URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2014, 12:02

Protest... cu ridicări: "Hingherii" de maşini au descins în cartierul Europa când localnicii protestau împotriva vizitatorilor din Ócska (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nemulţumiţi că vizitatorii pieţei Ócska le ocupă, în fiecare duminică, străzile din faţa caselor, o mână de locuitori din cartierul Europa au ieşit, duminică dimineaţă, la un protest paşnic.

Deşi organizatoarea protestului, Emi Vajna, le-a trimis vecinilor săi scrisori prin care anunţa manifestarea, doar 10 locatari din Europa au răspuns invitaţiei de a se aduna la intersecţia străzilor Gábor József şi Ştefan Odobleja. "Restul or să vină mâine sau după ce plecaţi dumneavoastră, să-şi manifeste nemulţumirile", le-a spus unul dintre protestarii jurnaliştilor, ironic şi făcând aluzie la laşitatea vecinilor lui.

În consecinţă, participanţii s-au rezumat să poarte ecusoane cu mesajul "Dorim să trăim într-un cartier civilizat" şi să-şi spună ofurile. Unul dintre ei, Teodor Sarca, a avut agăţat şi un afiş prin care îi cerea direct primarului Ilie Bolojan să rezolve problemele cartierului. Sarca a mai protestat în trecut, de unul singur, nemulţumit că Primăria a căzut la pace cu Impact, dezvoltatorul cartierului Europa, după ce firma a folosit ilegal terenul municipalităţii.

Cearta pe parcări

"Duminica între orele 6 şi 14 parcă am fi în mijlocul pieţei", a spus Emi Vajna, arătând spre maşinile care ocupă străzile din cartier vecine cu piaţa. Pe ambele părţi ale şoselelor stau parcate zeci de maşini în linie. Chiar şi pe centură, între sensul giratoriu de la cimitir şi cel de la hypermarketul Auchan, sunt numeroase maşini parcate. Bineînţeles, ilegal.

Potrivit oamenilor, în fiecare duminică, dis de dimineaţă, în cartier apar vizitatorii pieţei. "Vorbesc la telefon, vorbesc unii cu alţii, trântesc portiere, îşi curăţă preşurile, scrumierele. N-avem puţin confort şi linişte, chiar dacă e duminică dimineaţa", a povestit un bărbat.

Oamenii au arătat şi solicitările făcute Primăriei pentru a monta pe toate străzile cartierului indicatoare cu oprirea interzisă, iar lor să le dea posibilitatea să-şi facă abonamente de parcare pentru riverani. Fiecare solicitare a fost respinsă, însă, dar fără o explicaţie.

Hop şi ei!

Totuşi, pe câteva dintre artere astfel de indicatoare există, ba chiar sub ele este montat şi indicatorul care arată că duminica între orele 6 şi 14 maşinile care staţionează vor fi ridicate. Iar duminică dimineaţă, deodată cu protestul localnicilor din Europa, în cartier au descins şi poliţiştii şi angajaţii Serviciului Parcări, după ce, potrivit spuselor localnicilor, din luna martie nu au mai venit în zonă!

"Am venit să ridicăm maşinile parcate ilegal", a explicat un agent. Ceea ce au şi făcut, spre nemulţumirea şoferilor care treceau prin zonă. "Bun, dar eu unde să mă parchez? Tot oraşul vine duminica la piaţă. Ziceţi-mi unde să parchez!", le-a spus poliţiştilor un şofer nemulţumit la vederea "hingherilor". Degeaba, însă, slujbaşii au părut de neoprit.

Cimitir gălăgios!

Parcările "duminicale" nu sunt însă singura problemă a locatarilor din Europa. Aceştia s-au plâns jurnaliştilor şi de străzile neasfaltate şi cu guri de canal ieşite la suprafaţă, de lipsa trotuarelor ori de... gălăgia din cimitir!

"E de-a dreptul macabru, dar acum toţi folosesc microfoane şi difuzoare la înmormântări. Stau cu nevastă-mea pe terasă şi aud cum cer să i se ierte păcatele răposatului. Nu au voie să folosească difuzoarele şi să mă facă pe mine să ascult 5-6 înmormântări pe zi", a povestit un localnic, care a preferat însă să nu-şi dea numele. A mai ţinut să precizeze însă că, atunci când şi-a cumpărat casă în cartierul Europa, a sperat că va locui într-o zonă rezidenţială. Dar este departe de acest deziderat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
protest
multumim pentru felicitare si multumim pentru sustinere. Din pacate problema parcarilor se va rezolva doar daca va sta politia in fiecare duminica in zona intre orele 6-14.Sunt indicatoare montate care trebuie sa fie respectate de toata lumea!
Postat 04 August 2014, 10:44 de Emi
corect
@Ca®p III DA!
Postat 04 August 2014, 09:21 de TDS
clarificare
@Burn B 49 GFX e achizitionata de OTL!
Postat 04 August 2014, 09:19 de TDS
B49GFX
Adica lui Bolo i s-a facut rusine cu Laguna, ca deja stia lumea numarul de inmatriculare pe care si-a pus numele (BH01XBO), asa ca si-a tras masina noua (B49GFX), in leasing ca e mai scump la final dar nu e pe banii lui?????????????????
Postat 04 August 2014, 08:33 de Burn
Re: TDS
HCL 651 e pe 2013 cu "fâşia" de care spui !?!
Postat 04 August 2014, 08:26 de Ca®p III
Foamea de parcari cu plata
In curtea spitalului de oncologie(cel nou de langa municipal!) s-a introdus parcarea cu plata.Este incredibil! Este posibila o asemenea nesimtire?Adica vine omul necajit la spital si mai si plateste parcare.Pana in usa spitalului se plateste tot ce inseamna loc de parcare.Este chiar si un parcometru instalat in acea curtea spitalului.
Postat 03 August 2014, 16:19 de Boom
BRAVO TDS
TDS esti demential! Super! Mai vrem povesti despre I.G.B. si I.I.F! Acest primar e de tot k.k.t..-ul !!!!!!!!!
Postat 03 August 2014, 15:25 de ORADEAN
Ioana Irina
OOOOps! Ceva nu s-a postat! Lumea nu va intelege ce am scris eu! Mai astept... Era vorba despre faptul ca de la protest au lipsit JUDECATORII, directoarea juridica din PMO(n-o fi putut iesi din casa din pricina ambalajelor pe care le depoziteaza sotul pe unde apuca!), avocata de casa a IMPact-ului, directorul ISC Bihor! Si surpriza, nici I.I.F.(actuala lui B. care detine o casa impreuna cu fostul sot. F). Gurile rele spun ca I.I.F. si B. au si un copiil impreuna! Asa e la LIBERALI, LIBERTINAJ! Destrami casa altuia, destrami propria casa si te iei cu ...altcineva! PS Era vorba despre masina cu numar de inmatriculare B 49 GFX! Achizitionata in leasing de ...OTL! Pe care eu am vazut-o lasata in stationare de catre I.G.B., sambata 26 iulie ora, 17,30 in Piata Unirii
Postat 03 August 2014, 14:59 de TDS
multumiri
Multumiri politistilor care au fost prezenti! Sper sa se manifeste la fel tot timpul! Au fost foarte draguti cu noi!
Postat 03 August 2014, 14:40 de TDS
rusinica
Daca DNA nu reactioneaza nici la asa ceva atunci, NO COMMENT! De ce sa foloseasca BOLOJAN masina OTL-ului? Aud? PS La cererea publicului va pot indica adresa casei I.I.F., iubi lui B.(nu stiu sigur daca sunt casatoriti legal sau nu, in mod normal ar trebui sa fie ca la neo e pacat daca nu o faci inainte civil). N-as vrea insa sa-i creez probleme D-lui F.(toata compasiunea, fii tare! ai tot respectul meu!)desi respectiva adresa figureaza in clar in textul TRANZACTIEI aprobate prin HCL 651/09.09.2014, deci este PUBLICA! (Asta e, dansa nu stie carte! daca intelegeti ce vreau sa spun). Inca o data, RUSINE BOLOJAN!
Postat 03 August 2014, 14:36 de TDS
Mediocritate
Bravo! Felicitari locuitorilor (prezenti la manifestare) din cartierul Europa! La cat mai multe astfel de manifestari anti-mediocritate! Veniti si in Centru Civic!
Postat 03 August 2014, 13:08 de Care
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON