URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2016, 16:21

Primăria vrea să le dea gratuit asociaţiilor de proprietari un soft care să asigure accesul orădenilor la toate informaţiile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorii şi preşedinţii vor putea tot mai greu să bage mâna în banii asociaţiilor de proprietari pe care le conduc. Primăria ordeană vrea să pună la dispoziţia asociaţiilor, cu titlu, gratuit, un soft unic în ţară care să asigure transparenţa cu privire la toate cheltuielile acestora.

"Am decis să achiziţionăm un program informatic, unic în România, pe care îl vom pune gratuit la dispoziţia tuturor asociaţiilor de proprietari din Oradea. Un astfel de program va oferi o transparenţă totală, dar va determina şi o creştere a responsabilităţii tuturor celor implicaţi, o implicare mai hotărâtă a orădenilor în ceea ce priveşte problemele asociaţiei de proprietari şi proiectele oraşului nostru", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit viceprimarului, această măsură va fi luată pentru a reduce cazurile de furturi din banii asociaţiilor prin informarea membrilor cu privire la toate plăţile făcute sau, dimpotrivă, cu toate datoriile înregistrate la furnizorii de utilităţi. "În ultimii ani s-au întâmplat 17 astfel de cazuri, cu un prejudiciu ce depăşeşte 2,3 milioane de lei", a spus Mălan.

Soft multitasking

Programul informatic vizat de municipalitate va fi unul complex. Softul va calcula automat cheltuielile cu utilităţile ale fiecărui apartament în parte, asigurând debitarea unitară la nivelul întregului oraş, va asigura actualizarea cărţii de imobil cu proprietarii şi chiriaşii din clădire şi va permite expedirea de comunicate, prin email sau SMS, către orădenii afectaţi de avariile sau lucrările ce impun sistarea serviciilor de către furnizorii de utilităţi Termoficare şi Compania de Apă Oradea.

În plus, cu ajutorul acestui program, orădenii ar putea reclama la Primărie activitatea asociaţiilor de proprietari sau, dacă nu au acces la internet, ar putea cere funcţionarilor municipalităţii să le pună la dispoziţie informaţii cu privire la starea financiară a asociaţiei.

"Intenţia noastră este ca acest program să permită inclusiv plata on-line a cheltuielilor de întreţinere", a spus viceprimarul.

În probe

Reprezentanţii municipalităţii au şi contactat deja o firmă de IT, specializată în softuri dedicate asociaţiilor de proprietari. "Vom lua cu titlu de probă un astfel de program şi îl vom implementa pe 1.000 de apartamente din toate cartierele oraşului. În baza experienţei acumulate vom cere asociaţiilor de proprietari să ne sprijine cu sugestii şi critici", a declarat Mălan.

Softul care ar putea sta la baza programului complex vizat de municipalitate va fi implementat pe cele 1.000 de apartamente înainte de sfârşitul acestui an.

Programul vizat de municipalitate va fi comandat la mijlocul anului viitor, după consultarea orădenilor şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari cu privire la toate operaţiunile pe care ar trebui să le facă. Implementarea la nivelul întregului oraş va fi, în schimb, o operaţiune de durată, care se va derula vreme de câţiva ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
"Reprezentanţii municipalităţii au şi contactat deja o firmă de IT, specializată în softuri dedicate asociaţiilor de proprietari."
"Am decis să achiziţionăm un program informatic, unic în România". Prin ce procedură de achiziţie? Nu e nevoie de "experienţă similară"? Care e firma de IT? Cât costă "titlul de probă"? ARED (de exemplu) sau alţi "dezvoltatori" vor fi şi ei incluşi? Urmează, probabil, să-i achiziţionaţi şi pe preşedinţii de Asociaţii. Bun mecanism de manipulare a votanţilor (la următoarele alegeri)! Cu un departament de preşedinţi în cadrul PMO vă puteţi asigura majoritatea. Există însă şi pericolul demiterii (mai uşoare) a preşedintelui. În curând, la alegerea preşedintelui Asociaţiei de Locatari vom avea şi un reprezentant al PMO? (chel, creştin-liberal, bazat pe realizări incotestabile - nu contează domeniul şi cu autoritatea "cuvenită").
Postat 11 Noiembrie 2016, 17:50 de eutanasiu
Mai util ar fi un soft facturi apa-canal!
Dintre toti furnizorii de servicii doar cao nu comunica factura in format electronic. In urma cu vreo 4-5 ani mi s-a cerut o adresa de e-mail, a trebuit sa prezint actul de identitate(!!!), dar degeaba! Printre putinele beneficii ale sistemului bancar se numara home banking-ul. Stai acasa si pana bei o cafea ti-ai platit facturile, doar bani sa ai in cont. Iti arunca factura in cutia postala, nu ti-o arunca, deschizi e-mailul si o ai transmisa online. Cu exceptia cao! Poate citeste cineva.... Pana si electrica are un oficiu virtual de unde iti poti descarca factura si mai mult, unde poti comunica datele contorului. Nu trebuie sa mergi la nici un ghiseu, iti faci un cont si ai rezolvat.
Postat 11 Noiembrie 2016, 06:06 de pinonel
Este o treabă de femei...
N-aţi vrea voi să testaţi soft-ul ăsta la PMO? Să vedem şi noi pontaje on-line, cheltuieli on-line, cuvântări on-line şi, foarte posibil şi sex on-line.
Postat 10 Noiembrie 2016, 18:15 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON