URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2015, 19:29

Protest la Coada Lacului: Localnicii se adună duminică pentru a manifesta împotriva stării dezastruoase a drumului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protest, duminică, la ora 12, la Coada Lacului. Localnicii şi investitorii din zonă se strâng chiar în coada lacului Leşu, în faţa bisericii, pentru a manifesta împotriva stării dezastruoase a drumului.

Manifestarea doreşte să atragă atenţia asupra a 3 probleme din zonă, despre care inclusiv BIHOREANUL a mai scris: "Calitatea execrabilă a drumului" dintre Remeţi - Coada Lacului - Stâna de Vale, drum "complet ignorat de autorităţi în ultimii 20 de ani şi care a ajuns aproape impracticabil", "managementul dezastruos al deşeurilor menajere care transformă zona într-o veritabilă groapă de gunoi" şi "situaţia animalelor domestice ale localnicilor care pasc regulat pe terenurile proprietarilor de case de vacanţă".

"Dintr-o zonă pitorească, binecuvântată, cu minunate forme de relief, zona Coada Lacului se află într-un proces continuu de degradare şi devalorizare, într-o stare de subdezvoltare, aflată în contradicţie cu potenţialul ei", au transmis organizatorii.

Iniţial, protestul a fost anunţat pentru ziua de marţi, de Ziua Naţională. Însă cum oamenii nu au obţinut autorizaţie de la primăria Bulz, de care ţine satul de vacanţă, s-au reorganizat.

"Domnul primar ne-a refuzat, nu ne-a dat autorizaţie, astfel că vom face protestul chiar în Coadă. Drumul este foarte rău şi vom face poze şi filmări, să vadă toată lumea în ce stare am ajuns. Am mutat protestul pentru duminică, la ora 12, luând în considerare faptul că la acea oră oamenii ies de la biserică şi mulţi dintre cei care deţin case de vacanţă aici vor să plece luni. Interesant este că, văzâdu-ne cum filmam drumul, domnul primar a trimis pe cineva să aducă pietriş, să umple catastrofa de drum", a precizat BIHOREANULUI Traian Ciobanu, unul dintre iniţiatorii protestului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Coment
Nu putem vorbi despre demisia consilierilor deoarece unii dintre ei fac abuz de funcția pe care o dețin în primăria Bulz,spre exemplu,consilierul Dumiter Ioan-PNL membru în comisia de urbanism și amenajarea teritoriului folosește pădurea ocolului silvic și a asociației pentru a pășuna cele 70 capete de animale pe care le deține și intenționează sa mărească efectivul pe fonduri europene construind anexe și grajduri. Întrebare,Cum se poate construi o ferma pentru animale linga casele de locuit și casele de vacanta fiind zona turistica,fără avize și acorduri.Domnul primar Sărăcuț poate sa dea răspuns.
Postat 06 Decembrie 2015, 00:39 de ovidiuradivoi
urmarile protestului ar trebui sa fie:
1. demisia primarului care a pierdut fonduri de reabilitare a drumului, pentru ca nu a castigat cine trebuie licitatia 2. demisia consilierilor locali pentru ca s-au opus reabilitarii pe motiv de...invidie fata de cei care au proprietati la Coada lacului 3. imputarea sumei alocate din fonduri europene, celor de mai sus, bani cu care sa se faca reabilitarea drumului Lipsa de interes a celor de mai sus fata de situatia drumului de acces catre Coada lacului, fata de situatia colectarii deseurilor din zona, etc, spune inca o data cat de ...romani suntem. Rusine intregii primarii Bulz !!!
Postat 29 Noiembrie 2015, 09:21 de Oradeamea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON