URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2014, 13:31

Primăria va construi la Spitalul Municipal o parcare subterană cu acces la Piaţa Rogerius pe sub liniile de tramvai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Idei sunt, bani pentru lucrări să fie! Consiliul Local a aprobat joi întocmirea studiului de fezabilitate cu indicatorii economici aferenţi lucrărilor de construcţie în faţa Spitalului Municipal a unei parcări subterane cu acces pe sub liniile de tramvai la Piaţa Rogerius.

Având în vedere modernizarea pieţei, transformată în centru de afaceri cu produse agricole, municipalitatea îşi propune construirea unei parcări cu 350 de locuri dispuse pe două nivele din care cel superior va fi la nivelul străzii Corneliu Coposu.

Parcarea va fi legată de viitorul centru de afaceri printr-un pasaj subteran, pe sub liniile de tramvai, lat de 4 metri. Valoarea estimată a investiţiei va fi stabilită prin studiul de fezabilitate care va sta la baza proiectului, investiţia urmând să fie scoasă la licitaţie în cursul anului viitor.

Bani pentru podul Ferdinand

Tot în şedinţa de joi, consilierii locali au aprobat contribuţia proprie în valoare de 33.500 euro, reprezentând 2% din valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a podului Ferdinand din centrul oraşului estimate la 1,6 milioane euro, inclusiv TVA.

Reprezentanţii municipalităţii speră să obţină fonduri europene pentru reabilitarea podului încă din actualul ciclu de finanţare 2007 - 2013 astfel încât să poată organiza licitaţia pentru realizarea lucrărilor la începutul anului viitor.

Expertiza comandată de Primărie în septembrie 2013 a scos la iveală degradarea accentuată a construcţiei care nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi necesitatea unei intervenţii de urgenţă.

Două autogări pentru Oradea

Pe de altă parte în aceiaşi şedinţă consilierii locali au aprobat planul de amplasament pentru viitoarea autogară din strada Ştefan cel Mare care va servi la transbordarea călătorilor veniţi în Oradea pe linia ferată. Investiţia, estimată la 140.000 euro, va fi făcută în vecinătatea gării centrale pe un amplasament cu o suprafaţă de 135 metri pătraţi, parte închiriat de la SN CFR, partea aflat în proprietatea municipalităţii.

La fel, Consiliul Local a aprobat asigurarea contribuţiei proprii de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului privind dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilităţi de acces la transportul rutier şi feroviar în zona gării CFR din Episcopia Bihor.

Construcţia efectivă a autogării va fi suportată din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Transport", axa prioritară referitoare la promovarea transportului intermodal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON