URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2010, 17:14

Procurorul Alexandru Lele, sancţionat de CSM pentru neglijenţă gravă şi tărăgănarea dosarelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de procurori în materie disciplinară a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva procurorului Alexandru Lele de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi a aplicat sancţiunea „avertisment", a informat, miercuri, purtătoarea de cuvânt al CSM, judecătoarea Cecilia Morariu.

„În urma unei anchete desfăşurate de Comisia de disciplină pentru procurori, CSM a admis că, în cazurile semnalate, magistratul şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă şi a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile, încălcând prevederile Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor", a declarat purtătorul de cuvânt al CSM.

Acuzațiile se referă la arestarea, în aprilie 2001, a omului de afaceri orădean Adrian Tărău, exonerat ulterior de instanțele de judecată care au declarat arestarea fiului fostului prefect PSD o gravă eroare judiciară și au obligat statul român la despăgubiri de 20.000 de lei în favoarea acestuia.

Totodată, Lele a fost judecat și pentru alte abateri disciplinare, pe care le-ar fi comis înainte de suspendarea sa din magistratură în 2002, și a căror verificare a fost întreruptă pe perioada anchetei penale care s-a derulat împotriva lui până în decembrie 2008, când s-a finalizat prin scoatere de sub urmărire penală.

În raportul care a stat la baza analizei CSM, întocmit de Parchetul Curții de Apel Oradea, între 1994-2000 procurorul orădean a lăsat în nelucrare dosare penale perioade mari de timp, iar în 2001 a raportat statistici nereale. Lui Lele i s-a mai imputat achitarea definitivă a 32 de persoane pe care le-a trimis în judecată și despre care s-a dovedit că nu au comis faptele respective, respectiv arestarea ilegală și cercetarea abuzivă a mai multor persoane.

Decizia CSM nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin recurs, care va fi judecat de completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dar ce e singurul?
ce aveti cu omul in 2001 erau alte vremuri...........dar sa nu uitam CORUPTIA era in varf......ha, ha, ha de ce nu i acuzati pe toti? sunt curioasa cati din ei sunt CURATIIIIIIII niciunul...dar conteaza? are dusmani e logic sa fie atacat dar problema este daca vor face face caci NIMENI nu poate invinge vigilenta perseverata in VICLENIE............un om care "ucide" va mai "ucide oricand va fi nevoie"...........asa ca griji........ negrul nu devine alb niciodata.
Postat 24 Iunie 2010, 21:23 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON