URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2017, 19:29

Primăria Tămăşeu, despre familia cu 9 copii ajutată de angajaţii Ambulanţei Bihor: Au de toate!

Primăria Tămăşeu, despre familia cu 9 copii ajutată de angajaţii Ambulanţei Bihor: Au de toate! foto: Ambulanța Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştirea legată de demersul caritabil al angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor care în urmă cu câteva săptămâni au strâns haine, jucării, mâncare şi bani pentru a sări în ajutorul unei familii cu 9 copii din Tămăşeu, ai cărei membri au fost găsiţi dormind pe duşumea, în podul unei case, a stârnit nemulţumirea primarului localităţii, Matyi Miklos, criticat de cititori pentru lipsa de implicare a asistenţilor sociali în acest caz.

Edilul transmis, joi, un comunicat în care a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce a monitorizat permanent situaţia familei care, în decursul anilor, „a fost asistată social şi i s-au acordat drepturile conform legislaţiei”.

Potrivit lui Matyi, familia locuieşte, din anul 2010, într-o locuinţă construită de Fundaţia Maica Tereza compusă din două încăperi, una la parter şi una la mansardă „şi nu pod, aşa cum apare în articol”.

Totodată, după cum se arată în informare, în luna septembrie, în urma demersurilor intreprinse de el, „familia a primit în folosinţă gratuită din partea fundaţiei încă o locuinţă socială, situată în vecinătate”.

Comunicatul transmite şi punctul de vedere al mamei celor 9 copii, care ar fi „dezamăgită de modul dramatic în care a fost expusă în presă situaţia copiilor săi”, întrucât ar fi fost ajutată „în mod repetat de toate instituţiile din comună”, adică Primăria, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială nr.1, Poliţia, biserica reformată, biserica ortodoxă, biserica baptistă, diferite ONG-uri din ţară şi străinătate, precum şi de locuitori ai comunei.

De-a lungul anilor, „aceste instituţii au ajutat familia sub diferite forme: mobilier, alimente, îmbrăcăminte, rechizite şcolare, bani”, se mai spune în informare, inventariind bunurile care ar exista în locuinţa familiei.

Astfel, zice documentul, oamenii au „şpor, aragaz, frigider, mobilă - inclusiv paturi şi saltele, iar copii nu dorm pe jos în pod, ci în paturi şi pe saltele la parter şi la mansardă -, dar şi două maşini de spălat, trei televizoare, 14 capre, două oi, un porc, precum şi o căruţă”.

„Faptul că s-au acordat acestei familii ajutoare şi se acordă în continuare nu face obiectul unor articole în presă, sunt doar acte de umanitate şi caritate. Suntem afectaţi de imaginea negativă creată”, susține primarul Matyi Miklos.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON