URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2016, 11:58

Prins de BIHOREANUL că o întoarce ca la Ploieşti în chestiunea subvenţionării curselor aeriene de către Primărie, Mang s-a enervat şi s-a răstit la ziarist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cea de-a doua sa întâlnire cu presa în calitate de vicepreşedinte al CJ Bihor, Ioan Mang, deşi nu de mult întors din vacanţă, şi-a pierdut controlul, manifestându-şi enervarea cauzată de o întrebare pusă de reporterul BIHOREANULUI.

În condiţiile în care Primăria Oradea, prin edilul Ilie Bolojan, şi-a manifestat încă de acum şase ani intenţia să participe la subvenţionarea Aeroportului pentru deschiderea şi susţinerea curselor internaţionale, iar în urmă cu doi ani Mang afirma că este „întru totul de acord” cu această propunere, ba chiar cerea ca „toate partidele reprezentate în CJ să voteze” pentru acest lucru, dar la începutul acestei luni, când Bolojan şi-a înnoit oferta, liderul PSD a catalogat-o drept „o golănie” şi o „ilegalitate”, vicele PSD-ist al judeţului a încercat să schimbe subiectul.

Ştie, dar nu zice

Iniţial, Mang a negat faptul că, prin dezvăluirea numelui companiei Ryanair, cu care fostul preşedinte al CJ Cornel Popa a semnat un pre-contract pentru un pachet de patru curse externe (din care prima chiar din această toamnă, spre Londra), ar fi periclitat semnarea contractului final, dat fiind că firma a cerut respectarea confidenţialităţii până la semnarea oficială.

Mai mult, copiindu-l pe preşedintele CJ Pasztor Sandor, care face referire la acest lucru într-un interviu publicat în ediţia tipărită de săptămâna aceasta a BIHOREANULUI, Mang a afirmat că cineva, a cărui identitate n-a vrut s-o dezvăluie, l-ar fi „pârât” companiei pentru divulgarea secretului negocierilor.

„În primul rând, Ryanair nu s-a plâns nicăieri că Mang a făcut nu ştiu ce afirmaţii despre ei, dar din Oradea s-a trimis o scrisoare prin care se atrăgea atenţia că Mang a făcut dezvăluirea numelui companiei şi ar trebui rupt contractul. Deci, Ryanair nu s-a plâns niciodată, Mang nu a făcut afirmaţii din contract sau din posibilul contract”, a susţinut şeful PSD Bihor.

Primăria să cumpere bilete

Revenind la fondul problemei, adică la faptul că una a spus în trecut şi alta spune acum despre oferta Primăriei de a contribui la subvenţionarea Aeroportului, Mang a afirmat răstit că în trecut problema s-ar fi pus într-un alt mod, şi anume în sensul ca Primăria să susţină cursele internaţionale prin achiziţia biletelor de avion la fiecare cursă.

„Am spus acum câţiva ani, probabil aşa a fost, că sunt de acord ca Primăria să subvenţioneze pentru că se spunea că vrea să subvenţioneze biletele de călătorie, adică să cumpere bilete la fiecare cursă. Dacă domnul Bolojan vrea să cumpere bilete, să le cumpere şi acum. Important e ce va spune Curtea de Conturi după aia...”, a zis Mang.

„Tovarăşul Bolojan”

Tot pe un ton ridicat, Mang a afirmat că în ce priveşte acuza de „golănie” pe care i-a adus-o primarului Ilie Bolojan ar fi fost întemeiată pe faptul că acesta ştia că pe Aeroportul din Oradea vor fi curse internaţionale, dar concomitent se arăta nemulţumit că ele nu existau, practic neînţelegând că pentru înfiinţarea acestora este nevoie de timp.

„Golănia nu era că Primăria vrea să dea bani, ci că domnul primar ştia că o să fie curse şi întreba de ce nu sunt. De ce a pedalat, şi tovarăşul respectiv, şi dumneavoastră (n.r. – BIHOREANUL, dar şi întreaga presă din Oradea) că nu sunt curse? Curse nu vin de azi pe mâine, şi nu le face nici Ilie!”, a încheiat Mang, refuzând alte explicaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
plagiatul-un specific psd
Pai cum sa nu se enerveze Mang? Se poate ca si el sa aiba probleme. Legate de plagiatele lui. Plagiatul e in specificul PSD.
Postat 30 August 2016, 09:17 de andreimagheru
D-le Mang esti manga?
"Spre durerea tuturor vor fi curse externe anul asta" zicea-i matale. Ai grija d-le Mang ca durerea noastra a tuturor sa nu te ajunga pe tine, ca prea usor iti slobozesti vorbele pe gura. Crezi ca atitudinea asta de vataf al CJ Bihor te indreptateste sa-mi masori mie durerea sau altora ca mine? Masoara-ti vorbele d-le si revino-ti!
Postat 29 August 2016, 17:17 de Klaus_Sebastian
pe bune ?
Si tu ce-ai facut, Adriene Abrudane ? Nu-mi zi ca ai plans de ciuda :))))) In locul lu Manga, te si bateam :))))))
Postat 29 August 2016, 15:17 de AgentulTermic
Slab si foarte slab
La Satu Mare în curând va opera WizzAir, evident curse externe. La Craiova din octombrie-noiembrie RyanAir, la alte aeroporturi, fie că au fost ori nu renovate, se operează la greu. La noi Tarom si atât. Nu zic veșnicul Tarom deoarece azi-maine intră în insolvență și poate nici cursa regulate de Capitală nu va mai fi. Mulțumim conducerii aeroportului ca ne oferă posibilitatea de a alege .....de pe care Aeroport să zburăm. Oricare doar Oradea nu. Atenție CJ, se împute treaba. Nu mai sabotati. Dați-i drumul la curse. Dacă tot nu puteți negocia numiți o firma specializată în negocieri. Nu ca si pana acum, doar simulări ale negocierilor si alea de față cu presa...
Postat 29 August 2016, 15:00 de Antofle
Golănie?
Ideea peneliştilor de înlocuire a lui Mang din fruntea psd (cu mâna celor din interiorul partidului) pare de neînţeles! La aşa putere, aşa opoziţie! Chiar vorbiţi serios? Dacă în locul lui Mang ar veni unul doar „puţin” mai inteligent, v-ar face viaţa un iad. Este adevărat, pe de altă parte, că psd nu ar înlocuitor. Cu excepţia trădătorului (de partid) pop, care, în virtutea numelui, sprijină tabăra opusă. Având majoritate, ar fi mai avantajoasă o HCL de scoatere în ilegalitate a psd-ului. Aşa, aţi putea prelua şi membrii partidului (că nu-s diferiţi de pedelişti)!
Postat 29 August 2016, 12:38 de eutanasiu
!!!!!
Pentru ECHILIBRU vin și spun încă o dată că și BOLOJAN se răsucește mai rău ca un TITIREZ ! Dar să ridice tonul nu era cazul ! Indiferent cine e jurnalistul, indiferent cum se numește publicația !
Postat 29 August 2016, 12:15 de TDS
o-ntoarce ca la Xerox...
..nu se mai poate!!...va rog - ultimii psd-ei cu cohones - dati-l afara pe plagiatorul mang , va rog, sau macar stangeti bani pt. o vacanta lunga (cat pensia) !! Promit - voi cotiza si eu!! Asa nu se mai poate - chiar nu este nici un barbat in psd???
Postat 29 August 2016, 12:10 de TC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON