URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2017, 15:39

Primarul Ilie Bolojan, „salvatorul” PNL: Presa centrală îl dă, tot mai insistent, al treilea candidat la şefia partidului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, fost secretar general al PNL în cursul anului trecut, este dat de site-ul Hotnews.ro drept al treilea posibil candidat pentru funcţia de preşedinte al acestui partid, după Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, citând "surse liberale", cu precizarea că edilul orădean are susţinerea celor mai importanţi primari liberali din Ardeal, precum Mircea Hava (Alba Iulia) şi Gheorghe Falcă (Arad).

În condiţiile în care un alt site, al cotidianului Evenimentul Zilei, a scris recent că primarii liberali efectiv "trag de Bolojan" să candideze la şefia PNL, Hotnews afirmă că primarul "ar fi fost astfel convins de mai mulţi susţinători să se înscrie în cursă" pentru congresul partidului programat în luna iunie.

Sursa citată arată că "nu este clar dacă acesta va rămâne şi primar la Oradea", după ce la alegerile de anul trecut şi-a obţinut al treilea mandat cu peste 60% din voturi.

Pe de altă parte, Hotnews publică şi o informaţie, prea puţin credibilă, care nu a mai fost vehiculată până acum în spaţiul public, susţinând că Bolojan "şi-ar fi exprimat intenţia de a candida la alegerile europarlamentare din 2019, alături de alţi primari liberali".

Amintim că, întrebat de BIHOREANUL în mai multe rânduri dacă intenţionează să ocupe o funcţie politică sau/şi administrativă la nivel central, Bolojan a răspuns invariabil că îşi doreşte să exercite mandatul încredinţat de orădeni şi consideră ca fiind "cea mai mare onoare să port eşarfa tricoloră de primar la festivităţile dedicate aniversării Marii Uniri" din 2018.

Întrebat, de asemenea, vinerea trecută, dacă este adevărat că mai mulţi colegi din ţară, primari de mari oraşe, dar şi de comune, precum şi şefi de organizaţii judeţene ale PNL, i-au cerut să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, Bolojan a refuzat să răspundă, dar a lăsat să se înţeleagă că acest lucru este real.

"Nu aceasta e soluţia (n.r. - să candideze la preşedinţia partidului), soluţia pentru PNL este să iasă din starea în care se află", a spus primarul Oradiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
?????????
Auleu..un tzaran vrea sa candideze contra unui domn...Du-te odata,scapam de megalomania ta..du-te ,du-te..!Europarlamentar??????????Aloooo?Ambulanta?Alooo?
Postat 15 Martie 2017, 14:25 de grigore
Asa se cred unii mari, privindu-si umbra!
Ludovic Orban sterge pe jos cu birtinezul! La prestanta, la verb, la orice! Si la minciuni il intrece. Va castiga Orban pt. ca penalii sunt precum fratii lor, pesedeii, puscariabili intr-o mare masura. Si cum Orban are un meci neincheiat cu dna, e dispus sa dea mana cu dragnea, grindeanu, tariceanu si sa o puna de un viol in grup. Pe cine sa violeze?! Pe cine le pica-n laba! De pilda pe coana justiţica. La alegerile din decembrie birtinezul a fost secretar general al pnl, omul care face si desface in partid. N-a facut nimic, penalii au fost batuti la cur* gol. Apoi s-a vazut ce (non)negociator a fost la alegerile pt. presedintia cj. El nu stie decat sa zbiere la maimutele din cl! Si la sclavii din primarie! Zbiara si la aia din cj, desi ca prof de mate, chiar de scoala speciala, stie ca 18>17.
Postat 15 Martie 2017, 12:16 de pinonel
Ar fi ultima sansa ca PNL...
... sa-si revina. Ceilalti doi sunt doar o frectie la piciorul de lemn cu care PNL schioapata in ultima vreme. Modelul Omulu Bolojan la conducerea PNL ar fi cea mai tare miscare in politica de dupa Revolutie. Parerea mea...
Postat 15 Martie 2017, 07:31 de ineuanul
!!!
Sa fim seriosi...asta e unul care a ingropat pnl...mai pupa el conducere...
Postat 14 Martie 2017, 21:13 de Tinas
sa n-o mai dea cotita
Acum e momentul.
Postat 14 Martie 2017, 19:24 de poli
:) :) :) Poate scapam de "vizionarul" asta care duce orasul spre faliment !!!
Poate scapa orasul de "salvatorul" asta !!!!! Oricum pnl-ul e pe valul rupt si fara vlaga plin de penali ca si psd-ul lui dracnea , cu "salvatorul" asta se duce de tot pe rapa !!!
Postat 14 Martie 2017, 18:47 de scortosul
un incapatanat harnic, cu viziune si mana grea
Bolojane, esti dator sa iesi in fata si sa iti indrepti greseala facuta la ultimele alegeri când ai avut atitudine de non-combat, dirijata sau nedirijata de la sefia pnl. Predoiu si Orban sunt expirati si nu mai stârnesc nici interes nici valori, ne-am plictisit toti de ei. Avand in vedere ca primarul de Oradea este incapanat dar cu viziune, va fi singura optiune reala pe care o are pnl pentru a se salva.
Postat 14 Martie 2017, 17:36 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON