URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2013, 09:46

Protest anti-Bolojan: Un orădean a protestat împotriva deciziei primarului de a cădea la pace cu firma Impact

Un orădean a protestat vineri, vreme de o oră, în centrul oraşului, lângă statuia lui Mihai Viteazul faţă de decizia Primăriei de a cădea la pace cu firma Impact. Teodor Dan Sarca, care a cumpărat o casă în cartierul Europa la un preţ umflat cu peste 15.000 euro pentru că firma Impact nu şi-a respectat clauzele din contractul încheiat cu Primăria care i-a pus terenul la dispoziţie, l-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan de "pactizare" cu compania.

Protestatarul s-a afişat pe platoul din Piaţa Unirii cu tricolorul la gât şi purtând două pancarde cu mesajul: "Bolojan a pactizat cu înşelătoriile unui dezvoltator. USL, aceeaşi mizerie" şi "Contractele fictive şi evaziunea fiscală, legalizate prin HCL 651 din 9 septembrie 2013".

Nemulţumirea orădeanului are la bază faptul că, după cinci ani de procese, primarul Ilie Bolojan a acceptat de bune sentinţele date în favoarea unor angajaţi ai firmei Impact, beneficiari ai unor contracte fictive de vânzare-cumpărare pentru mai multe case construite de companie în cartierul Europa.

Mai mult, pentru a pune capăt conflictului, municipalitatea a căzut la înţelegere cu firma Impact Developer care avea de plătit bugetului local 221.000 lei pentru terenul folosit în perioada de după 2008, când a expirat contractul de asociere între părţi până în 2013, când părţile au căzut la înţelegere. Pentru o parte din sumă, compania ar urma să ofere municipalităţii cinci vile construite în strada Făcliei. Consiliul Local şi-a dat acceptul pe această înţelegere prin HCL 651.

"Cu toate că hotărârea a fost luată de Consiliul Local, autorul moral al ei este primarul Ilie Bolojan! Sub masca binelui pentru municipiu se ascunde însă un bine pentru dezvoltator, care în urma semnării tranzacţiei scapă de cinci case nevandabile", a declarat protestatarul.

Teodor Dan Sarca susţine că a cerut Instituţiei Prefectului să nu dea aviz de legalitate pe marginea HCL 651 pentru a bloca perfectarea acestei înţelegeri. În plus, protestatarul a declarat că va sesiza autorităţilor acte de evaziune fiscală făcute de firma Impact care a trecut casele pe persoane fizice pentru a plăti un impozit şi o taxă pe valoare adăugată diminuate.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

"Ţeapă de Impact: Dezvoltatorul cartierului Europa, acuzat că a "tunat" oraşul de 22 milioane euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
ca sa vedeti cine e IMPACT-ul
Omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi cinci reprezentanţi ai Swiss Capital, cea mai mare firmă de brokeraj de pe bursă, au fost sancţionaţi de ASF cu amenzi care cumulează 130.000 de lei (aproape 30.000 de euro), pentru o serie de tranzacţii derulate pe bursă concomitent cu oferta de preluare de la Impact neconforme cu regulamentele autorităţii de supraveghere. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 25.000 de lei pe omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cel mai mare acţionar al Impact, pentru că în timpul ofertei de preluare derulată la Impact acesta a cumpărat acţiuni la această companie direct de pe bursă încălcând reglementările. Amenzi cumulate de 105.000 de lei au fost date de ASF şi bro­ke­ru­lui şi conducătorilor firmei de brokeraj Swiss Capital prin care s-au derulat tranzacţiile. În perioada 26 septembrie -16 octombrie, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţinea 38,05% din Impact Developer&Contractor (IMP), a derulat o ofertă de preluare obli­gatorie a dezvoltatorului imobiliar, inten­ţio­nând să cumpere 61,95% din companie. Omul de afaceri a majorat de două ori preţul din oferta de preluare după ce a cumpărat de pe bursă acţiuni la Impact la un preţ mai mare decât cel oferit acţionarilor în oferta de preluare. Însă pe 15 şi 16 octombrie, Iaciu a cumpărat acţiuni Impact de pe bursă la un preţ egal sau mai mic decât cel oferit de el în ofertă. Toate tranzacţiile au fost intermediate de casa de brokeraj Swiss Capital.
Postat 14 Noiembrie 2013, 09:54 de TDS=protestatarul
* la gozborii iredentisti
n-am luat si nu iau (salariu) de la Stat, spre deosebire de unii unguri iredentisti care primesc salariu si de la Statul Roman ! nu fac afaceri cu banul public. venitul meu lunar depaseste venitul tau anual ! sunt la o varsta de care tu ai trecut demult, ramolitule ! fraiere, voi iredentistii sunteti niste scelerati rezultat al incrucisarii kurvelor depravate cu betivii degenrati ereditar. aceasta e cauza pt care sunteti prostii, loserii Europei ! AAAAAAAAAHAHHAHAHAHA.....
Postat 12 Noiembrie 2013, 01:58 de @tot ala
esti un porc gozbor-iredentist
ai creierul pe masura ! AAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA>>>>>>>>>
Postat 12 Noiembrie 2013, 01:49 de @tot ala
Faptul ca tu existi, inseamna ca exista !!!
Ba securitatea exista iar tu esti exemplul imbecil si cel mai viu cu putinta. Indivizi ca tine trebuiau sa infunde puscaria si/sau psihiatria. Daca (...) iar tu n-ai fi fost elevu securitatii si a partidului unic, lumea asta era mai bogata. Esti un caz clasic , bagi la gramada delir ceausisto-nationalist si teze rolleriene. Peste tot vezi dusmani si iredentisti. Cu siguranta ca faci parte din zdrentele pensionate din militie sau securitate, ce rumega pensia la fel de grasa ca ceafa ta de porc. Mars, ca se dau compensatele.
Postat 11 Noiembrie 2013, 20:51 de Tot ala
gozbore...
Mai exista coruptie (fara culoare politica, in justitie, politie,etc), desi vedem cu totii ca lucrurile se misca bine in directia eradicarii ei, si daaaa, exista unguri iredentisti atat in Romania cat si ungaria, loseri cretini, cu mintea bolnava, care cred ca mai pot intoarce lumea in perioada intunecatului ev-mediu . Asa ca, povestea cu balaurul "Securitatea" nu mai tine nici la copiii de ciclul primar. Asta e o gogoritza pt a se abate atentie populatiei exact de la chestiile pe care ti le-am scris mai sus.
Postat 11 Noiembrie 2013, 07:04 de aia putini
gozbore...
Care securisti, bai, magarule ? Securitatea nu mai exista de 23 de ani. In schimb, de atunci au inceput sa guitze in stanga si in dreapta ungurii iredentisti, clamand Ardealul !
Postat 11 Noiembrie 2013, 06:40 de @aia putini
Cam asta e societatea civila in Oradea
Cand vad demonstratii in Romania de 1, 10, 200 de persoane imi dau seama ce constiinta si capacitate democratica slaba avem. Se iese in strada timid pt chestiile adevarate si se mobilizeaza ceva cand sare o corporatie cu banu, adica Rosia Montana. Romanu nu reactioneaza la principiu, statu te fura, primaru te fura , nu-ti da apa calda, caldura, ai parte de autoritati cretine si corupte. In Franta, numai la auzul unor proiecte care pot afecta societatea ies in strada minim 50-100000 de oameni, in orase mai mari. La noi idiotii astia pot scoate oricate legi strambe, coduri rutiere imbecile, pot abuza oricat, romanu sta in fotoliu, sparge seminte si mimeaza revolta cu pet-ul de bere in mana. O natie cu adevarat interesanta dpdv sociologic. In 20 de ani de "democratie" n-am vazut nici o greva sanatoasa in Romania. In Grecia si Franta se blocheaza strazi, vami, bulevarde, tot. La noi liderii de sindicat sunt grasi si securisti. La noi se sparge un parbriz, se manipuleaza grosolan si se merge pe coarda morala. "Da cum e posibil" ? E moral ? Da e moral sa stati cu pensii de 150 de euro , sa n-aveti caldura, sa va fure toti politicienii ? Asta e ok ?
Postat 10 Noiembrie 2013, 15:21 de Aia putini
amanunt picant
Si inca un amanunt! Judecatoarea care l-a C.A.O. a decis ca nu s-au folosit manopere dolosive atunci cand am semnat contractul cu IMPACT(atentie, acolo nu era vorba despre pretul la care mi s-a vandut, daca a fost corect sau nu ci pur si simplu despre DOL)este verisoara(se pare mai indepartata)cu directoarea din PMO(cea cu 2 case in Cartierul EUROPA). Asta a fost convingerea intima a ei, ca nu e DOL. Eu am o alta convingere intima dar nu o expun aici. OK, nu cred ca poate exista o legatura de cauzalitate intre procesul meu, gradul de rubedenie dintre cele doua si detinerea de imobile in Cartier de catre una din ele. De fapt, sunt convins ca nu exista! Am amintit acest aspect asa, ca unul picant! Elementul de legatura intre cele doua este ceapa si palinka de gutui!
Postat 10 Noiembrie 2013, 13:49 de TDS=protestatarul
Felicitari!
Felicitari oradeanului pentru curajul de a iesi in strada si a arata lumii dedesupturile pe care le practica acesti oameni care ne conduc. Restul populatiei se plang de salarii mici,viata mizera dar nimeni nu face nimic. Putini oamenii au iesit in strada si pentru Rosia Montana. Stati dragilor in casa in continuare si cititi prin ziare cum 'nea primarul pune taxe pe caini, pe terenuri,pe parcari/ridicari masini,cresterea biletelor de transport in comun desi stai 15 minute in statii, etc.
Postat 10 Noiembrie 2013, 13:13 de Oana
oare de ce?
Mi se pare foarte interesant ca fosta directoare economica a IMPACT, fostul Presedinte IMPACT, angajatii despre care vorbeam, absolut niciunul(desi garnatez, s-a dus "hir"-ul)nu scrie un comentariu in care sa spuna: NU E ADEVARAT ce spune "nebunul", nu a existat nici un contract fictiv! Nici unul dintre membrii C.A. actual(desi cunsc articolul)nu vine sa spuna: NU E ADEVARAT, noi am respectat Codul Fiscal! Nici macar cineva din Primarie(hai, nu E.B. ca ea o fi ocupata cu propriile-i probleme penale)nu vine sa spuna: noi am vandut terenul corect catre IMPACT(chiar daca in Instanta au castigat persoane fizice). OARE DE CE?
Postat 10 Noiembrie 2013, 12:17 de TDS=protestatarul
cenzura, cireasa de pe tort
Primaria Oradea si D-l Ilie Gavril Bolojan practica " cenzura"! Inca inainte de protest(dar dupa avizarea lui)am fost blocat pe paginile de Facebook mai sus amintite! Nu mai pot posta nimic desi niciodata nu am postat injurii sau alte asemenea chestiuni. Intodeauna imi cantaresc bine cuvintele, pot fi ironic/acid dat atat! A deranjat foarte tare un link catre un saptamanal din(probabil)viitoarea capitala a regiunii! In provincie doua publicatii au scris foarte mult despre IMPACT: Bihoreanul si Gazeta Capitalei de regiune! Asta e!
Postat 10 Noiembrie 2013, 11:29 de TDS=protestatarul
completare
Nu exclud ca zona din str. Facliei(cartierul BLUME/fost LOTUS)sa fie revitalizat usor! Prin introducerea conductei de gaze! In felul acesta D-l BOLOJAN se va impaca si cu preacinstita Maica Mina-farmacista!, conducta ajungand si la la kitchoasa Manastire a Sfintei Cruci(recompensa si pentru Tancodrom). Dragi ziaristi, urmariti acest aspect in viitor!
Postat 10 Noiembrie 2013, 10:54 de TDS=protestatarul
raspuns pentru eu
@eu: de acord! orice persoana cu un minim curaj este dusa cu pluta! deci nici o problema, poti sa scrii ce vrei! eu stiu ca AM DREPTATE! si stiu multi altii, chiar si cei care acum(ca in anii precedenti spuneau cu totul si cu totul altceva))AU PROCEDAT(in buna traditie romaneasca)la o REEVALUARE a situatiei! Nu exclud ca D-l Bolojan sa fi fost fortat sa incheie aceasta TRANZACTIE! Am mai spus-o, IMPACT este la acest moment controlata de patronul DORALY, om puternic la SIF Muntenia! Iar in CA si-a pus tot felul de apropiati(tot de la DORALY, inclusiv o biata pensionara!). Deci faptul ca am obtinut 3,5% din voturi este un real succes! Pe la IMPACT au mai trecut in ultimul an grecul SOPHOCLEOUS(data afara si de la CFR Marfa), si aspirantul la Vocea Romaniei(Gheorghiu Milicin, elimniat de Loredana)! E interesant IMPACT-ul in ansamblul sau, nu? Totusi trebuie sa fac o precizare: intre cei care acum vor beneficia de Tranzactie si vor putea cumpara terenul la 169sau 25)E/mp se numara si oameni de buna credinta care au picat la mijloc! Nu despre ei a fost vorba la PROTEST! Ci despre angajatii IMPACT(si rudele lor)care NU SUNT PROPRIETARI REALI(iar D-l BOLOJAN stia perfect acest lucru)!
Postat 10 Noiembrie 2013, 10:50 de TDS=protestatarul
mistreata
Persoana care il ia in tarbaca pe Sarca este o mistreata Impactista ( a se citii activista ) . Dupa cum puteti observa, in acels stil de activist PCR-ist incearca ( ma intreb in ochii cui ???) sa minimalizeze efortul depus de un cetatean care are curajul sa se ia la tranta cu marele Impact si autoritatile corupte pana la maduva. Ca de obicei scrie sub pseudonime utilizate de altii ( EU) vezi articolul anterior si incearca cu orice pret sa distruga imaginea persoanei care se pune cu Impactul. Dar fiind o persoana stupida la propriu ! se da de gol cand il trimite in Europa pe Sarca. Adica plecati voi ca sa furam noi tot. Cred ca persoana are un pic din scoala securista de dezinformare si mistificare a realitati.
Postat 10 Noiembrie 2013, 10:07 de Mirel
Autoritatile sunt duse cu pluta
Situatia este foarte clara!Firma Impact este trimisa in judecata de DNA intr-un dosar penal cu un prejudiciu de peste 7 milioane Eur (spalare de bani)-cazul Stegaru.Aceasta societate are numeroase dosare penale (Adevarul ,Kamikaze ,Gazeta de Cluj etc confirma aceasta realitate) iar autoritatile corupte de la Oradea renunta la o plingere penala si la niste cereri legitime.Sarca are perfecta dreptate!!
Postat 10 Noiembrie 2013, 09:21 de Radu
pentru protestatar
Sarca e dus cu pluta. Candideaza la nu stiu ce Consilii de administratie la Impact, nu-l alege nimeni ca e recunoscut dus de acasa, iar cand a obosit IN ZIUA DOMNULUI .... ca asa scrie la data se agata de stalp. Lasa prostiile Sarca, acuzatiile imaginare si protestele de unul singur. Esti penibil, ar fi util sa te uiti in oglinda. Iar daca nu-ti place ce vezi du-te in Europa ta si lasa-ne in pace!
Postat 10 Noiembrie 2013, 07:54 de eu
Blaturi marca Impact
Noul Impact face blaturi peste tot aplicand aceiasi tactica ca si fostul Impact. La Bucuresti Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorul 1, o procuroare stagiara pe nume Borjog Ioana ( fosta Grig) numita de Basescu in 2012 ,dar cu multe contracte de consultanta la INM da NUP protejand interesele Impact, sfidand pur si simplu rezultatele tuturor expertizelor si rapoartelor organismelor de stat cu atributii pe urbanism precum: ISC; Corp Control Prim Ministru; Corp Control MDRT ; Corp Control Ministerul Mediului; Registrul Urbanistilor din Romania . Dna Procuror " o atat de mare specialista" ignora deasemeni cu desavarsire o hotarare Instantiei Judecatoriei Sectorului 1 precum si o hotarare definitiva a Curtii de Apel Bucuresti care arata ca un cetatean , care a avut indranzneala sa nu isi vanda terenul societatii Impact!!! a fost pagubit la maxim printrun PUZ in care terenul respectiv a fost transformat in Padure si ia fost desfiintat drumul de access. Adica a fost expropriat in interesul Impact ( care a declarat ca toate terenurile ii apartin). D-na Procuror da amenzi administrative ridicole importiva faptuitorilor uitand insa cu desavarsire de prejudiciul total adus cetateanului.
Postat 09 Noiembrie 2013, 16:28 de Mirel
intrebare
@Straterra: in acest articol nu se pomeneste nimic despre vreo pierdere a mea! Si in privat am spus-o intr-un singur loc(unei singure persoane). Ce sa inteleg? Dar, REPET! Faptul este consumat! Instanta a decis ca nu mi-a fost viciat consimtamantul in momentul in care am semnat contractul la acel pret(recte nu a fost DOL RETICENT desi eu habar nu aveam despre limitarile contractului de asociere la acel moment), OK! Suntem, se spune un " stat de drept", respectam Deciziile Instantei, ba ii mai si platim cam la 5.000E colegului de facultate al lui Ponta, avocatul Vladescu(ca doar s-a deplasat de la Bucuresti, nu era o cauza simpla!)cheltuieli de judecata si cu asta, basta! Dupa asemenea faza nu stiu daca cineva nu ar dori sa urmareasca ce face IMPACT-ul(gresit, ca bun nu prea are cum), ba tin sa te anunt ca m-am facut si actionar IMPACT(si am luat cam 3,5% din voturi la alegerile pentru C.A./nu e mult dar chiar si pentru mine a fost o surpriza ca am luat atat la o firma unde totul este CONTROLAT!)
Postat 09 Noiembrie 2013, 15:02 de TDS=protestatarul
Straterra
@ Straterra: faptul este consumat dar iti explic totusi! In primul rand suma este mai mare de 15.000 EURO dar asta e cifra pe care am vehiculat-o eu in spatiul public/privat(rotunjita, aproximativa). Ea provine din faptul ca IMPACT a vandut in anii 2005-2008(iarasi aproximez)casele contrar dispozitiilor contractului de asociere 14.519/2004(semnat in urma unei LICITATII PUBLICE) si in care Primaria Oradea prin Petru Filip garanta ca acel pret licitat se va respecta! Doar ca Filip si Bolos au tinut intr-un fel ascuns contractul si cei care am cumparat NU STIAM ca exista un pret maxim la care casele se puteau vinde(nu ne-a spus nimeni!, ma refer la Primarie ca doar nu era sa spuna IMPACT-ul). Cand am aflat nu s-a mai putut face nimic. Dar, repet, acel fapt s-a consumat! De atunci au trecut 8 ani, totul s-a prescris! Evenimentul respectiv este doar imbold-ul care ma face sa lupt impotriva oricarei ilegalitati IMPACT-iste, acoperita mai mult sau mai putin de autoritati! In acest moment IMPACT nu mai e controlata de Popp ci de un personaj important din SIF Muntenia1 Deci sa fie clar: eu nu mai am nimic de castigat, LUPTA MEA se duce pur si simplu pe plan MORAL!
Postat 09 Noiembrie 2013, 14:56 de TDS=protestatarul
Re: TDS
Ca sa fie mai clar, ce reprezinta cu exactitate suma de 15.000 Euro achitata sau datorata suplimentar contractului initial dintre matale si Impact ???? Terenul aferent, finisaje/instalatii nefinalizate, etc ... ???? Adica care e pentru tine TDS pierderea, din ce nelegalitate provine sau in ce consta, asa cum se cere prin legislatie, ca si bun sau creanta ce ti-ar reveni in mod lichid, cert si exigibil ????
Postat 09 Noiembrie 2013, 14:20 de Strattera
galeria de documente
DNA, Parchetele, ANAF, daca cititi(si sunt sigur ca cititi tot), intrati si pe Galeria de documente! Va fi interesant! Va stau oricand la dispozitie CU ORICE DATE PE CARE LE CUNOSC! DREPTATEA SA INVINGA!
Postat 09 Noiembrie 2013, 14:04 de protestatarul
detalii 4
Mai intervine urmatorul aspect : foarte multe case au fost vandute de IMPACT cu TVA redus de 5% desi Codul Fiscal prevede ca acest TVA redus se aplica NUMAI constructiilor amplasate pe terenuri de cel mult 250 mp(iar in cazul IMPACT multe terenuri erau mai mari)si locuintelor la cheie(care pot fi locuite deindata). Conform mash-urilor IMPACT amplasate in cartier(detin fotografii facute personal)casele au fost VANDUTE FARA FINISAJE(deci nu se incadrau in prevederile Codului Fiscal pentru TVA redus de 5%). ANAF-ul, se aude ? Evaziune fiscala la IMPACT cunoscuta de Primarie pentru ca eu personal am adus-o la cunostinta(iarasi am probe !). Parchetele, se aude ? Oricum urmeaza denunturi penale. Eu cel putin am inceput sa observ ca se misca ceva in Parchete si nu se mai fac(doar)DOSARE POLITICE ! Au inceput sa se faca si dosare pe bune, clare, fara echivoc.
Postat 09 Noiembrie 2013, 13:18 de protestatarul
detalii 3
Se mai pune urmatoarea problema : daca D-l Bolojan a vrut sa stinga conflictele(iscate de matrapazlacurile lui FILIP si BOLOS)si a dorit sa respecte Hotararile Instantelor, eu constat ca ele NU AU FOST RESPECTATE ! Au castigat in Instanta fosta directoare economica IMPACT, ma-sa, vara-sa, fiul fostului Presedinte IMPACT, jurista IMPACT, arhitectul IMPACT etc. Atunci Municipiul era OBLIGAT SA LA VANDA LOR TERENUL si nu IMPACT-ului(ca nu IMPACT-ul a castigat) ! Sau este exact ceea ce spuneam mai sus ca totul a fost o MASCARADA regizata de IMPACT cu concursul unor avocati si judecatori pentru ca IMPACT-ul sa puna mana pe terenuri ? Sa tinem cont si de faptul ca proprietarii fictivi aveau de platit impozite pe cladiri mult mai mici decat ar fi avut de platit IMPACT-ul ca persoana juridica. E EVAZIUNE FISCALA ? Eu zic ca da !
Postat 09 Noiembrie 2013, 13:17 de TDS
detalii 2
HCL 651/09.09.2013 nu contine elemente de ilegalitate din punct de vedere formal. Dar se intemeiaza pe fapte penale ale promitentului IMPACT(cunoscute de catre d-l Bolojan/vezi Plangerea penala facuta impotriva contractelor fictive) : cei care au castigat in Instanta dreptul de a cumpara terenurile din Cartierul EUROPA la pretul de 16 E/mp(dupa 2008, cand contractul de asociere NU MAI ERA IN FIINTA)au facut-o prin FALSURI. Concret s-au declarat proprietari pe niste imobile pentru care NU AU EXISTAT NICIODATA CONTRACTE DE V/C REALE. Acesti proprietari sunt ANGAJATI IMPACT si RUDE ale lor(numele pot fi consultate pe www.oradea.ro in anexele HCL 651/2013) ; ei nu au platit NICIODATA pretul pentru case, deci asa zisele contracte de v/c sunt lovite de NULITATE ABSOLUTA ! Suspiciunea mea este ca si avocatul care i-a reprezentat in Instanta(acelasi pentru toti asa zisii proprietari)cunostea ca aceste contracte de v/c SUNT FICTIVE !
Postat 09 Noiembrie 2013, 13:16 de protestatarul
detalii 1
Tranzactia dintre Municipiul Oradea si IMPACT contine in titlu sintagma “ in vederea remedierii efectelor contractului de asociere in participatiune 14.519/02.07.2004”. Din lectura insa ne dam seama ca “ au fost remediate” numai efectele negative vis-à-vis de IMPACT! Juristii Primariei(altii decat urmarita penal E.B. sau directoarea adjuncta detinatoare a 2 case in cartier)din 2007 sustineau ca acest contract de asociere se asimileaza modelului « stipulatiunii pentru altul ». Ori « stipulatiunea pentru altul » are 3 parti, in speta : stipulantul(Primaria), promitentul(IMPACT)si terta persoana(cumparatorul beneficiar). Eu observ ca au fost remediate cu brio efectele fata de promitent, hai, cu indulgenta si pentru stipulant(partial, « foarte partial ») iar tertul beneficiar fluiera a paguba !
Postat 09 Noiembrie 2013, 13:16 de protestatarul
nici bolojan nu rezista cand interesele il depasesc
se pare ca IMPACT-ul a fost prea mare pentru bolojan si cand s-a lovit de el a trebuit sa cedeze. pacat ca pentru asta platim toti oradeni. speram ca bolojan sa aiba sange si sa reziste la toate aceste ilegalitati si sa nu devina partas la ele. felicitari protestatarului pentur initiativa, chiar daca nu rezovla nimic macar atrage atentia, asupra ilegalitatilor care in final ne afecteaza pe toti oradenii.
Postat 09 Noiembrie 2013, 13:15 de cititor
9297/111/2010
Singurul dosar in Instanta dintre Primarie si IMPACT ramas este 9297/111/2010 pentru penalitati(intarzieri in finalizarea cartierului EUROPA conform contractului de asociere in participatiune 14.519/2004). Asta nu putea fi obiect al Tranzactiei(penalitatile de 1.487.002 E sunt calculate de Camera de Conturi a judetului Bihor, este drept la sesizarea subsemnatului/am documentele in acest sens). Pun ramasag ca in decembrie castiga tot IMPACT-ul(4 judecatori de la Instantele bihorene au case in cartier)asa ca: Pupat toti Piata Independenti!
Postat 09 Noiembrie 2013, 12:51 de protestatarul
raspuns
@Iakere: hmm, ar fi fost o idee dar sigur daca mergeam cu o asemenea cerere la Comisia de avizare mi-ar fi fost respinsa pentru incalcarea bunelor moravuri si a ordinii publice! nu stiu, zic, poate vreodata vrei sa protestezi si tu, deci fa incercarea sa vad daca iti iese! OK?
Postat 09 Noiembrie 2013, 12:31 de protestatarul
Autoritatile sunt in culpa!!
Cum sa fac plingere penala cu un prejudiciu de 22 milioane de Eur si apoi sa renunt!!!Ori autoritatile au gresit prima data si atunci cineva trebuie sa plateasca,ori au luat spaga sa renunte !!
Postat 09 Noiembrie 2013, 12:30 de Toghinas
Da sigur.
Eu, in locul domnului Sarca,acest protest ,il faceam in pielea goala,cu pantofi cu tocuri si un steag bagat in anus. Daca esti prost ,macar sa fii cu stil.
Postat 09 Noiembrie 2013, 11:16 de Jakere
@tsd
Acu' sa te vad ce scrii, @tsd, jeg uslamist, pupincurist al bolovanului !
Postat 09 Noiembrie 2013, 10:38 de pinonel
bolojan
bolojan e un afacerist mai mare ca Filip deja ne-am dat seama. se fac zeci de contracte cu firme de la care primarul primeste bonusuri de mii de euro. plus ca functiile de conducere ale institutiilor se liciteaza ca la piata
Postat 09 Noiembrie 2013, 10:34 de dan
Autoritatile sunt corupte
Este clar ca in aceasta poveste unde sunt implicati Dan Lucian Vladescu (colegul de banca a lui Ponta) Bolos (omul de casa Impact) autoritatile ii protejeaza pe tepari.La Bucuresti procuroarea Borjog s-a trezit cu contracte de consultanta din partea INM (desi era stagiara) pentru a da NUP celor de la IMPACT contrazicind o decizie definitiva si irevocabila!!!
Postat 09 Noiembrie 2013, 10:30 de Alin
Gaura de 221.000 LEI e un mic orificiu
Municipalitatea ar trebui sa incaseze de la SC Impact Developer SRL suma de 221.000 lei (peste 50.000 euro). O suma nu mare pentru un buget atat de consolidat ca cel al orasului, ar zice orice oradean. Niste alesi locali, cu un primar in frunte, au hotarat insa ca pot renunta la aceasta suma, transformand-o in niste bunuri imobile impozabile, cu necesitati la capitolul finisaje, instalatii, utilitati si intretinere curenta. Deturnarea de fonduri de la capitolul venituri directe la capitolul imobilizari active si apoi la cheltuieli cu mijloacele fixe este evidenta, iar Curtea de Conturi, Parchetul , DNA. s.a.m.d. il lasa pe primar in libertate, cu toate ca acesti bani sunt o foarte mica parte din sumele cuvenite municipiului, din diferite surse, dar la care se renunta pe banda rulanta de catre niste amatori in politica si administratie.
Postat 09 Noiembrie 2013, 10:26 de Port
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON