URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2011, 14:18

Propunerile lui Vuşcan pe proiectul termiei: licitaţii separate pe cartiere şi preţuri distincte

Horea Vuşcan, preşedintele Mişcării Verzilor Bihor, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a întocmit o listă de propuneri la proiectul termiei ce urmează să fie votat în Consiliul Local, anunţând că o va depune la Primărie până cel târziu marţi. "Eu am elaborat un document ce face referire la toate articolele din lege pe care proiectul Primăriei le încalcă şi am trecut şi soluţiile pe care le propunem", a spus Vuşcan.

Dintre propunerile făcute, Vuşcan a enumerat cele mai importante. "Prima greşeală a municipalităţii este aceea că nu a organizat o licitaţie. Impunerea unui operator unic este o greşeală. Ceea ce propun este organizarea de licitaţii separate, iar oraşul să fie împărţit pe zone distincte. Ar trebui ca orice operator să poată participa la aceste licitaţii", a afirmat liderul local al Mişcării Verzilor, adăugând că exemple există deja în alte oraşe, unde se fac licitaţii pe sectoare pentru transportul în comun.

"Solicităm Primăriei să păstreze preţul distinct pe fiecare operator, în funcţie de provenienţa energiei termice. Legea spune că preţul este acelaşi numai în condiţii similare de producţie", a mai spus Horea Vuşcan. Implicit, ecologistul cere ca locuitorii cartierului Ioşia să beneficieze în continuare de gigacalorie la preţul de 103 lei.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care propunerile lui vor fi aplicate, dar firma Transgex nu va mai dori să participe la licitaţie pentru zona Ioşia, Vuşcan a afirmat că acest lucru ar însemna că există o înţelegere cu CET, lucru condamnat de legea 325/2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică. "Astfel de înţelegeri între operatori, care conduc la accentuarea serviciului de monopol, sunt interzise de lege", a mai precizat Vuşcan.

Miercurea trecută, în Sala Mare a Primăriei, în urma unor discuţii aprinse între reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Ioşia şi reprezentanţii Primăriei, viceprimarul Gheorghe Carp le-a propus protestatarilor, în frunte cu Horea Vuşcan, să elaboreze o listă cu cerinţele exacte la proiectul termiei în timp de o săptămână.

"Voi depune această listă cel târziu marţi la Primărie. Aşteptăm să vedem dacă Primăria va lua act de soluţiile propuse de noi. Dacă hotărârea va fi votată în forma actuală, o vom acţiona în instanţă şi vom merge şi la Prefectură", a spus atunci liderul Mişcării Verzilor Bihor.

Vuşcan a mai adăugat că a început strângerea de semnături împotriva proiectului termiei în forma actuală şi afirmă că în 4 zile a stâns 500 de semnături. "Sunt convins că vor fi mii până la final", a spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
asta face pe prostu?
pruncu asta nu pricepe ca legea te obliga la operator unic?
Postat 15 Martie 2011, 09:00 de marius
doamneeeeeeee
lasaneeeeeeeeeee...vuscane . cu cat ii platesti pe jurnalisti ? te crezi important ? vezi-ti de familia ta . cine crezi ca te va vota ? cei din iosia ? vai de tine . cica de mai si dai srept mare economist . vai de tine . ca de n-ai avea banii lu tatatu.........du-te acasa cu corpasu tau cu tot .
Postat 15 Martie 2011, 04:39 de vai si amar
Aloooo Centrala
Lopitaule, reteaua de distribuitie e a CET-ului!!!
Postat 14 Martie 2011, 19:53 de a bolond sarkany
lasa lasa
vuscane eu zic sa lasi tu treaba asta cu politica si facerea de bine ca dupa aia nu mai ai timp sa iesi in oras.....si plang cluburile dupa tine
Postat 14 Martie 2011, 18:14 de ANONIM
mars
DUTE SI STAI LANGA FAMILIE SI NU TE BAGA UNDE NUTI FIERBE OALA.....STIM CE POTI , CRIMINALULE
Postat 14 Martie 2011, 18:10 de unu
chiar asa
Vuscane te sustinem si chiar daca nu stau in iosia nu mi se pare corect ce se intampla, dar cred ca te bati cu morile de vant. Bolojan e infipt bine si cu toti lingaii dupa el nu face decat sa bage in buzunarul propriu. Nu asta e interesul....sa fie ieftin....ci sa castigam bine!!!!!! Mi-e sila de toti si regret enorm ca am votat cu cine nu trebuie!! Multa bafta in actiunile tale! Pa
Postat 14 Martie 2011, 18:07 de anonim
Propunerile lui Vuşcan pe proiectul termiei: licitaţii separate pe cartiere şi preţuri distincte
domnu vuscan,de unde atita rautate in tine!!!!!dPAI DACA SE INTIMPLA CUM DORESTI De UNDE O SA FURE MAI MARII BANI CU ACTE IN REGULA????TU CHIAR VREI SA II FALIMENTEZI???IAR AM VAZUT CAMIOANELE CU CARBUNE,IS CURIOS LA CE PRET LE IESE TONA???cred ca ii mult mai mult ca pacuraVUSCAN SPER SA AI NOROC.
Postat 14 Martie 2011, 14:44 de ppip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON