URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2016, 20:13

Primarul penal al Beiuşului s-a ales cu o nouă reclamaţie la Poliţie în ziua alegerilor

Primarul penal al Beiuşului s-a ales cu o nouă reclamaţie la Poliţie în ziua alegerilor foto Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La două zile după ce a fost condamnat, primarul penal al Beiuşului, Adrian Domocoş, s-a ales cu o nouă plângere la poliţie.

În jurul orei 13.40, Domocoş a fost reclamat, prin intermediul dispeceratului 112, de către un concitadin care s-a intersectat cu el în trafic şi a constatat că se deplasa cu autoturismul de serviciu, cu toate că vineri a fost condamnat la închisoare cu suspendare, interzicându-i-se totodată să mai exercite funcţia de primar.

"M-am întâlnit cu el şi am observat că era la volanul maşinii Primăriei, BH 08 WXZ şi l-am întrebat: "Bă, puşcăriaşule, unde mergi cu maşina primăriei?" Domocoş mi-a răspuns că merge la primărie. Persoana care era alături de mine, un domn mai în vârstă, i-a spus că nu este normal ca după ce a fost condamnat, defintiv şi nu mai are dreptul să fie primar, conduce atât primăria cât şi maşina primăriei, mai ales că este dumincă şi nu e o zi lucrătoare. Am chemat poliţia", a declarat pentru BIHOREANUL Alexandru Degău, un locuitor din Beiuş, mebru PSD de 7 ani.

De altfel, susţine acesta, înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului, Domocoş, probabil speriat, a făcut cale întoarsă spre casă şi a parcat maşina primăriei în faţa casei, luând în schimb maşina personală. Degău susţine că acolo a şi fotografiat maşina primăriei, postând imaginea pe Facebook (foto).

Acest incident este emblematic pentru tensiunea în care au loc alegerile locale din Beiuş. După ce primarul Adrian Domocoş a aflat vineri despre condamnarea sa şi imposibilitatea de a mai ocupa funcţia şi chiar de a mai candida, numele său figurează totuşi în buletinele de vot pentru alegerea primarului.

Astfel, chiar dacă vineri seară Domocoş le-a cerut suporterilor săi să îşi dea voturile candidatului PNL Petru Mlendea, numeroşi beiuşeni se întreabă câte buletine de vot sau câte voturi va strânge totuşi "independentul" Domcoş la finalul zilei.

Pe de altă parte, adversarii liberalilor îi acuză pe oamenii lui Domocoş că în cursul acestei zile au transportat alegători cu maşinile personale la secţiile de votare. "Avem informaţii că apropiaţi ai domnului Domocoş au transportat alegători încă de azi dimineaţă", a declarat pentru BIHOREANUL candidatul PSD la Primăria Beiuş, deputatul Gheorghe Bogdan.

Alţi reprezentanţi ai PSD susţin că este vorba despre şeful Pieţei din Beiuş, Dan Ioan Ardelean, şi despre ginerele acestuia, Adrian Boc, care şi-ar fi folosit maşinile personale, un Opel Corsa şi un Mercedes de teren.

Reporterul BIHOREANULUI a reuşit să consemneze punctul de vedere al lui Adrian Boc, care de altfel este şi candidat PNL la Consiliul Local Beiuş. "Nu este deloc adevărat. Eu am venit cu maşina la secţia de votare singur şi, după cum vedeţi, am rămas aici pentru că este dreptul meu de candidat să observ dacă votarea se face în bune condiţii. Nici un alegător nu a fost transportat de către mine cu maşina mea sau cu alta", a spus Boc.

De altfel, cu excepţia lui Domocoş, ceilalţi patru candidaţi rămaşi în cursă pentru Primăria Beiuş, Gheorghe Bogdan (PSD), Petru Mlendea (PNL), Ovidiu Dăescu (ALDE) şi Ovidiu Bunta (M10), s-au  plimbat toată ziua pe la secţiile de votare din oraş.

Cu excepţia "meciului" dinte PSD şi PNL, alegerile se desfăşoară în Beiuş fără alte incidente.

Surse din Poliţie au confirmat existenţa incidentului, însă susţin că Domocoş ar fi avut voie să mai conducă maşina instituţiei. Contacată de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Dinu, a solicitat transmiterea unei cerei scrise pentru a oferi relaţii despre acest subiect.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON