URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2016, 12:35

Propuneri PSD la Consiliul Local Oradea: fosta PDL-istă Adelina Coste, doctorul Mohan jr., profesorul Nicolae Avram, ecologistul Togor şi fostul şef de la FC Bihor Fodor (FOTO)

În ultima zi în care se pot depune candidaturile pentru alegerile locale, PSD Bihor a înregistrat-o la Biroul Electoral Municipal pe Adelina Coste drept candidata la Primăria Oradea. Delegaţia care a mers la sediul BEM din Primăria Oradea a fost condusă de Coste şi a fost compusă din preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, preşedintele filialei Oradea, Liviu Sabău-Popa, şi mai mulţi candidaţi ai partidului la CL Oradea.

PSD-iştii au fost întâmpinaţi de preşedintele BEM, judecătorul Dorel Bochiş, care le-a explicat ce documente trebuie să depună, conform legii. Social-democraţii au avut la ei toate actele cerute, astfel că judecătorul le-a transmis că vor fi contactaţi doar dacă apar nereguli.

La ieşirea din BEM, candidata PSD la Primăria Oradea şi cap de listă la Consiliul Local, Adelina Coste le-a declarat jurnaliştilor că lista PSD este una „foarte echilibrată”. După Coste, al doilea pe lista PSD este şeful organizaţiei Oradea, Liviu Sabău-Popa, urmat de doctorul Aurel George Mohan, de economistul lector universitar Adrian Negrea şi de fostul şef al IŞJ Bihor, Nicolae Avram. Totodată, pe poziţia a opta se regăseşte ecologistul Mihai Togor.

„Pe primele zece poziţii avem tineri cu vârste de până în 35 de ani, 30% femei, persoane cu experienţă din mediul de afaceri. Toţi sunt oameni cu personalitate şi sunt convins că vor face faţă cerinţelor orădenilor care îi vor vota şi îi vor trimite în Consiliul Local”, a spus Coste.

Candidata a mai declarat că echipa PSD are o viziune asupra „nevoilor municipiului pentru prosperitatea Oradiei”, iar săptămâna viitoare îşi va prezenta strategia pentru Oradea şi proiectele pe care le propune fiecare consilier local.

PSD Bihor vrea ca, după alegerile locale, să aibă 9 consilieri în CL Oradea.


Lista candidaţi PSD pentru Consiliul Local Oradea

1. Coste Marina Adelina
2. Sabău Popa Liviu Mihai
3. Mohan Aurel George
4. Negrea Adrian
5. Avram Nicolae
6. Blaga Mariana
7. Petruţ Vasile
8. Togor Vasile Mihai
9. Ianceu Ioan
10. Chelu Alexandrina
11. Bunea Doina
12. Sabău Gheorghe Viorel
13. Bungău Florica
14. Gencsi Laslo
15. Fodor Mircea
16. Ursădan Romulus Gheorghe
17. Venter Liciniu Cătălin
18. Bot Ioan Vasile
10. Morariu Angelica Liana
20. Boc Radu Traian
21. Igna Mariana Lenuţa
22. Ungur Crina Delia
23. Durgheu Cornel Teodor
24. Caciora Octavian Andrei
25. Matei Ruxandra Ilinca
26. Cordiş Marius Ovidiu
27. Papagiannis Alexandros
28. Gug Cornelia
29. Dance Gheorghe Dorin
30. Fodor Călin Aurel
31. Curta Lucia Marian
32. Covaciu Tudor Călin
33. Miklo Sebastian Octavian
34. Costa Traian Lucian

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Scarboasa adunatura
De hotii si impostorii batrani de pe listele PSD nu mai zic nimic, asta au facut toata viata, altceva nu stiu, dar ma tot mir cand vad cate un tinerel bagat printre ei. Astia chiar ma sperie din perspectiva viitorului tarii asteia...
Postat 29 Aprilie 2016, 15:20 de peterpan
Sfintii de la PNL
Sfintii de la PNL!!! Ma prapadesc de ras !!! Doamne ce ne mai distram !!! :)) Nici in saptamana patimilor nu isi recunosc greselile dar nu bate Dumnezeu cu bota da cu paru cand da !!! :)) Sa se creada ei sfinti cat or vrea ca oradenii stiu ce le poate capul, stiu ca in afara sa umileasca saracii altceva nu stiu sa faca!!! Tot ce a facut Bolojan a facut pentru el si pentru clientela politica nicidecum pentru oradeni!!! Nimik nu face Bolojan gratis, la el totul se plateste! Asadar hai sa le aratam in 5 iunie celor din PNL ca au dreptate !!! Totul se plateste in viata!!! Sa le-o platim cu varf si indesat in 5 iunie! Sa-i trimitem acasa, sa faca pe alesii locali la casele lor !!! :))
Postat 27 Aprilie 2016, 12:05 de mariadaria2015
REPLICA
NU disperati ca NU o sa-i votati , maxim 7 din primi de pe lista si nici astia , dar sigur 2-3!:))=)) Iar restul ` umplutura ` de reclama pentru prostimea de popor manipulata, vorba celor din PNL Bihor despre PSD Bihor ` un partid de curve , oportunisti si profitori , mai adaugam si doctori criminali si asta este PSD Bihor , am uitat de XEROX PLAGIATORUL Mang Ioan presedinte PSD Bihor !:))=)) Revenind ... PSD Bihor a gresit abordarea electorala careeste facuta doar pentru scandal cu PNL Bihor, NU s-a adaugat nici o rezolvare a problemelor , doar SCANDALUL POLITIC primeaza , dar ca si o idee social democrata adevarata a unui fost membru simplu PSD Bihor exclus in lipsa si in abuz de catre presedintele PSD Bihor ex senator PSD domnul Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor .Ideea este ca ar fi fost bine ca PSD Bihor sa atraga electoratul bihorean prin promisiunea electorala de majorare a salarizarii minime pe economie din parcurile industriale ale judetului Bihor. Muncitorul bihorean este un muncitor care este cel mai prost platit la salariul minim pe economia din ROMANIA, iar judetul Bihor este printre primele judete din ROMANIA unde salarizarea minima pe economie este litera de lege, cu ce altceva sa atraga investitorii straini ? personal calificat NU! Conditii benefice pentru investitori NU! Productivitate scazuta DA! Doar salarizarea minima pe economie pentru muncitorul sclav bihorean din parcurile industriale atrage investitorii straini! TRIST da ADEVARAT si DREPT!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 27 Aprilie 2016, 10:31 de Romanul_Simplu
vai de voi..
Petrut ?? Bunea??? etc...mars ma d-aci....
Postat 26 Aprilie 2016, 18:41 de Tinas
curiozitate
Eu unul astept sa vad ce isi propune fiecare candidat(program concret). De minciunile lui Bolojan ne-am saturat, in campanie isi aminteste sa zambeasca, in rest face ce vrea el cu orasul asta...nu ne mai prostese!
Postat 26 Aprilie 2016, 17:05 de razvan884
Rusine Oradea.
Daca ,astia 34 ,au tupeul sa fie "candidaţi PSD pentru Consiliul Local Oradea" ,propun ca urmatorii 34 sa fie din zona Guttemberg/Velenta. Pentru postul de primar/viceprimar Negus +Negus Junior. De furat si ei pot/stiu fura ,nici scoala mai putina/multa nu au.
Postat 26 Aprilie 2016, 16:53 de Citizen
La așa o listă, precis că o să ia peste 150% din voturi !!!
Primii cinci, în cazul cel mai fericit, intră în consiliu, dar mai sigur primii patru ... și atât !!!
Postat 26 Aprilie 2016, 16:49 de WinDos
sa nu uitam
Sa nu uitam ca pdl-ista a avut colegi, toti membrii ai noului pnl cu care se mandreste Bolo...daca ar fi ales tabara pnl s-ar fi regasit pe lista lor, atunci ar fi fost cea mai buna...nu?! haide-ti sa alegem OMUL!
Postat 26 Aprilie 2016, 16:49 de anghel
stii cum zic ?
Curat probabil esti de la PNL si la voi asa se fac listele de sustinatori se fabrica :) sunt false si te gandesti ca si altii (PSD) fac la fel, dar nu toata lumea e la fel :D ; si TC te rog sa inveti gramatica limbii romane si pe urma sa comentezi ca doar stii ca gramatica e sexi !!! :P. Si andreimagheru ai dreptate, PNL e de rasul lumii!!!
Postat 26 Aprilie 2016, 15:56 de mariadaria2015
1104--re,,,semnate
daca ei s-au trecut pe liste de sustinatori,restul sunt false,fabricate .
Postat 26 Aprilie 2016, 14:44 de CURAT
miserupistii de la psd(pcr)
..le place sa umble prin piata proaspat renovata acesti indivizi boicotisti, traseisti si pusi pe capatuiala. Tare fericiti mai sunt ca vor avea "targhetul" atins.. 2-4%. Precum prevad..e ultima candidatura a plagiatorului nepereche Xerox. Bine ca nu s-a ales si universitatea cu un alt communist, Bodog.. Nu meritati reprezentare la Oradea - si nici nu ve-ti avea!
Postat 26 Aprilie 2016, 13:42 de TC
@andreimagheru
Atata poti :)))) Lasa ca macar nu iau liberalii 60%. Oricumm tot la santajul udmr sunteti abonati
Postat 26 Aprilie 2016, 13:04 de voodoo69
de risul lumii
Iar niste caraghiosi! De risul lumii!
Postat 26 Aprilie 2016, 12:52 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON