URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2016, 18:50

Primarul Ilie Bolojan către Adelina Coste: "Sună prost să vorbiţi în numele PSD!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apropierea alegerilor locale din iunie agită deja apele în Consiliul Local. Proiectele de hotărâri prin care mai mulţi orădeni au acceptat să îşi doneze către municipalitate o parte din terenul deţinut pentru a servi ca drum public a stârnit contre puternice.

Lovitura de deschidere a ostilităţilor i-a revenit social-democratului Adrian Stângă, care a ridicat problema despăgubirii acestor proprietari de la bugetul local. "Ştim că în anii 2013-2014 au fost câteva sentinţe în care persoanele care au donat teren în aceleaşi circumstanţe au primit o hotărâre favorabilă din partea instanţelor în sensul compensării sumelor de bani pentru terenurile respective. De-a lungul anilor avem cel puţin 1.021 de Hotărâri de Consiliu Local de acest gen. Ce părere are executivul cu privire la compensarea acestor donaţii?", a întrebat consilierul.

Primarul Ilie Bolojan a răspuns în numele executivului că în ultimii ani municipalitatea a investit peste 20 milioane euro pentru a aduce infrastructura de reţele şi drumuri până la casele acestor orădeni. "Dat fiind efortul masiv pe care trebuie să îl facă oraşul ca să ducă toate reţelele de utilităţi la aceste proprietăţi, cred că este de bun simţ ca şi aceşti proprietari să contribuie cu o mică parte, cu 2 metri în adâncime, cât e frontul drumului", a declarat edilul.

"Zero lei şi zero bani!"

Bolojan a spus ironic că "atunci când vor veni alţii (la Primărie - n.r.) va fi totul fi gratis şi nelimitat, sunt convins de asta, dar numai în basme se poate face aşa ceva". Mai mult, primarul s-a declarat surprins că reprezentanţii PSD s-au trezit să protesteze abia în precampanie împotriva unei practici uzitate încă din anii ’90.

"Mă surprinde că reprezentanţii PSD au constatat doar la final de mandat că în toţi aceşti patru ani, şi încă patru ani înainte, am dus aceeaşi politică cu care au fost în deplin acord", a spus edilul.

Bolojan a arătat că plata unor despăgubiri ar fi o povară prea mare pentru bugetul local. "Asta înseamnă câteva milioane de euro, pe care sunt convins că grupul PSD le-ar fi putut aduce de la Guvern pentru Oradea, aşa cum au făcut: adică zero lei şi zero bani", a încheiat usturător edilul.

"Vorbiţi în nume personal!"

Având în vedere acuzaţiile primarului, consilierul PSD Adelina Coste a replicat că "nu suntem în şedinţa de Consiliu Local ca să analizăm cât a adus PSD-ul pentru Oradea". Consiliera a spus că PSD va da seamă în campania electorală şi a trecut la atac, arătând către reprezentanţii centrului Salem care protestează în fiecare şedinţă a deliberativului împotriva exproprierii unei porţiuni din terenul pe care îl deţin în Nufărul pentru a face loc unui drum public care ar duce în şoseaua de centură.

"Nu vrem să ne aflăm încă o dată în situaţia acestor oameni din spate. Se termină mandatul şi dânşii sunt tot aici, şi sunt tot nebăgaţi în seamă de către dumneavoastră, iar după câte ştiu eu doctrina liberală respectă proprietatea", a spus ironic Coste.

În replică, Bolojan i-a cerut consilierei locale să fie mai termperată atunci când vorbeşte de principii. "Domna Coste, având în vedere vechimea dumneavoastră în partidele de dreapta, v-aş recomanda să vorbiţi în nume personal, pentru că sună destul de prost să vorbiţi în numele PSD-ului. Lăsaţi-i pe colegii noştri care au îmbătrânit în PSD să vorbească de principii de stânga sau de dreapta. Ceilalţi, care au făcut volte puternice (n.r. treceri rapide de la o concepţie la alta) ar trebui să fie ceva mai ponderaţi", a spus edilul.

Omul şi echipa

Atacată direct, Adelina Coste s-a apărat spunând că a schimbat partidele de dreapta pentru PSD pentru că şi-a găsit echipa în care se poate integra. "Da, într-adevăr, vorbesc din punctul de vedere al omului cu sânge, cum se spune, vopsit. De data asta fac parte dintr-o echipă în care, într-adevăr, m-am integrat, nu ca dincolo", a spus Coste.

Schimbul de replici dintre reprezentanţii PNL şi PSD ar fi continuat mult şi bine, dacă nu ar fi intervenit preşedintele de şedinţă. Consilierul local Sebastian Lascu a le-a cerut aleşilor să treacă la vot, nu însă înainte de a menţiona că disputa a fost creată artificial. "În majoritatea cazurilor lumea a donat de bunăvoie pentru a avea o stradă mai lată în dreptul casei lor", a spus Lascu.

În final, hotărârile privind acceptarea donaţiilor de terenuri au fost adoptate cu 18 voturi din partea grupurilor PNL şi UDMR, în vreme ce consilierii PSD au votat împotrivă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Bravo Bolojan ! Asa te vreau,consecvent,pana la ....prostie.
Consecvent,pana la victoria finala !Victoria oradenilor, bineinteles.Ce-si face omul cu mana lui,se cheama.... REFERENDUM 3.Asa te vreau nea'Bolojan,consecvent,pana la ..iesirea totala din viata politica. 75 % dintre cetatenii oradeni ,au spus ,in doua randuri,NU,unirii Sanmartinului cu Oradea. „Omul isi poarta singur crucea! Mai de temut decat divinitatea este insusi omul, aceasta creatura capabila sa argumenteze logic orice afirmatie cat de ilogica ar fi ea.... Feriti-va de om!"
Postat 02 Aprilie 2016, 00:09 de platona
hahaha
Se sterg comentarii..bravo bolovan .acum stiu pt ce ai luat bani imprumut..si noi platim
Postat 01 Aprilie 2016, 21:58 de Tinas
1
@suporter_oradean : Buna ! Excelenta chiar ! Citita cu atentie chiar surprinde realitate ! Bravo !
Postat 01 Aprilie 2016, 14:30 de TDS
mesaj de 1 aprilie
Tds a declarat textual urmatoarele : isi da demisia din functia de super bloger si forumist de pe ebihoreanul ,bihon,oradea.ro,le cere iertare lui bolo,bolos,filip si le spune ca-i iubeste,ii invita la masa ,unde ii asteapta cu flori si machete de la cartierul Europa a firmei impact,tortul fiind de fapt inscriptionat cu Europa-impact si semnat de arhitectul sef.Avand timp liber Tds isi face abonament la sala,se apuca de jogging,alergari,gimnastica,inot si sporturi de sezon beach voley si chiar baschet,de asemenea a zis ca isi dedica timpul nou de acum nepotilor si va face donatii pt primarie. Amin !!! :))))))))
Postat 01 Aprilie 2016, 13:20 de suporter_oradean
DNA, nu cred ca ai fost absenta ...Administratia Bolojan INCOTRO?!
Ilie Gavril - intru pomenire la biserica: un om rau, hain si cu mult tupeu! Asa sa-l ajute Dumnezeu!
Postat 01 Aprilie 2016, 09:49 de carlos
Penal
"În majoritatea cazurilor lumea a donat de bunăvoie pentru a avea o stradă mai lată în dreptul casei lor" "practici uzitate încă din anii ’90." . Acest grup infractional organizat merita dosare penale si pentru santajul conditionarii avizelor de constructie de aceste cesiuni"benevole". Pe linga despagubirile "exproprierilor" mascate.Intrebare: Ce se intimpla daca in calea drumului ce urmeaza a fi largit se nimereste un proprietar care nu este presat de necesitatea iminenta de a construi,deci e in afara santajului autoritatilor. Raspuns: Se blocheaza tot proiectul de infrastructura pina la calendele grecesti."Din cauza lui 'cutare' nu putem face drumul, trage apa,canal" vor declama aceleasi autoritati. Solutia corecta este o justa expropriere, asa cum a hotarit Justitia, facuta organizat, pe cheltuiala statului si cu despagubiri neoneroase.Nu inteleg de ce nu ies juristii institutiilor sa dea explicatii si lasa acest subiect sensibil la mina acestor impostori vremelnici...
Postat 01 Aprilie 2016, 08:32 de excalibur
CFR
@Mekong_Delta : Multumesc pentru sugestii ! Eu nu stiu sa am ceva la creier ( spre deosebire de altii care au urmat tratamente pentru asa crva...). Dar e o ideee
Postat 01 Aprilie 2016, 07:22 de TDS
psd...ramane fara consilieri la Oradea
se vede clar turbulentele mintale din echipa transhumata a ultimilor psd-isti din Oradea...sunt disperati de ce va urma. Amaratii astia cunosc bine sondajele si se screm sa-i bage cineva in seama. Au mai ramas mang, Adelina(bubulina) si tds in psd(fas). Uralti ca disperatii in furtuna, fara busola - de strategie nu mai vb.( poate Xerox rezolva ceva).Ati ajuns de rasul curcii, boicotisti si fara viitor in Oradea. Orasul asta nu va merita - dar va suporta!
Postat 01 Aprilie 2016, 06:53 de TC
antinevralgic
TDS tată, mai uşor cu pianul în jos pe scări, să nu-ţi puşte o venă sau ceva. Inspiră calm, închide ochii şi gândeşte-te la ceva ce te calmează: un lac vast, o câmpie verde, un poster de propagandă socialistă... Ţii minte ce mişto era mai demult? Secera şi ciocanul, lagăre, pionieri, planul cincinal... ce vremuri dom'le.
Postat 01 Aprilie 2016, 06:32 de Mekong_Delta
CINE FURĂ DOAR UN OU, ESTE CEL MAI MARE BOU!
Poate, redacţia, informată on line, ne face un cadou (dacă are voie) şi scrie un articol şi despre împrumutul de 80 de milioane de lei (18,1 milioane de euro) aprobat în aceeaşi şedinţă la solicitarea lui Bolojan. Se” sparie gândul” când faci bilanţul absorbţiei fondurilor europene. Pe Eduard Florea de_legat pe funcţia de city manager îl vom vedea în curând ca şi pe consilierul Olguţei Vasilescu, plângând şi printre suspine motivând că „echipa” a lucrat în interesul cetăţeanului deşi a avut doar intenţia declarativă de a o face. Oarecum ar avea dreptate. Chiar a lucrat în interesul cetăţeanului. Cetăţeanului Bolojan. Nu contestă nimeni că s-au făcut unele lucrări. Reflexiv. Analizând însă valoarea lor de întrebuinţare constatăm că este doar una electorală. Singurele care au o corectă analiză cost beneficiu sunt parcările. Cu toate că acestea sunt cele care, din punct de vedere financiar defavorizează cel mai mult cetăţenii. Dar valoarea absolută a lucrărilor este cea care trebuia şi trebuie să ne îngrijoreze. Uite că suntem şi noi, la rândul nostru îngrijoraţi precum „Sibian Magnificul”. Suntem chiar îndreptăţiţi. După ce în decembrie, in extremis, chiar şi Bihoreanul scria că avem de plată 5 milioane de euro pentru proiectele nefinalizate, acum mai avem de plătit încă 18 milioane. De euro. Aflăm lapidar că în urma noului împrumut gradul de îndatorare va scădea de la 60,96% la 43,55% (cu 45% peste limita admisă de lege1). Asta cu preţul de a nu mai face investiţii cel puţin 10 ani. Ce este în schimb cel mai grav, este că, excelenţele lor consilierii, în cunoştinţă de cauză şi fără a sesiza instituţiile specializate, aprobă ca o parte a împrumutului să fie alocată plăţii corecţiilor financiare de 28.736.782,48 lei (6,5 milioane euro) aplicate ca urmare a incompetenţei „echipei” condusă chiar de Bolojan! Ar trebui ca acest subiect să fie unul important în campania electorală. Dar cine să-l întrebe pe primar ce va face într-un eventual nou mandat fără nici o sursă de finanţare? Şoferul PSD? Alde profesorul apărut la examenul de mărire de notă (care, ca vechi şi perseverent PSD-ist ar putea fi reconvertit) ? Poate că, revenind la titlu şi la sărbătorile care se apropie am putea evalua în ouă furtul. Raportat la populaţia oraşului, DOAR împrumutul nou aprobat este echivalentul a 92 de euro pentru fiecare dintre noi. Raportându-ne la furt (în cel mai bun caz prin incompetenţă, deşi DNA va lămuri pe deplin cauzele), fiecare avem de plătit 33 de euro. Adică 250 de ouă. Cred că de asta îi intră în fund pantalonii lui Bolojan. I-or fi rămas mici de când i-au crescut ouăle.
Postat 01 Aprilie 2016, 00:13 de eutanasiu
RAUTACIOSUL ADOLESCENT
@1 : Bun portretul DICTATORULUI ! Si textul bine scris ! Asa , cu " nerv " ! In ce ma priveste sunt cateva inexactitati dar o sa ne luam din asta ? Deci continuam pe aceasta linie ! Imi pare rau ca anumite persoane au cunosct adevarata fericire dupa un stagiu in loc patronat de M. S. dar mai bine asa decat sa fi fost loc cu verdeata ( adica parc sau sens giratoriu facut gratis de RER / ceva ca la Olguta prinsa de Codruta ! ). In rest sa ne auzim cu bine ( e clar ca ne vom mai auzi ! )
Postat 31 Martie 2016, 23:33 de TDS
Harlem shuffle
"Bolojan a arătat că plata unor despăgubiri ar fi o povară prea mare pentru bugetul local" Daca se faceau la timp,esalonat nici nu se simteau.Dar o compensatie cu viitoarele impozite pe proprietate se poate? Asa o scutire de impozit pe vreo 10-20 ani? Nu, pentru ca primaria se chinuie sa introduca utilitati pe proaspetele drumuri largite. Dar tot ea se lauda ca o face cu fonduri europene. Sa speram ca pe donatiile cu pricina vor amenaja si parcari cu plata,peste citiva ani.Culmea orgasmului e ca faci donatia pe banii tai,cadastre,notari...Sa vina refugiatii sa ne dea un RESET, ca prea am luat-o razna
Postat 31 Martie 2016, 23:05 de excalibur
O zi din viata martirului!
O zi grea pentru tsd.Una din lungul sir al calvarului sau numit viata, sub crunta dictatura a celui care are tot ce nu are el ( inclusiv succes la femei ).Seara l-a prins in fata monitorului cu ochii injectati ca un zombi dupa o zi de citit articole si postat comentarii.Balele curse si oprite initial de barba au rupt zagazul si au inceput sa i se reverse spre pieptul scofalcit de fumator, dar paros.A uitat de foame a uitat de sete si-a extras energia malefica doar din ura.Legatura lui cu lumea, din aceasta transa adanca este pipa lui, din care trage cu sete, morfolindu-i mustiucul cu pasiunea unui sugaci gay.In jurul lui stau ravasite ca dupa un viol, Rapoarte ale Comisiei Europene si Recomandari ale Comisiei de la Venetia.E vremea faptelor mari si a gesturilor hotarate.SINGURUL SI ADEVARATUL MARTIR al orasului Oradea, cu lumanari , acatiste si anafure in cap a decis sa imbrace CAMASA MORTII si sa zguduie din temelii ordinea nefireasca pentru el a orasului si dictatura DICTATORULUI SUPREM CU SPRANCENE UNITE.Daca va fi nevoie, daca comentariile lui cu miros de hazna se vor dovedi ineficiente atunci intr-un ultim gest disperat, intr-un atac de tip kamikaze se va prezenta in fata statuii lui Mihai Viteazul, mutilata de dictator, cu o centura exploziva cu incarcatura de borcane cu zacusca de fasole.Le va detona de soclul suprainaltat al statuii, la o ora de trafic maxim.Dictatorul se va prabusi sub maretia acestui gest eroic, oradenii redeveniti oameni liberi il vor omagia vesnic pe MARTIRUL care dupa ce a trait o viata de terchea-berchea le-a redat demninatea printr-un gest eroic.Si cand s-a trezit era dimineata!
Postat 31 Martie 2016, 22:55 de 1
Priviti cu atentie poza edilului sef de la inceputul articolului!
Acum ati inteles cum sta treaba? Nici medicamentele curente nu mai au efect!
Postat 31 Martie 2016, 22:52 de SirmaGhipata
DON'T WORRY
@zorro : Nu-ti face griji ! Practic eu n-am fost niciodata la spital ! Ela fost ! La CFR ( daca intelegi ce vreau sa spun...).
Postat 31 Martie 2016, 21:13 de TDS
TDSeule
Mai baiatule..te-ai cam aprins...or fi de vina hormonii(Adelina..Adelina)...te-au pus la 220 de volti...pentru campanie....usurel baiatule...pacat de atata energie irosita aiurea....sa nu faci vreun atac doamne fereste..
Postat 31 Martie 2016, 21:01 de zorro
Bolojan, și tu ești cel mai mare comunist
Bolojan, și tu ești cel mai mare comunist! Liberalii ar trebui să respecte proprietatea privată, nu să intre peste oameni în case cum faci tu cu cei din 1 Mai. Sau să scadă taxele, nu să le mărească ca tine fără să te consulți cu nimeni, nici măcar cu cei din UDMR.
Postat 31 Martie 2016, 20:35 de anghel
Suna prost cand primarul vorbeste in numele PDL.
Noul PDL ce-si zice PNL, reprezentat de Blaga la centru si Bolojan la Oradea, traiesc drama stanga-dreapta si invers de ceva vreme si tot nu e clar ce doctrina sa adopte, a mercenarilor sau a oportunistilor. Auzi la el, liberalul, ca cei care platesc impozite pentru proprietatile lor nu platesc destul si mai trebuie, fiecare, sa dea si 2m de pamant la strada. Iar tu socialista de conjunctura, care te iei numai dupa ideologia administrativa predata la scoala si care crezi ca de aia se platesc impozite, ca sa se aduca la poarta fiecaruia infrastructurile urbane, n-ai alta treaba decat sa-l provoci pe edilul sef sa se faca de ras?
Postat 31 Martie 2016, 20:05 de SirmaGhipata
VEZI SA NU !
@gigi1 : Ai vrea tu ! Mai asteapta ! CALM , CALM !
Postat 31 Martie 2016, 19:45 de TDS
@TDS
Medicamenteeee!!!!Lobotomieee!!
Postat 31 Martie 2016, 19:37 de gigi1
FRUMOASA VECINA NOASTRA
Ilie Gavril Bolojan , in 2012 urlam de-mi crapau plamanii " JOS BASESCU " , " JOS PDL " ! Si cu ce m-am ales ? Crin m-a (ne-a) tradat , PNL m-a tradat , dumneata M-AI TRADAT in modul cel mai josnic ! Asa ca las-o pe Adelina ! N-ai dreptul sa te legi de ea ! EU am acest drept pentru ca din cauza ei ( si a Ionelei ) era sa fiu saltat de jandarmi ! M-a salvat mana in gips ! Eu pot sa nu am incredere in Adelina ( si n-am ! ) , dumneata TACI ! Taci si nu mai debita o suta de minciuni pe minut ! TACI si ocupa -te de cucerire !
Postat 31 Martie 2016, 19:25 de TDS
OUT
Pleaca din Primarie ... " persoana " portocalie ! De ce te legi de Adelina Coste ? Eu am dreptul sa o fac ! Si stii de ce , Ilie Gavril Bolojan ? Pentru ca in 2012 te pupai pe gura cu Ponta ! Asa ca , sa-ti fie RUSINE , Ilie Gavril Bolojan ! JOS LABELE , MAFIE PNL !
Postat 31 Martie 2016, 19:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON