URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 15:00

Primul fugar de la PDL la PSD: consilierul judeţean Dorel Dume

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce căutau doi consilieri judeţeni cu care să facă o nouă majoritate şi să-l înlocuiască pe liderul PSD Bihor, Ioan Mang, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pentru a pune în această poziţie un democrat-liberal, PNL şi PDL primesc prima lovitură prevăzută prin Ordonanţa de Urgenţă care legalizează prostituţia politică.

Vineri, consilierul judeţean Dorel Dume, ales în 2012 din partea PDL Bihor, şi-a depus la secretariatul Consiliului Judeţean notificarea că optează pentru calitatea de membru al PSD.

Mişcarea survine la doar o zi după o conferinţă de presă susţinută în comun de preşedinţii PNL şi PDL Bihor, în care atât Cornel Popa, cât şi Gavrilă Ghilea, se arătau optimişti că niciun primar şi niciun consilier local nu va fugi din aceste partide pentru a se înrola în PSD.

Întrebat de BIHOREANUL despre demersul lui, Dorel Dume a spus că nu se mai regăsea în actuala formaţiune politică de dreapta. „Mă simt probabil un pic mai bine, PD-ul în care eu eram nu mai există", şi-a justificat gestul noul PSD-ist.

Dorel Dume a recunoscut că a avut „discuţii cu domnul preşedinte Mang" şi pretinde că trădarea sa nu are nicio legătură cu păstrarea postului de director adjunct la Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, obţinut în baza algoritumului politic, datorită PDL. „Eu sunt pe post de execuţie, dacă trebuia să fiu condiţionat politic aş fi fost în 2012, când s-a creat acea majoritate cu USL peste tot", a spus Dume.

Ex-PDL-istul a mai afirmat că pasul pe care l-a făcut a fost determinat de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Ponta care legiferează traseismul: „Acea Ordonanţă m-a determinat, altfel nu făceam acest pas, pentru că îmi pierdeam locul de consilier judeţean".

Întărirea PSD Bihor cu încă un reprezentant în CJ va face şi mai dificilă încercarea PNL şi PDL de a-l înlocui din funcţia de vicepreşedinte pe Ioan Mang cu liderul grupului de consilieri judeţeni democrat-liberali, Ionel Avrigeanu. Până în prezent, PNL şi PDL aveau nevoie să-i convingă să adere la o nouă majoritate pe cei doi reprezentanţi ai PPDD, dar de acum va trebui să caute nu două, ci trei voturi pe care să se bazeze pentru a avea o majoritate de două treimi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Cornel Popa: Vreau un vicepreşedinte al CJ de la PDL, dar întâi trebuie făcută noua majoritate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Bravo
Felicitari Dorel ai actionat bine comform legii , ai stat la conducere aproape zece ani si nimeni nu s-a plans ai avut realizari alaturi de Domnul Pasztor. Om bun cu suflet care ajuta pe toata lumea .Meriti sa devii cat mai rpd director , Domane ajuta !
Postat 08 Septembrie 2014, 10:46 de rad
te-ai pisat contra vantului
apa trece bolovanii se muta la PSD.iar apele bihorene sant pline de gunoaie si la propriu si la figurat
Postat 06 Septembrie 2014, 20:19 de dorel
Porcimea psd-ista schimba tot ce nu e de la ei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dume a fost nevoit, ca sa ramana in sistemul unde lucreaza de vreo 20-25 de ani, degeaba, degeaba spune ca nu e vorba de asta !!! Tara de jigodii socialiste, care au reusit sa desfiinteze toate partidele istorice sau sa le invadeze pana la cedare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Septembrie 2014, 12:06 de Walk
bravo
Bravo Dorele. Acest om cat a fost director la Ape nu cred ca era angajat care sa fi avut ceva de reprosat, si lucreaza de o viata la Ape, nu l-a adus PD-ul. Problema e ca dispera ungurii ca le va lua locul. Sa dea Domnu'. Bravo Dorele.
Postat 06 Septembrie 2014, 08:12 de ape crisuri
GOZBORE
Bai gunoiule, tu stii ca e asa pt ca asa se face politica la hungarica ! Ati vazut oameni buni, cum injura jegosul de **** la fiecare articol Romania ? Crapa fierea in mizeria revizionista pt ca nu-si pot indeplini planurile marsave ! Ati vazut cum fierb gunoaiele astea in suc prorpriu ? *** NEMERNICULE ! HEHEHE..... LOSERE !
Postat 06 Septembrie 2014, 04:51 de ptgozbor. de mai jos
RATAT
Fara politica erai un nimeni dar in schimb iti place sexul slab.
Postat 05 Septembrie 2014, 21:57 de AROGANTUL
pacatul, nesimitirea si ordinarry piiipl
ma mir ca astia de la pdl nu o spun aia cu, ei s-au nascut comunisti, pardon, social-democrati, numai ca baselu a intors-o inspre dreapta, dar el / ei, au ramas panaaaa-n panzele de la bratzul stang Socialisti, draqu sa o ia, social-democrati, asa ca... hai si voi jurnalistilor, aberati aici cu pastrarea unui loc caldutz de bugetar, unde pierde-vremea neica-nime`. Cum s-ar fi descurcat astia in viata daca ar fi trebuit sa munceasca ?!
Postat 05 Septembrie 2014, 16:58 de Crinuletz Pontescu
At
Ce caracter are acest lingău asa se fac politici la Romanica au primit voturi ,funcție de la cetățeni sa facă ceva si pt ei si ce fac ei politruci de toate culorile Curcubeului ,interesul personal bătălia vina
Postat 05 Septembrie 2014, 15:13 de Ww
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON