URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2017, 20:34

Protestul din Piaţa Unirii: Primul huiduit al serii, orădeanul Florian Bodog (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a şaptea seară consecutivă, în Piaţa Unirii a început luni, de la ora 20, un nou protest împotriva Guvernului PSD. Pe o ploaie rară, măruntă şi rece, în centrul oraşului s-au adunat circa 250 de orădeni, "dotaţi" cu steaguri, pancarte şi coli A3 cu mesaje similare celor avute în alte seri.

Protestatarii au fost mult mai puțini față de serile trecute, însă la fel de entuziaști și vocali. Mulţimea s-a animat şi mai tare când unul dintre organizatorii protestului, Sebastian Duma, le-a spus, la microfon, despre o ştire din Gazeta Sporturilor, care îl vizează pe ministrul Sănătăţii, orădeanul Florian Bodog. Cum i-a auzit numele, mulţimea a început să huiduie şi să strige "Ruşine!", iar când acelaşi vorbitor a spus că prima decizie importantă a ministrului din Bihor a fost să o numească pe iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, manager al celui mai mare spital din ţară, Spitalul Universitar din Bucureşti, dezvăluirea i-a inflamat pe manifestanţi, care au huiduit mai cu spor.

"Domnişoara, vrăbiuţa cu pricina, se numeşte Adriana Nica, a fost numită fără concurs, dar atenţie, practic a fost numită în secret. Consiliul de Administraţie nu a fost consultat în privinţa acestei numiri. Şi ghiciţi când a fost numită: noaptea!", a spus Duma, completat de un protestatar cu megafon: "A trecut la oral numai". Mulţimea a strigat apoi celebra lozincă deja: "Noaptea, ca hoţii!" şi "PSD, ciuma roşie".

Acelaşi Duma a anunţat că, pe parcusul serii, le va mai vorbi şi despre alţi "opt elefanţi" (pe lângă cei "doi elefanţi" invocaţi de preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la ordonanţele ce promovau amnistia şi graţierea), care stau în cârca românilor, aşa cum au fost ei descrişi într-un articol publicat pe site-ul Republica. Între aceştia, Duma l-a amintit din nou pe noul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, despre care a spus că a "şters intenţia de a regândi întreg managementul spitalelor, achiziţiile publice şi relaţia cu pacientul", gândite de predecesorul său, Vlad Voiculescu, pe ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, care "a restaurat incompetenţa", numind candidaţi care nu au promovat concursul pentru funcţiile de directori, dar şi infrastructura extrem de precară (prin faptul că nu se vor face investiţii în drumuri importante), lipsa de transparenţă, clasa politică profund coruptă a României şi minciuna repetată metodic în spaţiul mediatic, cu trimitere directă la România TV şi Antena 3. Cu toţii au fost huiduiţi de protestatari.

La fel ca în serile precedente, participanţii la protest au fost de toate vârstele. Printre mesajele afişate s-au putut poate citi: "Vrem legi mai aspre, nu graţiere pentru politicieni", "Dragnea, Iordache, Grindeanu, vorbiţi-ne de la balcon" şi se pot vedea imagini cu Liviu Dragnea pe o bancontă de un milion, în cămaşă de forţă sau lângă mesajul "Dacă n-am fura o zi / Ne-am usca, ne-am ofili". Un alt protestatar a preferat o pancartă cu iz ilar: "Dragnea, ştii bancul cu puşca de Paşte? Puşcăria te paşte!".

O noutate este că au apărut pancartele prin care se cere şi abrogarea OUG 9/2017, prin care Guvernul PSD elimină orice regulă privind creditele de angajament, dând voie aleşilor locali să cheltuie bani "pe datorie".

Pentru luni seară, manifestanţii din Piaţa Unirii şi-au propus să protesteze fără marş, astfel că au de gând să rămână în centru până după ora 22.

UPDATE:

La ora 21.10, la protestul din Piaţa Unirii au mai rămas circa 50 de persoane, care au socializat în linişte o vreme, fără a mai scanda ceva.

După ce au strigat lozinci anti-PSD, majoritatea manifestanţilor s-au dus spre case şi muzica folk din boxe a fost oprită, făcând astfel ca acesta să fie cel mai scurt protest din toate ţinute în ultimele 7 zile. Nu înainte, însă, ca organizatorii să anunţe că motivul protestului este că "acest guvern trebuie să plece" şi nu înainte de a-şi da întâlnire din nou în piaţă, pentru marţi seară, de la ora 18.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mă români treziţi-vă
Băsescu a hăhăit şi ne-a umilit în faţa străinilor, dar GEACA ROŞIE îşi bate joc de poporul român. Rânjeşte cu o obrăznicie arogantă vrând se dea de înţeles că noi suntem robii lui şi că poate şi dezmembra această ţară. ŞI BIEŢII ROMÂNI SĂ SFÂŞIE ÎNTRE EI CA PROŞTI FIIND MANIPULAŢI FORŢE OSTILE ACESTEI ŢĂRI. S ă ieşi cu copii mici pe umeri este o mare prostie şi ceva ilegal.
Postat 07 Februarie 2017, 20:49 de Iancu_Remus
Cei "amarati" s-au saturat sa fie furati si amarati.
Amaratii care au manifestat aseara au facut-o pt. ca s-au saturat sa fie furati si mintiti de cei aflati la ciolan si fraierii sau prostii care ii sustin.Iata o mica parte din cei pe care demonstrantii ii dispretuiesc.Lista penalilor din Parlamentul Romaniei neactualizata care intre timp s-a ingrosat: Lista penalilor din PSD Constantin Adăscăliței, deputat - trimis în judecată Ecaterina Andronescu, senator - urmărită penal Radu Babuș, deputat - urmărit penal Niculae Bădălău, senator - urmărit penal Daniel Bărbulescu, deputat - urmărit penal Eugen Bejinariu, deputat - denunțător Dan Bordeianu, deputat - trimis în judecată Florin Constantinescu, senator - urmărit penal Alexandru Cordoș, senator - urmărit penal Vlad Cosma, deputat - trimis în judecată Liviu Dragnea, deputat - condamnat în primă instanță Mircea Drăghici, deputat - urmărit penal Sonia Drăghici, deputat - trimisă în judecată Marian Ghiveciu, deputat - condamnat în primă instanță Vasile Gliga, deputat - condamnat cu suspendare Iulian Iancu, deputat - urmărit penal Ovidiu Isăilă, senator - trimis în judecată Sorin Lazăr, senator - condamnat cu suspendare, urmărit penal Marius Manolache, deputat - urmărit penal Eduard Martin, deputat - urmărit penal Alexandru Mazăre, senator - urmărit penal Adrian Mocanu, deputat - tatăl este trimis în judecată Victor Mocanu, senator - trimis în judecată Mircia Muntean, deputat - condamnat cu suspendare Gabriel Mutu, senator - urmărit penal Marian Neacșu, dceputat - condamnat la amendă penală Florin Pâslaru - condamnat la amendă penală Victor Ponta, deputat - trimis în judecată Cătălin Rădulescu, deputat - trimis în judecată Neculai Rățoi, deputat - urmărit penal Cornel Resmeriță, deputat - tatăl este trimis în judecată Ilie Sârbu, senator - urmărit penal Adrian Simionescu, deputat - urmărit penal Ion Stan, deputat - trimis în judecată Anghel Stanciu, deputat - condamnat în primă instanță Dan Șova, senator - trimis în judecată Lucian Șova, deputat - urmărit penal Gabriel Vlase, deputat - cercetat penal Lista penalilor din PNL Ion Ariton, senator - urmărit penal Gigi Chiru, senator - condamnat în primă instanță Tudor Chiuariu, senator - condamnat cu suspendare Gheorghe Costin, deputat - trimis în judecată Grigore Crăciunescu, deputat - condamnat în primă instanță Victor Paul Dobre, deputat - urmărire penală blocată Corneliu Dobrițoiu, senator - condamnat în primă instanță Verginel Gireadă, deputat - condamnat cu suspendare Mircea Man, deputat - urmărit penal Dan Motreanu, deputat - trimis în judecată Corneliu Popescu, senator - cercetat penal Dian Popescu, senator - condamnat în primă instanță Alin Popoviciu, deputat - urmărit penal Mircea Roșca, deputat - trimis în judecată Cornel Sămărtinean, deputat - trimis în judecată Raluca Surdu, deputat - soțul este urmărit penal Cătălin Teodorescu, deputat - urmărit penal Hubert Thuma , deputat - condamnat cu suspendare Ionuț Zisu, senator - trimis în judecată Lista penalilor din UNPR Ionel Agrigoroaei, senator - trimis în judecată Marin Anton, deputat - urmărit penal Marin Burlea, senator - fiul este trimis în judecată Mario Caloianu, deputat - urmărit penal Titi Holban, deputat - trimis în judecată Lucian Iliescu, senator - urmărit penal Ruxandra Jipa, senator - soțul a fost urmărit penal Șerban Mihăilescu, senator - urmărit penal Valerian Vreme, deputat - urmărit penal Lista penalilor din ALDE Mircea Banias, senator - trimis în judecată Daniel Chițoiu, deputat - urmărire penală blocată Bogdan Ciucă, deputat - urmărit penal Eugen Durbacă, senator - urmărit penal Ovidiu Silaghi, deputat - urmărire penală blocată Dorinel Ursărescu, deputat - trimis în judecată Varujan Vosganian, senator - urmărire penală blocată Lista penalilor din UDMR Borbely Laszlo, deputat - urmărire penală blocată Kerekes Karoly, deputat - condamnat cu suspendare Mate Andras Levente, deputat - condamnat cu suspendare Tanczos Barna, senator - urmărit penal Lista penalilor de la minorități Ghervazen Longher, deputat - condamnat cu suspendare Adrian Merka, deputat - condamnat cu suspendare Nicolae Mircovici, deputat - condamnat cu suspendare Lista penalilor neafiliați Sebastian Ghiță, deputat - trimis în judecată Florin Popescu, deputat - trimis în judecată Elena Udrea, deputat - trimisă în judecată
Postat 07 Februarie 2017, 07:45 de Ducustrigacucu
CINE E ACEST DUMA ERIJAT IN LIDER?
STIE CINEVA CV-UL DUMNEALUI?
Postat 07 Februarie 2017, 01:49 de ADINA
Masa de manevra...
Masa de manevra cere demisia unu I guvern care a câștigat covârșitor alegerile în mod democratic , guvern care are majoritate în parlament fără chiar și fără alianțe. Romanul se pricepe acum mai nou la politică, dacă era un campionat de fotbal protesta și se pricepea la fotbal. Adevărul ca suntem o nație de proști dar ne credem deștepți de bubuim, așa ne văd și francezi, nemții, italienii, olandezii, suedezii și lista poate continua. ...Mai amaritilor care ați prins drag de microfon și faceți proteste prostești și vb aiureli ,mergeți mă la munca ca sunteți complexați din toate punctele de vedere! !!! Faceți România de ras cu protestele voastre după ce ordonanța s a retras. ...vaisamar ce masa de manevra și ce ușor sunteți de manipulat, habar nu aveți voi cine e în spatele mascarada și pana la urma habar nu aveți ce vreți. ...cu voi alții își fac treaba și o fac bn se pare!!!!!
Postat 07 Februarie 2017, 01:12 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON