URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2016, 13:40

Promit dezvoltare. Liberalii şi-au depus candidaturile pentru Primărie şi Consiliul Local (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a prezentat vineri, în sala mare a Primăriei, candidaţii şi oferta electorală a PNL pentru Primăria şi Consiliul Local Oradea. Conform candidaturilor depuse în aceeaşi zi la Biroul Electoral Municipal 1, lista liberalilor este deschisă de liderul PNL Oradea, Ilie Bolojan, urmat de viceprimarul Mircea Mălan, chirurgul Mircea Duşe şi consilierul judeţean Florin Birta.

"Oferta PNL cuprinde trei categorii de persoane. În primul rând, sunt colegii din grupul PNL care urmează să îşi continue mandatul, a doua categorie sunt colegii care fac parte din PNL, dar nu au mai ocupat un loc în Consiliul Local, iar a treia categorie este formată din oameni care au performat în domeniile în care activează iar, prin experienţa acumulată, vor da un plus de valoare grupului liberal", a declarat primarul Ilie Bolojan, candidat pentru al treilea mandat din partea PNL pentru Primăria Oradea.

Astfel, lista primilor 20 de candidaţi ai PNL este completată de Dacian Palladi (consultant în afaceri), Camelia Dulcă (administrator Fulger Taxi), Mihai Maci (lector universitar), Daniel Negrean (director adjunct la Colegiul Economic "Partenie Cosma"), Grigore Morar (pensionar militar, fostul comandant al Garnizoanei Oradea), Camelia Buhaş (medic legist), Marcel Dragoş (şef serviciu Cadastru), Adrian Revnic (director de vânzări), Liviu Marinău (avocat), Teofil Filimon (şef serviciu RCS&RDS), Ioan Lezeu (administrator Congips), Adrian Felea (lector universitar), Corina Fonoage (medic epidemiolog), Ionel Zdrîncă (administrator Donatiro), Romeo Ionescu (administratorul hotelului Ramada) şi Dan Octavian (consilier juridic).

"Un oraş în care să merite să trăieşti"

Conform liderului PNL Oradea, Ilie Bolojan, oferta electorală a liberalilor are la bază un program menit să asigure dezvoltarea oraşului. "Sunt cinci direcţii de dezvoltare pe care grupul nostru le va susţine în următorii ani astfel încât în 2020 Oradea să devină unul dintre cele mai prospere oraşe ale României. Un oraş în care să merite să trăieşti", a declarat Bolojan.

Prima direcţie de dezvoltare vizează transformarea municipiului într-un oraş conectat la localităţile limitrofe şi Uniunea Europeană prin drumuri şi autostrăzi, curse aeriene şi feroviare şi un terminal intermodal pentru transportul de mărfuri.

A doua direcţie se referă la transformarea municipiului în unul competitiv prin atragerea de investiţii, înfiinţarea de două noi parcuri industriale în Calea Sîntandreiului şi fostul CET II, construcţia de locuinţe, reabilitarea sistemului de termoficare şi îmbunătăţirea serviciilor medicale.

Oferta PNL mai promite spaţii publice de calitate prin reconvertirea platformelor industriale abandonate, reabilitarea zonei centrale, lărgirea spaţiilor pietonale, asfaltarea străzilor încă nemodernizate şi înfiinţarea a două hectare de spaţii verzi pe an.

Liberalii îşi mai propun dezvoltarea Oradiei ca un oraş inteligent prin parteneriate şi investiţii menite să întărească Universitatea, amplasarea în oraş de stâlpi de iluminat inteligenţi cu senzori de mişcare, camere de luat vederi şi puncte de conectarea la internet precum şi exploatarea durabilă a apei geotermale .

Cea de-a cincea direcţie de dezvoltare din platforma PNL se referă la transformarea municipiului într-un oraş turistic prin punerea în valoare monumentelor, muzeelor, acvaparcului şi organizarea de evenimente sportive, conferinţe şi expoziţii.

În acest context, candidaţii PNL susţin în continuare fuziunea oraşului cu comuna Sînmartin astfel încât Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ooo vai si amar!!!
"Frumoasa" echipa!!! Sa va ajute Dumnezeu cum v-a ajutat la referendum pentru unirea Oradiei cu Sanmartinul !!! Sa dea Dumnezeu sa pierdeti alegerile in 5 iunie !!!
Postat 27 Aprilie 2016, 12:31 de mariadaria2015
Galbeni Sorbonei apar ca ghiocei
Ce de sorbonei pe metru pătrat! Unul mai acătăre ca celălalt. Dar ca Felea jr. nu e niciunul, savantul no. 1 făcut lector la apelul e seară de Bungău, numai bun pentru a-l vota acum… Deh, o mână pe alta se spală (a se citi ”promovează și votează”). Ce mult aș vrea să văd mia de pagini de cursuri pe care se pare că le-a scris și cu care și-a luat postul de lector, când el nu știe nici ce scrie în propria teză de doctorat. Întradevăr, o echipă pentru un sumbru viitor. Cu așa echipă de sorbonei savanți dezvoltarea urbei va urma cu succes declinul Sorbonicii. Halal!
Postat 24 Aprilie 2016, 23:40 de Yellow
...
Măi, cel puțin în Oradea, PNL are oameni care sunt buni în munca pe care o fac. Dacă reușesc să facă ceva și pentru oraș, cu atât mai bine. Nu care cumva să dați cu pietre, că-i părerea mea și nu-i musai să mă creadă nimeni.
Postat 23 Aprilie 2016, 08:07 de Shogun
hahaha
E buna fotografia...sa stiu si eu ...
Postat 22 Aprilie 2016, 21:00 de Tinas
?
Ne poate spune domnul Bolojan de ce a "fugit" din PNL un membru de frunte pe numele său Oros Claudiu? Nu e pe nici o listă? Măcar pe aceea de concedieri! Mai rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Oradea? Sau mai întâi (înainte de alegeri) Preşedintele AGA (Bolojan) va căuta motivul în cuprinsul raportului de activitate pe anul 2015? Vine ea şi darea de seamă.
Postat 22 Aprilie 2016, 19:16 de eutanasiu
SUCCES!!!
PENTRU VOI SI PT NOI SAU INVERS!!! SUCCES!!!!!!!!!!
Postat 22 Aprilie 2016, 17:49 de ADINA
Și încă ceva....
Promit să câștig premiul cel mare la loteria europeană chiar până în iunie. Sigur așa va fi!!! Vă promit eu.
Postat 22 Aprilie 2016, 15:00 de frank001
Și eu promit
Da, am 40 de ani, sunt tânăr, sănătos, plin de energie. Promit: - să nu mai fac sex niciodată; - să nu mai consum alcool; - să nu mai mint niciodată; - să fiu fericit în fiecare zi; - să respect politicienii din România și Oradea; - diverse alte absurdități. Am exagerat puțin, nu?
Postat 22 Aprilie 2016, 14:57 de frank001
Fa-i praf Bolo!!!
...e momentul sa ciripeasca Adelina si latraii , asta e sfarsitul psd(pcr) in Oradea. Succes echipei liberale, Oradea are viitor!
Postat 22 Aprilie 2016, 13:52 de TC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON