URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2014, 13:54

Jos cu Emilian Pavel! Prisma electorală amplasată de PSD în faţa Universităţii ar putea fi mutată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultima conferinţă de presă înaintea alegerilor europarlamentare din 25 mai, Mircea Matei a criticat felul în care Partidul Social Democrat îşi face campanie electorală, afirmând că în oraşul de pe Criş sunt amplasate "nenumărate panouri electorale, prisme, billboarduri şi altele, cum PSD nu a avut niciodată în Oradea".

"Există o prismă foarte interesantă, mă refer la cea amplasată în faţa Universităţii Oradea (foto). Acolo nu este nici spaţiu verde, nici scuar, ci un fel de trecere. Nu înţelegem cum a fost putut fi amplasată acolo şi-n baza cărui regulament de urbanism. Oare acest regulament permite amplasarea unei prisme pe domeniul public, pe căi de acces?", s-a întrebat Mircea Matei.

Într-adevăr, panoul electoral acoperă parţial şi trotuarul din faţa Universităţii din Oradea, dar şi carosabilul. "Locaţia în sine este ciudată. Dacă vedem o prismă într-un scuar, la turbogiraţie, e normal, pentru publicitate temporară, dar aceea stă acolo ca zambila-n brânză. Locaţia aceea nu trebuia dată, indiferent cui. Dacă cineva vrea să meargă pe trotuar spre Cimitir va da nas în nas cu Emilian Pavel, trebuie să-l ocolească", a spus Matei.

BIHOREANUL a trimis un set de fotografii cu prisma din faţa Universităţii şi coordonatoarei Instituţiei Arhitectului Şef din cadrul Primăriei Oradea, Adriana Lipoveanu, care, contactată de reporter, a spus că va analiza situaţia. "Mă voi duce să văd situaţia în teren. Dacă aşa este cum arată pozele, prisma va fi mutată căci pare că ocupă trotuarul şi e pusă parţial pe carosabil", a spus Adriana Lipoveanu.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă, liderul PMP Bihor a afirmat că, deşi Biroul Electoral Judeţean a admis sesizarea Mişcării Populare referitoare la amplasarea ilegală a unor afişe electorale ale PSD, nu social-democraţii au fost cei care au reparat situaţia. "Conform legislaţiei în vigoare, PSD trebuia să refacă afişajul prin reducerea acestora la standardele stabilite prin lege. Aş vrea să mulţumesc echipelor de tineri de la PMP, Forţa Civică şi PNL care au dus la îndeplinire această decizie a BEJ, căci PSD nu a mişcat nimic", a mai spus Matei.

Totodată, Matei a susţinut că PMP este convins că PSD a cheltuit mult mai mulţi bani în campanie decât anunţă public, adică 1,6 milioane lei. "Calculele noastre estimative arată că ceea ce înseamnă panotaj, mash-uri, tipărituri, afişe, promovări electorale, mitinguri, steaguri, depăşesc ca sumă necesară producerii lor 10 milioane de euro", a spus Mircea Matei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
FRAIERILOR TOTUL ESTE AIUREA
Nu intra in discutie daca incurca sau nu pietonalul sau carosabilul. Problema fundamentala este faptul ca prin lege se interzice manifestarile politice in institutiile de invatamant superior. Deci, un panou electoral in fata universitatii violeaza legea. TREBUIA SA INTREBATI CONDUCEREA UNIVERSITATII CE PARERE AU DE ASTA. Evident ca excelenta. Ce treaba au ei cu legea?
Postat 21 Mai 2014, 19:19 de Popescu Vasile
dezamagitor
Cancerul politicii romanesti se numeste P.S.D. Uitativa cum vor sa subordoneze justitia si marele bai este ca tonul se da tocmai din fruntea partidului de catre PLAGIATORUL SEF "VICTORAS PONTA"
Postat 21 Mai 2014, 10:34 de coco
Cacao cu ochi, lingau cu aspiratii si realizari 0
ALUP oamenilor de cacao cu ochi, aspira si viseaza functii mari cand el nu stie, nu a facut si nici nu face nimica. O laba trista pentru PDS. Rusine pt Mang. Sa-si puna poza in buda nu la unvirsitate. Sper ca lumea nu e atat de ingusta la minte sa-l voteze
Postat 21 Mai 2014, 10:13 de Velenta Oradea
parlamentul european de stanga
Emilian Pavel ii reprezinta pe bihoreni in PE cu cinste. mandri ca il sustinem pe Emilian Pavrl!
Postat 21 Mai 2014, 08:09 de EPA
PSD = decadenta in abis 2
...desi, spuneam, am simpatizat cu dreapta moderata, am fost dezamagit din 2004 incoace de faptul ca erau totusi idetici. a ramas insa justitia, care ii toaca pe toti coruptii, mici si mari. ceea ce in sine e un castig capital. asa ca, cine are urechi sa auda, sa asculte: votati orice, numai PSD NU. marea majoritate faceti oricum asa cum crdeti, dar sa stiti ca daca PSD ajunge la 40% e un pericol pentru tara, pentru noi toti. un 30% ar fi bun pentru ei, zdrobitor de bun. si s-ar putea sa fie pe acolo, chiar sub.
Postat 20 Mai 2014, 17:53 de vocea din ureche
PSD = decadenta in abis
imi este mila de tinerii care sunt atat de "debusolati" incat sa amusineze in jurul unei monstruozitati precum PSD. multi sunt nevinovati, naivi, in necunostinta de cauza. ei nu cunosc fenomenul baronilor, coruptiei ridicata de catre adrian nastase la rang de institutie a statului. ii inteleg pe unii lideri din universitate, care "tolereaza" mizeria PSD strict pe considerentul ca sunt la guvernare si universitatea e dependenta, din pacate, de osciorul aruncat de catre guvern. insa faptul ca tinerii sunt corupti de catre baronii PSD e mizerabil. PSD ar trebui desfiintat si scos chiar si din manualele de istorie. vedeti cat de naivi sunt, cum postacii au sarit la atac mai jos...acelasi IP postari diferite. asta e cam de nivelul 2006. a trecut aproape o decada de atunci. lumea, in general, nu e naiva. exista o clasa d emijloc, a celor relativ bine informati care nu vor vota nici impuscati PSD. iar cum #unitisalvam este de fapt aparatul de propaganda ascuns al PSD, prin vocea sinsitrului craciun, asta e alta poveste. poate de aprofundat pentru redactorii bihoreanul. va spun ca unul ce nu e implicat politic si desi a simpatizat cu drapta moderata(sunt un fascist batran ar zice emilian)
Postat 20 Mai 2014, 17:50 de vocea din ureche
Canta la alta masa
Si cu ce va deranjeaza pe voi amplasamentul prismei electorale?? Matei "planteaza-ti" si tu o astfel de prisma...iti este ciuda? Hai PSD!
Postat 20 Mai 2014, 15:51 de Vlad
mizeria politica PMP
Aceasta mizerie politica numita PMP, o clona esuata a PDL sa isi vada de mini campania lor iar daca vor sa fie si ei vazuti/auziti, sa scoata baronii partidului din buzunar banii furati pe vremea cand se aflau la putere si sa isi promoveze specimenele, pardon CANDIDAtii! Pana atunci KEEP CALM AND VOTE EMILIAN!
Postat 20 Mai 2014, 15:46 de Udrea
Un fel de n-ar mai fi...
Cei de la PMP au alte subiecte pe agenda electorală, în afară de cele legate de afişele PSD?!cu asta încearcă ei să convingă electoratul să-i voteze?!mi se pare pueril tot ceea ce se întâmplă,în loc să trateze subiecte de interes european,ei nu fac decât această propagandă ieftină, aş numi-o chiar o propagandă ''acută'',fără leac.Prea multe nu ar fi de spus vis-a-vis de acestă formaţiune politică, aş face trimitere la o vorbă din popor ''Cum e turcul şi pistolul!'' şi asta cred că spune multe...
Postat 20 Mai 2014, 15:29 de Octa
Un fel de trecere !!!
Un articol demn de un PMP'ist, PDL'ist. "un fel de trecere" da nu'i trecere, "zambila-n brânză". Coborati-va la nivelul cititorilor ca este prea academic acest articol pentru noi cititorii de rand ...
Postat 20 Mai 2014, 14:54 de Anonim
Succes pentru Emi
Mult succes PSD-ului pentru alegerile europarlamentare .
Postat 20 Mai 2014, 14:51 de Maria
Mnda.. dam vina pe altii
Mnda.. tipic romanesc dam vina pe altii.. din cate stiu eu partidele/firmele dau bannerele respective si exista firme de publicitate care au scheletele respective pe care se monteaza, Deci, in situatia de fata firma care se ocupa de publicitate ar fi de vina.......dar mna.. alta campanie,alte "razboaie" inventate
Postat 20 Mai 2014, 14:19 de MariO
M
Matei în loc să îşi facă o campanie constructivă, aruncă cu noroi în contracandidaţi. Aşa e cel mai uşor..
Postat 20 Mai 2014, 14:17 de gheorghe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON