URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2016, 12:45

Primarul Bolojan a votat PNL, iar viceprimarul Mircea Mălan şi prefectul Claudiu Pop au votat "pentru dezvoltare" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La ora 8.30, primarul Ilie Bolojan a fost cel mai matinal politician orădean care şi-a exercitat dreptul de a vota, la aceeaşi secţie de votare din incinta liceului pe care l-a şi absolvit, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

După ce i-a fost scanată cartea de identitate şi i s-au furnizat buletinele de vot şi ştampila, Bolojan a intrat în cabina de votare, a ieşit, a salutat şi a intenţionat să plece fără să dea declaraţii jurnaliştilor. Cum, însă, aceştia au fost insistenţi, le-a răspuns apoi scurt şi într-un fel în care ştia că înregistrarea nu va putea fi difuzată la televiziune în cursul zilei: "Am votat pentru PNL, nu puteam face altfel!".

O oră şi jumătate mai târziu, într-o secţie de votare din incinta Colegiului Naţional Mihai Eminescu a votat şi viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, împreună cu soţia sa. Candidat la şefia Consiliului Judeţean din partea PNL, Mălan a declarat că a votat "pentru dezvoltare". "Am votat pentru ca modul de dezvoltare de la Oradea să se extindă în întregul judeţ, astfel încât fiecare localitate să se dezvolte prin proiecte concrete. Am votat pentru un parteneriat activ şi concret între Consiliul Judeţean, Primăria Oradea şi primăriile tuturor oraşelor şi comunelor din judeţ, mediul de afaceri, Universitate şi fiecare cetăţean", a spus Mălan.

El a adăugat şi îndemnul ca bihorenii să-şi exercite dreptul de a vota: "Cred că e nevoie de efortul fiecăruia dintre noi, inclusiv de votul nostru. De aceea, îi îndemn pe toţi bihorenii să meargă la vot, să voteze pentru viitorul lor şi al familiilor lor".

Tot pentru dezvoltare a spus că a votat şi prefectul Claudiu Pop, care şi-a exercitat acest drept, împreună cu soţia, la o secţie amenajată în incinta Şcolii Nicolae Bălcescu. "Am votat cu dezvoltarea, am votat pentru dezvoltarea oraşului şi pentru o echipă care să pună judeţul în cadrul specific, să îi redea acea a cincea poziţie pe care o avem din punctul de vedere al banilor care se strâng în acest judeţ", a spus prefectul.

Şi reprezentantul Guvernului i-a îndemnat pe cetăţeni să se prezinte la vot, pentru că acest gest înseamnă o minimă implicare. "Îi rog pe toţi cetăţenii judeţului să voteze. Este ziua în care îi alegem pe cei care ne vor reprezenta patru ani. Haideţi să trecem de meteahna românească, stăm pe margine şi apoi critică. Îi rog pe toţi bihorenii să iasă la vot, până la urmă este esenţa democraţiei", a spus prefectul.

Pe de altă parte, la solicitarea jurnaliştilor, prefectul Claudiu Pop a spus că s-au înregistrat mai multe reclamaţii din judeţ, "multe dintre ele neprobate în acest moment", ca de pildă aceea că într-o zonă a judeţului se vindea alcool la mai puţin de 500 de metri de secţia de votare. "Poliţia îşi va face datoria. Se vor verifica toate aceste sesizări", a spus Pop, adăugând că nimeni nu a fost reţinut ca urmare a unor infracţiuni la legea electorală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
AM GRESIT LITERE! DAR NU AM COMIS GRESELI GRAMATICALE
Scuze pentru literele gresite! Sunt prea emotionat!
Postat 05 Iunie 2016, 16:43 de TDS
IERTARILE
Sunt mandru! Tatal meu de 92 ani s-a dus la vot! Singur! A luat un taxe...HE DO IT ! Il intreb: si ce-ai facut? Acum, secret, secret dar in gamilie nu exists secrete! Pai, zice, cu o doamna! Tot el: stiu ca si ea a votat TRANZACTIA dar n-am putut altfel! In rrest am aplicat indicatia lui Chirila: NU NE MAI TRAGETI PE DREAPTA! PK! Bravo!
Postat 05 Iunie 2016, 16:38 de TDS
prostia si penibilul la un loc
Uitati-va si voi la incheietura dreapta a lui Pop cum poarta margele. Pun pariu ca poarta si chilotii pe dos si e taiat sub limba zilnic sa curga argintu viu din el ca toti ii vor rau cand el e asa un baiat bun si inteligent, bineinteles. De aia merg treburile asa de bine in tara asta pentru ca avem eminențe cenusii ca si specia asta de prefect, baiatu' lu' tata ajutat de la spate de fiecare data, ca la cat e de redus nu-i in stare nici sa treaca strada fara ajutorul lui tac-su. Cred ca tot el i-o gasit si nevasta, alta margelata superstitioasa.
Postat 05 Iunie 2016, 16:36 de outernational
DEFECTE
@Mekong_Delta: Corect! Dar nu m-am putut abtine! Am si eu defectele mele!
Postat 05 Iunie 2016, 15:06 de TDS
@TDS
Tu parcă erai în silentio stampa până azi seara. Ţi-am zis eu că nu te poţi abţine. Comunistul din tine geme să iasă afară.
Postat 05 Iunie 2016, 14:59 de Mekong_Delta
SE LI NA pentru I RINA
@AgentulTermic: Sa nu fim rai! O fi avut si ea vreo "fasie" de pamant pe-acolo! Si, ce-o fi zis? C e F ac ? R aman cum sunt sau imi trag vila? Si si-a tras!
Postat 05 Iunie 2016, 13:27 de TDS
concubina...
...lui Balbajan are ditamai casoiul in Beverly Hills, in Sanmartin, crescuta peste noapte cu ajutorul Selina ! De-aia n-a luat-o "cu acte", ca sa nu fie nevoit sa justifice averea in declaratie ;) Asa ca "concubina" aduna averi si primarul cica e "sarac" - "Asa am luat-o dom'le, cu zestre !" :D
Postat 05 Iunie 2016, 13:16 de AgentulTermic
CE ARE EA...
A votat neinsotit? Posibil! Nu stiu unde are domiciliul "tovarasa de viata"! Sigu insa domiciliul nu este comun!
Postat 05 Iunie 2016, 12:53 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON