URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2012, 13:31

Primarul din Uileacu de Beiuş, pe locul 2 în topul celor mai longevivi primari din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gândul a realizat un clasament al celor mai longevivi primari din România, pe locul doi în acest top aflându-se Ioan Balint, edilul şef din comuna bihoreană Uileacu de Beiuş. Dacă la început a fost independent, în aproape trei decenii de administraţie locală a trecut pe la PSD, PDL, iar acum e candidatul PNL.

Când a fost ales pentru prima dată avea doar 34 de ani. "Eram tânăr pe atunci în 1984, când am fost ales primar. Au fost contracandidaţi şi atunci, dar acum parcă e mai greu. Am 5 candidaţi care toţi s-au unit împotriva mea", a declarat Balint.

Chiar dacă 28 pare un număr mare, anii petrecuţi la cârma comunei Uileacu de Beiuş nu au fost suficienţi pentru Ioan Balint: "Normal că vreau să mai candidez până când nu mai pot. Dacă nu îmi plăcea, nu o făceam".

Pe locul 1 în acelaşi clasament este primarul comunei clujene Apahida, Ionel Fărcaş. El are aproape 80 de ani şi 38 din ei i-a petrecut la primărie. Prima oară a fost ales în 1957, când era membru PCR, acum candidează pentru al cincilea mandat după Revoluţie, din partea PNL.

Al treilea cel mai longeviv primar din ţară este Ştefan Sîchin (PSD), primar de 27 de ani în comuna Boloteşti, judeţul Vrancea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
rusine
RUSINE SA-I FIE DIRECTOREI SI PROFESORILOR DE LA UILEACU DE BEIUS , CHER SI SECRETARUL IA ZIS LUI DIRECTOREI CA E JALE LA SCOLA ,, DE CIND SA SCHIMBAT DIRECTORUL PE INTERES DE POLITICA ,, MERGE TOT MAI RAU LA SCOLA , SA SESIZAT SI INSPECTORATUL DE LA ORADEA CA DIRECTOREA FACE CE VREA ..................................
Postat 17 Ianuarie 2013, 21:06 de TANCHIS DINU
rusine
RUSINE SA-I FIE DIRECTOREI SI PROFESORILOR DE LA SCOLA .1-8 COMUNEI UILEACUL DE BEIUS , GASINDUI PE COPIII SCOLI A DOUA ORA CU PADUCHI SI NE SPALATI ,INCLUSIV BAIATUL DIRECTOREI BALOG EMI ,,AVERTIZAT DE Dr VIDICAN CLAUDIU
Postat 17 Ianuarie 2013, 20:51 de cretu lorant
sos
Salvati scoala din Uileac sustinandu-l pe domnul directorr
Postat 22 Iunie 2012, 22:34 de parinte
dupa fapta si rasplata
felicitari clasei a VIII-a din uileac deoarece azi la festivitatea de premiere au dat dovada de maturitate sfidand cele trei profesoare asa cum si ele i-au sfidat cand la banchetul lor nu au venit, sub obladuirea atenta a celei care se declara noua directoare care din pacate pentru copii , au fost taxati la note in functie de cum au votat parintii lor.Aceasta profesoara care se crede directoare deja, pe criterii politice si nu dupa competente, dovada a ce scriu sunt caietele copiilor nostri care doar cand ea a avut inspectii a avut si ore la clasa in rest copiii au facut conspect. In cazul in care acest director care este acum va fi schimbat toti parintii unguri si romani ne vom opune vehement chiar daca vom fi nevoiti sa ne transferam copiii la alte scoli. Ea a fost cea care l-a denigrat si pe actualul director in incercarea de ai lua miseleste postul .Parinti alaturati-va parintilor clasei aVIII pentru a SALVA CU ADEVARAT aceasta scoala de incompetente.
Postat 22 Iunie 2012, 16:28 de parinte
dosare
Acum sa vedem JUSTITIA, si institutiile de control ale statului cat sunt de corecti . Se vor mai tine ascunse dosarele penale ale faimosului primar de Beius- DOMOCOS ADRIAN ,care si-a facut o groaza de averi din banul public ?!!!!! S-au daca le-au tinut pana acum, de acu" incolo e iarasi lumea lui , a lor ...???!!!!!
Postat 12 Iunie 2012, 19:29 de pnl
DE CE NU ESTE SINCER
Cine l-a propus primar pe acest << domn<< imediat dupa revolutie, nu-si mai aminteste ???????????? Oamenii il voiau oare???????? De ce a fost ,<< fluturas << din partid in partid ????? Acum candideaza di partea PNL, de ce nu mai candideaza de la PDL ??????????? Priviti fotografia de mai sus si va ve-ti convinge. Pe acesta nu-l verifica nimeni???????? PREA MULTE SEMNE DE INTREBARE, fara nici un raspuns. Poate gaseste PDL-ul.
Postat 07 Iunie 2012, 11:43 de VOTANT
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 06 Iunie 2012, 23:43 de anonim
ffuel
inca o dovada de competenta pdl.istilor bravo domnule balint va stimez
Postat 06 Iunie 2012, 16:51 de fuel
replica la articolul cu suspendarea prim procurorului Viorel Gavra
Dar cate dosare penale ale primarului PeNaL Pasca Ioan al comunei Girisul de Cris mai are in sertare parfuite prim procurorul Parchetului Tribunalului Bihor Viorel Gavra? :))=)) Primarul PeNaL al comunei Girisul de Cris PeNaLul Pasca Ioan are nu mai putin de 12 dosare penale cunoscute cu care sa si laudat la TTV la emisiunea ,Repere Bihorene al directorului TTV Zoltan Hizo,dar alte dosare penale pentru hotie si abuz in serviciu care nu se cunosc si cu care nu sa laudat penalul primar Pasca Ioan padureanul cheretit mare hot mare bandit viitor pouscariash!:))=)) .Directia Nationala Anticoruptie Bihor ,Agentia Nationala de Integritate Bihor ,Procuratura Bihor,Parchetul Bihor sesizati-va cu dosarele penale pe care le are in sertare ingropate acest ,,prim procuror `` securist comunist ,ca da scapa iarasi de lege nimeni nu mai face DREPTATE si ADEVAR dosarele lui penale care trebuia sale rezolve si nu le-a rezolvat pt ca primit mita si shpaga si asteapta ca sa se prescrie faptele penale din acele dosare.JUSTITIE DREAPTA si ADEVAR in ROMANIA vrem ca sa vedem poporul roman simplu aceste lucruri,NU CORUPTIE,NU PARTITOCRATIE ,NU HOTIE!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 06 Iunie 2012, 14:12 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON