URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Martie 2015, 18:56

Primăria vrea pasarelă metalică peste drumul rapid, pentru pietonii care merg spre Dealul Ciuperca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali au aprobat, joi, modificarea proiectului de modernizare a dealului Ciuperca, incluzând şi construcţia unei pasarele peste drumul rapid.

După cum se ştie, dealul este reamenajat printr-un proiect transfrontalier în valoare de 1,7 milioane euro în cadrul căruia lucrările au început în luna ianuarie şi sunt programate să dureze 10 luni. Potrivit reprezentanţilor primăriei, pasarela va fi achitată din economiile făcute până acum în cadrul proiectului.

 "Această investiţie va separa şi fluidiza traficul rutier al drumului rapid din zonă şi cel pietonal, pasarela fiind principalul acces pietonal care face legătura Dealului Ciuperca cu traseele care vin de la celelalte obiective turistice ale oraşului", arată un comunicat al Primăriei.

Puntea pietonală va fi construită pe structură metalică la baza versantului, peste drumul rapid care se construieşte aici, respectiv între zona de acces şi grădina publică, propuse spre amenajare prin proiect. Costurile de realizare a acesteia se ridică la circa 200.000 euro (inclusiv TVA).

Totodată, s-a aprobat suportarea contribuţiei proprii a Municipiului Oradea pentru realizarea construcţiei pasarelei şi a oricăror cheltuieli neeligibile ce pot apărea pe parcursul derulării investiţiei, mai menţionează reprezentanţii executivului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
:))
Eu ti-am explicat de n ori ca nici nu lucrez la primarie - ma duc pe-acolo doar sa-mi platesc impozitele si nici nu-s Marius Mos. Desi stiu ca pare dubios (si eu probabil as afirma - dupa greseala respectiva - la fel ca si tine, ca lucrez la primarie), crede-ma, chiar nu e cazul :))
Postat 29 Martie 2015, 22:53 de marius_ro
UNA PALOMA BLANCA
@marius_ro: GURA PACATSOULUI...! cred ca fara sa-ti dai seama ti-a scapat porumbelul! "Daca nu o ADAUGAM"... adica daca NOI NU O ADAUGAM, desi aparent trebuia sa scrii ADAUGAU!(ei o adaugau...). Deci mai trebuie eu sa fac vreo demonstratie? A demonstrat Marius de unde e si de ce scrie! Acum sigur va spune ca tastatura i-a jucat o festa! Oare? PS Exact la fel i-a zburat porumbelul si lui Eduard Augustin Florea, cand singur, singurel, fara sa-i tina nimeni pistolul la tampla A MARTURISIT in bIhoreanul cum a fost angajat in PMO!
Postat 29 Martie 2015, 10:11 de TDS
@marius
Sa iti explic si eu chestia ... daca la casa ta proiectantul "uita" sa-i puna usa ce ziceai ???? Daca era vorba de banul tau , daca ar trebui sa platesti din buzunarul tau incompeneta repetata a unui proiectant ce ziceai ???? Sa uiti pasarela cand o ai pe jumatate facuta, existenta ca exemplu mi se pare o prostie repetata !! Despre asta e vorba : repetitia prostiei la toate priectele pe fonduri europene , dar la absolut toate!!!
Postat 28 Martie 2015, 09:46 de scortosul
@scortosul
Hai sa-ti explic o chestie... voi sariti ca arsi pentru ca astia din primarie au adaugat o pasarela la proiect. Daca nu o adaugam si lasau proiectul asa cum era, nu era nici o problema. Nu era pasaj, asta e, urcam toti pe Doja, sau treceam ilegal strada. Probabil ca ideea pasajului n-a existat cand s-a facut proiectul, pentru ca altfel sunt sigur ca-l includeau. Dar tu probabil stiai ca ar fi nevoie de un pasaj acolo, si sunt ferm convins ca i-ai sesizat pe cei din Primarie ca acolo este nevoie de pasaj. Dar noi romanii suntem buni la un singur lucru (din pacate): sa criticam. Ca trebuie sau nu, nu conteaza, pe unii ii fac sa se simta mai bine, mai importanti sau mai destepti. Nu vreau sa le ridicam statuie, din contra. Sa-i criticam atunci cand este cazul. Dar pentru orice sa gasesti nod in papura, cum vad ca voi cativa o faceti aici, e penibil.
Postat 28 Martie 2015, 01:02 de marius_ro
@marius
Problema URIASA este ca toate proiectelu lipsuri care insumate pe anul asta ajung usor la un 1-2 milioane de euro , euroi pe care o sa-i platim direct din buzunar. Dar vad ca nu te intereseaza acest aspect al platilor si deduc ca esti unul platit de bolovan asa cu 10000 de euroi ca cei din campanii !!! Tu sigur castigi din prostia, lenea si necunoastrea necesitatilor unui proiect de care "tehnicienii" pmo. Tie sigur iti convine , mie NU !!!! Cei din PMO sunt platiti de ani de zile sa gandeasca , lucru care nu-l fac. Asta e marea problema !!!! Te faci(in mod voit) ca nu vezi, sesizezi aceasta problema !! poate esti si tu unul care nu gandeste !!!
Postat 28 Martie 2015, 00:10 de scortosul
@TDS
TDS, n-am nici o legatura cu Marius Mos (e doar o coincidenta de prenume). Vad ca acuma asta a devenit problema fundamentala, ca nu s-au gandit sa faca o pasarela peste drumul expres. Prietene, tu cauti acul in carul cu fan. Da, ok, ai dreptate, nu le-a trecut prin cap sa faca pasarela. Asa, si ? Reamenajeaza dealul ciuperca - care arata jalnic si fac un drum expres sa nu mai trebuiasca sa intri in oras aiurea. Dar astea sunt nimicuri, problema uriasa e ca nu au inclus o pasarela in proiect. De asta cred ca esti postac, pentru ca nu apreciezi niciodata ce se face in orasul asta, tie ti se par calamitati scaparile sau erorile de proiectare care se fac. Cred ca e trist sa duci o viata plina de negativism.
Postat 27 Martie 2015, 21:07 de marius_ro
Aşadar, în proiectul iniţial trebuia să mergem pe burtă, pe sub calea ferată ...
... prin tubul care lasă apele de ploaie să curgă de pe deal !!!
Postat 27 Martie 2015, 13:05 de WinDos
cine?
@marius_ro: PASARELA NU E UN DEZASTRU PENTRU ORAȘ! Bolojan e nasol pentru că proiectul inițial trebuia să cuprindă și pasarela! Atunci când dorești promovarea unui proiect trebuie să ai o viziune de ansamblu din start! Dar cine să o aibă? Bolojan? Marius Moș?(văleu, n-oi fi tu marius_ro!) Arhitecta șefă care nu există?
Postat 27 Martie 2015, 09:09 de TDS
Postacii de serviciu....
cetateanul-oradean și marius_ro...Vă legați de cine nu trebuie.... Dacă onor funcționarii și proiectanții gândeau în dreptul dealului un mini tunel din prefabricate acoperit cu pământ... era prea mult așa este? Și s-ar fi ajuns direct la pasarela peste calea ferată.... Dar mai bine cu paraîndărătul nu... 200,000 euro ...sunteți normali?
Postat 26 Martie 2015, 22:25 de Adi_Oradeanul
Celor doi tembeli :))
Boule!, Boule!, pentru fiecare dintre cei doi. De timpiti ce sunteti nu puteti compara investitia initiala de 1.700.000 Euro cu o pasarela care costa 200.000! Vi se pare proportional? Sunteti la fel de dubiosi ca si "reproiectarile" tuturor lucrarilor, moda introdusa de Ilie de cind si-a tras firma de proiectare.
Postat 26 Martie 2015, 22:00 de eutanasiu
SI ????
SI ???? Bine inteles , ca in toate proiectele PMO pasarela pietonala de legatura, de acces pietonal a fost uitata si nu v-a fi finantata din fonduri EU ci numai din bugetul PMO !!! Pai de ce sa luam bani dea moaca cand putem cheltui din taxe si impozite paltite de amarasteni ???? Toate proiectele sunt facute pe genunchi , negandite pana la capat. E ca si cum ai uita sa pui usa de aces la casa .
Postat 26 Martie 2015, 20:35 de scortosul
:))+
Da, chiar, unde sunt postacii ? Geamgiul cred că acum caută prin arhivele de presă să vadă ce achiziții dubioase a făcut Bolojan în materie de pasarele până acum, ca să „demonstreze” că ar face spălare de bani.
Postat 26 Martie 2015, 20:28 de cetateanul-oradean
:))
Astept din nou, cu nerabdare, postarile celor 3 muschetari (citizen, Windos si TSD), de ce aceasta pasarela este un dezastru pentru oras, si de ce bolojan e nasol.
Postat 26 Martie 2015, 19:26 de marius_ro
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON