URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2012, 09:12

Prima "şcoală" de scafandri, inaugurată la Oradea cu o prezentare de body painting (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România intră la apă! Joi seara a avut loc inagurarea reprezentanţei oficiale în România a Scuba Schools International, organizaţie internaţională specializată în brevetarea scafandrilor şi instructorilor de scufundare.

"De acum înainte nu vom mai fi nevoiţi să ne brevetăm scufundătorii în Ungaria sau Germania, pentru că vom avea la noi în ţară propria reprezentanţă SSI. Până acum nu aveam în România un astfel de birou", a declarat Tamas Lunca, instructor de scufundări în cadrul clubului orădean Nautilus.

Cu ocazia evenimentului a fost dat în folosinţă şi primul magazin cu articole de scufundări din Ardeal, acesta fiind al treilea din ţară, după cel din Constanţa şi Bucureşti.

La deschiderea magazinului situat în strada Americii 4, lângă magazinul Metro, au participat zeci de absolvenţi ai cursurilor de scunfundări, membrii şi simpatizanţi ai clubului Nautilus, printre care şi PSD-istul Claudiu Pop, directorul comercial al CAO.

Spre deliciul asistenţei, conducerea unităţii a prezentat costumele pentru scufundări în stil bodypainting cu ajutorul unor manechine "îmbrăcate" de la mijloc în sus doar în... vopsea.

În cadrul întâlnirii, instructorul Tamas Lunca le-a arătat pasionaţilor de scufundări un colţ de megalodon, strămoşul gigantic al marelui rechin alb. Bestia primordială avea scheletul din cartilagiu nu oase fapt pentru care fosilele rămase în urma sa, cele mai vechi fiind datate cu 18 milioane de ani în urmă, sunt extrem de rare.

Piesa, care va intra în muzeul clubului Nautilus, este cu atât mai spectaculoasă cu cât, dacă dimensiunile dinţilor celui mai mare exemplar de rechin alb abia ajung la 5-6 centimetri, colţii de megalodon atingeau cu uşurinţă 16-20 centimetri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
diver
domnu`' scuba instructor''cred ca ai probleme la mansarda! de unde si pana unde ai capacitatea intelectuala si mai ales cea morala de a juceca cele spuse de Tomy Lunca? de unde stii la ce anume se refera atunci cand ddeclara asa ceva? te rog sa iti vezi de treburile administrative din propria batatura... si inainte de a lua cuvandul in modul de mai jos,fii amabil si documenteaza-te. Cu stima
Postat 01 Noiembrie 2012, 20:07 de un scufundac
Fals...
<<"De acum înainte nu vom mai fi nevoiţi să ne brevetăm scufundătorii în Ungaria sau Germania", a declarat Tamas Lunca, instructor de scufundări în cadrul clubului orădean Nautilus. >> Cred ca glumiti. Nici un Scuba instructor sanatos la cap nu ar declara asa ceva. Sunteti penibili ...pacat.
Postat 01 Noiembrie 2012, 16:49 de Scuba Instructo
de ce santeti carcotasi?
In atentia domnului Atilla Racz : ai ceva in comun cu Claudiu Pop si mai ales cu scufundarile in sine??? Daca aveai, stiai ca Claudiu este un profesionist si mai ales un RESCUE Diver,si nu cred ca ai fi fericit cand ar trebui sa fim solicitati (scafandrii oradeni )ca sa te scoatem din apa dupa cateva zile(pentru ca tu esti un figurant),ca sa iti poate face paritii tai o inmormantare crestineasca, cat despre religie,fiecare cu a masii ,pana nu te documentezi mai bine, te rog sa taci si sa iti vezi de OO -le tale...esti o rusine pentru umanitate! @Carp III -scufundari se fac atat in tara cat si in strainatate,pentru detalii viziteaza veveve punct scufundare punct ro (asta ca sa nu fiu acuzat de reclama)
Postat 27 Martie 2012, 19:47 de Cineva Oarecare
@Carp III
Pai cei din Bucuresti unde se scufunda, in Dambovita?...De lacuri de acumulare nu ai auzit?...Sunt in Bihor cateva care au si 20m adancime.Deci ai unde sa faci scufundari.Ca sa nu mai vorbesc de recentul eveniment nefericit de la lacul de acuumulare de la la Tarnita(CJ) unde a fost nevoie de scafandri pt ca lacul acela are 60m adancime...
Postat 26 Martie 2012, 08:25 de Boom
in sfarsit vedem ceva ce tine de realitate
super au lucrat la PREZENTARE si publicitate orice femeie sta la plaja fara SUTIEN daca nu sunt complexate, apropo face sau nu Oradea un LOC pentru NUDISTYyyy ne lasati s traim sau ne tot scarpinam in KIUUUR politic ca face ceva in crestinismul vostru de MINCIONOSI, lasati ne sa traim asa cum prevede Constitutia nu religia voastra falsa care ne manaca TAXELE , rusine!
Postat 25 Martie 2012, 21:31 de supper au prezentat
Oviiii
Hahaha, fotograful nostru ce se mai holba la fete:) cred ca lui Ovi Pop ii veni chefu de de scufundari dupa atatea barloage intunecate si umede:))
Postat 25 Martie 2012, 00:28 de Ovi Pop
Claudiu Pop scafandru
Tare as vrea sa-l vad pe Claudiu Pop in apa cum se descurca cu ticurile lui nervoase...da o data din cap se desprinde butelia de O2 la adancimea de 10 m...HA HA HA ...vin direct rechinii pe el tzinta vie...vai de capul lui a lu tatasau si al tuturor pentikostalilor...I.L.Caragiale si-ar gasi personajele in chipul acestor mascarici...
Postat 24 Martie 2012, 17:24 de Attila Racz
festek
Pacat de vopsea. Zugraveam holul.
Postat 24 Martie 2012, 16:07 de ucraeanul
Poluarea nu-i ca vopseaua
Si unde vor putea face scufundari ? In piscinele din Felix sau din Oradea, sau in Crisul Repede ? Nu de alta, dar daca intri in Cris nu mai ai nevoie de 'body panting'. Iesi gata colorat.
Postat 24 Martie 2012, 15:32 de Carp III
ne place!
imi place aceasta moda cu body painting, mai ales ca modelele sunt frumoase!! bravo!
Postat 24 Martie 2012, 13:54 de Observer
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON