URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2010, 09:29

Protest împotriva demiterii şefului Spitalului TBC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva zeci de angajaţi s-au strâns luni dimineaţă în faţa biroului managerului spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, acolo unde avea loc ceremonia de instalare în funcţie a noului manager desemnat de Ministerul Sănătăţii sub conducerea lui Adriean Videanu, pedelistul Octavian Cuc, potrivit unui cotidian local.

Profitând de faptul că la eveniment au luat parte prefectul Gavrilă Ghilea şi adjuncta Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Zoia Bitea, oamenii le-au cerut socoteală celor doi pentru demiterea şi ulterior înlocuirea lui Dacian Foncea, simpatizant al liberalilor, cu pedelistul Octavian Cuc şi au scandat că vor "un manager competent, nu politic dependent".

Dacian Foncea a fost demis pentru a doua oară în ultimul an în luna decembrie, de Ministerul Sănătăţii, drept pentru care angajaţii spitalului l-au susţinut pe fostul manager, argumentând că sub conducerea lui, nimeni nu a fost trimis în concediul de 10 zile fără plată, deoarece fostul şef al spitalului a făcut rost de bani din alte părţi decât de la buget, a lăsat spitalul cu datorii zero, iar stocul de medicamente în unitate este pe plus.

Prezent la eveniment, Dacian Foncea şi-a îndemnat foştii subalterni să se calmeze şi să respecte ordinul Ministerului Sănătăţii.

De altfel, acesta a şi anunţat, recent, că se va retrage din sistemul de sănătate publică şi va începe pe cont propriu o afacere în domeniul managementului spitalicesc.

Totuşi, pentru a-şi susţine cauza, angajaţii Spitalului TBC au transmis şi o petiţie noului ministru bihorean al Sănătăţii, Cseke Attila, ca să anuleze ordinul de înlocuire a lui Foncea.

Pus în faţa situaţiei, prefectul Gavrilă Ghilea a recunoscut calităţile manageriale ale lui Foncea, dar a spus că el se află acolo doar pentru a pune în aplicare ordinul. În schimb, doctoriţa Bitea le-a cerut angajaţilor să-i respecte pe "reprezentanţii statului", iar noul manager, Octavian Cuc, a evitat să răspundă dacă îşi va da demisia, dar a dat asigurări că nu îi va sancţiona pe răzvrătiţi.

Singurul care a lipsit de la ceremonie a fost şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Marius Pîrcioagă, la adresa căruia în luna decembrie, Foncea se lansase într-un atac fără precedent, cerându-i demisia în mod public şi făcându-l "complexat". "N-a venit de frică, pentru că nu e bărbat", a spus luni ex-managerul.

Citeşte pe această temă şi articolul: ”Managerul spitalului TBC cere demisia şefului Direcţiei de Sănătate Publică”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
propunere
eu l-as fi pus director la TBC pe portarul de la spitalul respectiv, macar stia mai multe decat boul lui Parcioaga de la DSP
Postat 06 Ianuarie 2010, 12:40 de nelu
Muppets PDL
Ce o mai dadea Ghilea prin colturi cand era fata in fata cu angajatii spitalului....Bravo mah pedelistilor, va cautati batjocura cu lumanarea. Nu aveti nici macar aroma de autoritate pe unde incercati sa va puneti oamenii. Si ce oameni....muppets show!
Postat 05 Ianuarie 2010, 13:29 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON