URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2014, 08:36

Primăriile din Zona Metropolitană îşi vor negocia împreună preţul energiei electrice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăriile din Zona Metropolitană Oradea îşi vor negocia împreună preţul energiei electrice necesară pentru iluminatul stradal şi alimentarea unor instituţii publice pentru a obţine de la Electrica o reducere a tarifelor. Conform deciziei Consiliului Director al ZMO reunit marţi în şedinţă ordinară, pentru început, negocierile se vor purta în numele celor mai mari consumatori din asociere, adică Oradea, Borş şi Sânmartin.

"O comisie de negociere va iniţia discuţiile cu Electrica. Dacă nu vom obţine o reducere a tarifelor cu cel puţin 10% vom trece la achiziţionarea de energie electrică direct de pe bursă. Ne aşteptăm la diminuări de costuri de 20% - 30%, în valoare de circa 120.000 euro pe an, bani din care am putea reabilita faţada unei clădiri istorice în fiecare an", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe membrii asocierii au decis împărţirea sumei de 440.000 lei, adunată din cotizaţiile membrilor, către nouă administraţii locale din ZMO. Astfel, localităţile Borş, Girişul de Criş, Ineu, Oşorhei, Nojorid, Paleu, Sânmartin, Sântandrei şi Toboliu vor primi fiecare câte 44.000 lei pentru finanţarea documentaţiilor aferente lucrărilor care urmează să fie executate în cadrul proiectului Aparegio.

În cadrul şedinţei reprezentanţii comunei Cetariu a fost avertizaţi ca localitatatea să îşi achite până la sfârşitul anului cotizaţia către ZMO rămasă neplătită încă din anul 2006. În caz contrar începând din 2015 localitatea va fi exclusă din asociere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La îndemnul plagiatorilor de Carp III !?!
Car®p III înlocuieşte Carp III !?! Experiment lingvistic !?!
Postat 03 Iulie 2014, 11:33 de Car®p III
Afara cu hunii din Biharia si Cetariu!
Nu le trebuie zona metropolitana ca ei sunt membri Jobbik, asa ca drumul scurt catre excludere e cel mai sigur!
Postat 02 Iulie 2014, 18:02 de Java
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON