intr-adevar, prostia este nemarginita. Dumnezeu cu mila!
Postat 28 August 2010, 12:23 de Petru.
da da
se chinuie actuala putere sa stranga cureaua sa adune bani la buget ca pe urma roadele si foloasele lor sa fie adunate de cei care vor sai dea jos,adica psd,profita din plin ca lumea sa saturat de actuala putere,acum dupa ce isi ia ura majoritati poporului asupra sa si va fi destituit se vor altii la putere cand sacul bugetului incepe sa fie carpit si reformele realizate cu sacrifici de tot poporul cu mic cu mare vine astia la putere sa continuie jaful executat din 89' incoace,am fi prosti sa-i credem ca ne vor binele,de fapt vor sa ajunga la ciolan, le este si lor greu , ia lovit criza financiara si pe ei mai ales ca nu preau au oameni in administratiile locale din tara sa poata jefui linistiti,nu zic ca actuala putere e usa de biserica,dar macar si-a asumat ceva sa aduca banii la buget nu cum facea psd care arunca banii in stanga si in dreapta cu nemiluita..exemple multe sunt,vezi autostrada ce contract pagubos are si multe altele...Doamne fereste sa ajunga iar la putere psd.
Postat 28 August 2010, 12:16 de eu cu mine
Nu uitati!
Sunt peste 100000 de bihoreni care ar semna pentru ca Basescu si Boc sa paraseasca puterea care distruge Romania,dar Pop si Mang sunt cei care nu reprezinta o garantie pentru o schimbare reala. Deci, nu uitati:"omul sfinteste locul!"
Postat 28 August 2010, 11:26 de Bihorean.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON