URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2014, 14:09

Protest anti-Ponta, sâmbătă, în centrul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii ies în stradă împotriva lui Ponta. "Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, începând cu orele 16:00, la statuia lui Mihai Viteazul (Piaţa Unirii) din Oradea va avea loc un protest de solidaritate faţă de românii din Diaspora cărora le-a fost îngrădit un drept fundamental garantat de Constituţie: dreptul la vot", arată un comunicat transmis redacţiilor orădene de iniţiatori.

Evenimentul este organizat de un grup de tineri care l-au popularizat pe Facebook sub numele "Ponta nu fura! România NU te vrea!" care au şi cerut Primăriei şi Jandarmeriei autorizaţie pentru manifestare. Până joi, "s-au anunţat deja 1.000 participanţi la protest", afirmă organizatorii.

"Cu ocazia turului întâi al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie 2014, Ministerul Afacerilor Externe şi Biroul Electoral Central şi-au demonstrat incompetenţa sau reaua voinţă atunci când au împiedicat exercitarea dreptului la vot al românilor din Diaspora, dar şi al studenţilor din oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara sau Iaşi. Românii din Diaspora au stat la coadă câte 4-5 ore sau chiar mai mult, iar unii dintre ei nici nu au mai apucat să voteze. (...) Dorim ca votanţii din Diaspora să aibă parte de un proces de votare corect, adică să fie suplimentat numărul secţiilor de votare, precum şi numărul de ştampile şi cabine de vot şi, mai ales, numărul de membri ai comisiilor care introduc datele personale în listele suplimentare", arată comunicatul tinerilor.

De alfel, ei mai precizează că protestatarii vor manifesta şi legat de "modul în care Guvernul Ponta înţelege să administreze ţara". "Câteva dintre aceste nemulţumiri ar fi: cele 36 de taxe noi impuse de acest guvern, distrugerea sectorului privat, alungarea investitorilor, corupţia din interiorul partidului majoritar din Guvern (PSD), creşterea şomajului - deşi se promiseseră un milion de locuri de muncă - incompetenţa Guvernului în cazul Aurelia Ion şi Adrian Iovan, dar şi multe altele".

Totuşi, tinerii au ţinut să preciezez că nu fac campanie electorală. "Prin acest protest nu se doreşte a se face campanie vreunuia dintre candidaţii la preşedinţie. Totuşi, participanţii la protest doresc să îşi manifeste, în cadrul protestului, dezaprobarea faţă de perspectiva ca Victor Ponta să ajungă preşedintele României", mai arată iniţiatorii.

Asemenea manifestări au mai fost anunţate şi în alte oraşe din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Contrulul averii
Cum isi justifica Johannis si ceilalti averea ? Cat impozit a platit bugetarul Joannis, raportat la averea pe care o are ? Sursa de provenienta a averii, respectiv impozitul platit. In lipsa acestei legi (Legea controlului averilor), toate discutiile de si din campanie electorala reprezinta o gargara la care sa puna botul prostii.
Postat 08 Noiembrie 2014, 14:18 de Controlul averii
SLUGILOR !
Astia cu ridicatul in slavi a sasului Ciolannis sunteti nascuti cu mentalitati de sluga. Complexe de inferioritatea ca si la curvele analfabete din evul mediu care orice era strain era bun pt ca ele aveau sluga in sange si stateau in genunchi sau capra in fata oricui era strain. Curve proaste ca noaptea. Sa nu va mirati daca va fi primul presedinte in functie bagat la parnaie. Are o grmada de probleme cu fostii proprietari ai caselor pe care si lea retrocedat in centru Sibiului (acolo unde a putut sa ajunga la ele)Ii plac banii si cladirile cu valoare mare ca si la matza soarecii. Unde la vede sau le adulmeca sare pe ele fara sa clipeasca.
Postat 08 Noiembrie 2014, 14:09 de Banii si functiile.
STS
@@TDS: vorbesti despre STS, nu e asa?
Postat 08 Noiembrie 2014, 12:14 de TDS
Hahaha
In semn de solidaritate cu sixhouse si bolovanul nost,aduceti o poza cu primarele si pupati-l in cur!Pofta buna...!
Postat 08 Noiembrie 2014, 12:01 de Nea taticu
Ponta comandant suprem :))
Ponta si-a dat examenul de "comandant suprem" la accidental aviatic din Apuseni de care eu nu am uitat. Ponta a stat toata seara la TV sa ne minta ca toata lumea a fost salvata in loc sa treca la fapte si sa-si puna oamenii la treaba. Ma gandesc cu groaza la alte tipuri de situatii de forta majora, o sa stea si atunci la TV sa ne minta, in loc sa faca ceva concret !!! In afara de faptul ca are papagal, este incompetent, incapabil sa ia decizii, preocupat mai mult de propria imagine decat de ceea ce ar trebui facut. Acesta este PONTA.
Postat 08 Noiembrie 2014, 11:48 de @ TDS
Buna ziua, ostasi! SA TRAITI!
Presedintele Romaniei este si comandantul suprem al fortelor armate! Ei, cum mama saraciei sa fie un neamt conducatorul ARMATEI ROMANE? Zau asa! Tot aud cliseul cu "nemtii sunt muncitori, rigurosi, exacti, nemti adica"! Da, dar tot nemtii au propulsat la scara planetara si un personaj de TRISTA AMINTIRE! Deci sa fiu lasat in pace cu "vai ce buni sunt nemtii!". PS1 Peruanii si-au ales la un moment dat un presedinte peruano-japonez(ALBERTO FUJIMORI). AU DAT-O RAU DE TOT IN BARA! PS2 Diaspora a fost impiedicata sa voteze! Vai, vai, vai! Plang cu lacrimi de crocodil! Din diaspora fac parte si tinerii romani care pentru avantaje minime SI-AU TRADAT POPORUL! Au acceptat sa-si ia (si)o alta cetatenie(maghiara)fara sa aiba nici o tangenta cu ea! Nu stiu boaba de maghiara(eu in schimb stiu)! Cred ca stramosii lor s-ar rasuci in mormant daca ar sti ce au facut! Am cazuri in familie! Bunicii mei in perioada 1940-1944 se plimbau prin fata Prefecturii duminica dupa ce ieseau de la Biserica, DOAR PENTRU A VEDEA DRAPELUL ROMANESC ARBORAT! Ei bine, EI ERAU PATRIOTI ADEVARATI! PS3 Vor spune carcotasii: "tu vorbesti? UDMR-ul il sustine pe Ponta". Mda, cu jumatate de gura si ORICUM NU POT DICTA ELECTORATULUI ROMANESC DE ETINIE MAGHIARA cu cine sa voteze! Fac pariu ca ungurii vor vota cu minoritarul, asa ca sprijinul cade(un argument este comparatia cu evreii din Ardeal! Desi PRIGONITI de regimul hortyst EI PREFERA AZI SA VORBEASCA MAGHIARA!)
Postat 08 Noiembrie 2014, 09:58 de TDS
Pacat
Si la urmatoarele alegeri, Ponta va bate mar. Asa ca pregatitiva de bataie "sasilor"!
Postat 08 Noiembrie 2014, 06:30 de Mara
Puie Monta
N-aveam de gand sa merg la protest, dar citind comentariile de aici ma mobilizez si eu cu prietenii.
Postat 08 Noiembrie 2014, 01:54 de Puie Monta
Stai usor papagalilor
Scandaluri si procese cu retrocedari ilegale il asteapta pe Joahnnis-Ciolannis cel carui mult ii plac banii. S-ar putea sa fie primul presedinte din Romania care va fi condamnat la inchisoare. Altfel sasii sunt considerati cetateni din mana a doua in Germania ca si maghiari din Ro in Hu.
Postat 08 Noiembrie 2014, 00:55 de Pisti
salut
tot ceea ce insemana progres in Ardeal a fost realizat de politicienii romani indiferent de culoarea politica. ungurii doar au incercat sa jupoaie Ardealul.
Postat 08 Noiembrie 2014, 00:27 de salut
salut
Sa vedeti voi dragi oradnei daca iese Ponta (fereasca Dumnezeu) ce bani va mai primi ardealu de la guver, un 0 barat tocami pentru ca am fost dusmanii lui, asta pe langa faptul ca este un mincinos si parsiv, cum ba sa nu lasi romani din afara tari sa voteze ???
Postat 07 Noiembrie 2014, 21:07 de cineva
Despre strainatate
@I. Crist - tu pari foarte informat. deci special mergea incet treaba, ca lumea sa nu-l voteze pe Iohanis. Putinii [40%, cifre oficiale] din diaspora, care l-au votat pe Ponta, aveau probabil tratament preferential, intrand pe usa din spate, sau venind dis de dimineata la urne sa prinda un vot. Dreptul la vot este legiferat, fara indoiala, dar vreau sa stii ca si daca toti cei din afara granitelor voteaza cu marioneta PDL(deci toti, nu doar 60%), scorul final al acestuia creste doar cu 2 puncte procentuale. Cat despre votul in tara, la care pentru prima data nu s-a auzit de autobuze, galeti, brelocuri, softuri, chiar nu zice nimeni nimic? oare daca era de furat, nu mai bine se fura aici, unde cantitatile sunt infinit mai mari?
Postat 07 Noiembrie 2014, 21:03 de Costea V.
Ratatilor!!!!
PUTETI SA IESITI DE O MIE DE ORI CA TOT NU INSEMNATI NIMIC. SUNTETI NISTE PEDELISTI MASCATI, CARE NU MAI INSEMNATI NIMIC. RATATILOR!!!!!
Postat 07 Noiembrie 2014, 18:15 de Homer
Monstri inteligenti
Dupa cum au fost organizate de catre guvern si s-au desfasurat alegerile pana in prezent,in special in strainatate,putem aprecia ca cei din conducerea PSD sant niste monstri inteligenti.Am participat la votare in Danemarca unde locuiesc de multi ani si in final nu mi-a venit sa cred ca,dupa ceeace s-a intamplat,traiesc intr-o tara europeana a secolului 21.Am ajuns la sectia de votare in orasul Ikast din Dk.la ora 13 si vazind ca este o coada destul de mare,am plecat in oras cu gandul ca la intoarcere coada va fi mai mica.Cand ne-am intors impreuna cu un grup de romani la ora 15,30 coada era si mai mare cu ca.50-60 de metri.Am ajuns la cabina de votare la ora 20,00 unde erau trei persoane care scriau datele participantilor,2 stampile si 2 cabine de vot din care se folosea doar una.M-am gandit ca datorita proastei organizari operatiunea merge f.incet,dar ulterior ne-am dat seama ca acest lucru este intentionat ingreunat pentru ca tot mai putini romani sa aiba posibilitatea de a-l vota pe Klaus Iohanis.Guvernul stie ca marea majoritate a romanilor din diaspora vor vota nu cu PSD.Multi romani nu au mai putut vota pana la ora 21,00.Ministrul de externe nu a mentionat si Danemarca printre tarile unde s-a petrecut acest fenomen.Cred ca si in turul 2 se va repeta acest lucru daca nu se suplimenteaza personalul de la sectiile de votare si cabinele de vot.Dar guvernul nu are nici-un interes in desfasurarea corecta a procesului electoral.Trist,f.trist mai ales ca lumea ne cunoaste cat santem de seriosi si sub acest aspect. Toate cele bune la toti romanii cinstiti. I.Cristioreanul
Postat 07 Noiembrie 2014, 17:06 de I.Crist
Democratie
Nu se asteapta nimeni ca electoratul care traieste din ajutor social sa participe la manifestari pentru locuri de munca.
Postat 07 Noiembrie 2014, 15:55 de Petcu
Lol
@Oradean'u: statisticile din primul tur te contrazic.
Postat 07 Noiembrie 2014, 15:13 de Oradea împotriva lui Ponta
DISPERATII
Disperatilor, puteti sa iesiti in strada cat vreti ca nici drek nu voteaza klaunu.
Postat 07 Noiembrie 2014, 15:10 de Oradean'u
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON