URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2012, 16:12

Primăria vrea dispecerat pentru monitorizarea traficului rutier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea intenţionează să introducă sistemul de "undă verde" în municipiu, pe principalele artere de circulaţie din oraş, proiectul de realizare a investiţiei de peste 1,5 milioane de euro urmând să fie depus spre finanţare la Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria.

Directorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei, Marcel Boloş, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul prevede implementarea un sistem modern de management al traficului în oraş care presupune achiziţionarea unor camere de supraveghere şi echipamente moderne de semaforizare, montarea detectorilor de trafic, înlocuirea echipamentelor depăşite, dar şi realizarea "undei verzi" de traversare a oraşului dinspre bulevardul Ştefan cel Mare spre cartierul Nufărul.

"Camerele de pe semafoare din intersecţii vor fi gândite să lucreze în sistem integrat. În cazul "undei verzi", camerele detectează traficul şi lucrează împreună cu senzorii pentru reglarea timpilor de circulaţie şi acordarea priorităţii pentru ruta cea mai aglomerată. Modelul va fi similar cu cel din Debreţin deoarece sistemele implementate în Bucureşti şi Cluj Napoca nu sunt chiar printre cele mai viabile", a explicat Marcel Boloş, care se ocupă de întocmirea dosarului pentru atragerea fondurilor.

Directorul a mai declarat că sistemul va fi funcţional în cel mult un an de la aprobarea finanţării. "Vor trebui achizionate echipamentele, vor trebui efectuate lucrările de montare, se vor lega semafoarele la internet. Rezultatele vor fi vizibile peste aproximativ un an", a spus directorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
O sugestie !
Faceti o comisie de PROFESIONISTI, nu javre PeNaLe si alti abonati la banul public ! Va sugerez sa incepeti cu porcaria aia din centrul civic, ,,jiratia turbo'' ! Nici daca ati fi sapat santuri nu reuseati sa incetiniti/incurcati traficul din zona aia mai rau. P.S. Daca se implica bolos, acest geniu al Bihorului, e clar, va iesi un kkt. Ii rog pe cititorii mai avizati sa ne spuna un SINGUR proiect manageriat de patat si care s-a incheiat cu succes !
Postat 27 Ianuarie 2012, 06:55 de pinonel
CORUPTII
Mai bine a r monitoriza coruptii din primarie,si PNL,cei care fac trafic de influenta
Postat 26 Ianuarie 2012, 19:25 de PNL
Bravo pătrăţel !
S-a început treaba asta în 2007, cu achiziţii de echipamente destul de performante, dar odată cu Bolojan s-a terminat şi cu cele 5 puncte principale de acces informatic şi video dinamic. Bine că s-a pierdut timpul până acum şi că toate ideile de pe vremea aceea să fie puse pe tapet ca fiind a actualei administraţii. Jenant. 4 ani degeaba.
Postat 26 Ianuarie 2012, 17:34 de Z
recomandare
luaţi exemplul dispeceratului unic de la Tg. Mureş
Postat 26 Ianuarie 2012, 16:53 de io
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON