URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2015, 20:06

Pe banii oraşului: Primăria renunţă la mozaicul din Pasajul Vulturul Negru şi îl înlocuieşte cu piatră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au încercat de două ori să găsească meşteri, au dat greş, nu mai vor mozaic!

"Am discutat cu autoritatea de management şi vom modifica soluţia de pardoseală din pasajul Vulturul Negru. Vom renunţa la mozaic şi vom trece pe piatră mare, cum a fost când s-a construit pasajul", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni în cadrul unei conferinţe de presă.

După ezitări care au durat circa doi ani, municipalitatea a organizat la sfârşitul verii două licitaţii pentru înlocuirea mozaicului făcut de mântuială de firma Marconst, la care nu s-a prezentat însă nimeni.

În această situaţie, decât să organizeze o a treia procedură de selecţie pentru desemnarea unui constructor care să refacă pavajul pe bani europeni, municipalitatea a preferat să schimbe soluţia tehnică în lucrare de pietruire, pe care să o execute din banii oraşului.

"E adevărat, nu vom mai avea o tragere de 150.000 euro din bani europeni, vom lucra pe banii oraşului, dar la sfârşitul lucrărilor Pasajul Vulturul Negru va fi OK", a spus edilul.

Potrivit primarului, lucrările a căror finalizare va fi împinsă după data de 31 decembrie nu vor mai fi decontate din bani europeni, diferenţa urmând a fi suportată de către municipalitate.

Primăria ar ajunge în situaţia de a returna finanţatorului banii pe lucrările făcute la structura de rezistenţă a Pasajului Vulturul Negru doar dacă nu închide întreg proiectul până la sfârşitul lunii iulie.

Pe de altă parte, nici dacă s-ar fi stabilit un câştigător pentru pavarea cu mozaic, muncitorii nu ar fi avut cum să intervină în pasaj. În prezent, firma Constructorul Sălard lucrează la reabilitarea pereţilor, pavimentului şi cupolei pasajului, cu un termen de finalizare a lucrărilor stabilit pentru sfârşitul lunii ianuarie 2016. Înlocuirea mozaicului cu piatră se va derula ulterior.

"Ne vom concentra să terminăm pereţii cortină, iar când se dă jos schela să facem şi lucrările de pietruire, astfel încât să fie gata până în iulie", a mai spus Bolojan.

Conflictul dintre municipalitate şi Marconst a izbucnit în iunie 2013 când comisia de recepţie a lucrărilor condusă de viceprimarul Mircea Mălan a obligat constructorul la refacerea acestora. Plin de crăpături din cauza unei prize necorespunzătoare cu placa suport, mozaicul prezenta deficienţe de montare, diferenţe de nuanţă, rosturi neunitare, linii neclare ale ornamentelor, plăci de mozaic tăiate strâmb şi multe altele.

Municipalitatea a păsuit constructorul pentru a aduce lucrările la calitatea din contract, lucru care, însă, nu s-a mai întâmplat

"Avem în prezent un proces cu firma Marconst", a mai spus primarul Ilie Bolojan. Potrivit edilului, constructorul va fi obligat să plătească penalităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Auleuuuuuu
Alo ambulanta?Aloooooo?Ba Ilie esti la oras nu la Birtin,alooooooo?Aloooooooooo?
Postat 30 Septembrie 2015, 08:02 de grigore
LIPA LIPA PE TAVAN LIPA LIPA
@Didier: Lasa ca acum se va rezolva problema! CLO are un nou consilier local in persoana Ancai Popescu Ratiu, artist plastic ( facut aproape la pensie! )care va putea oferi solutii de cea mai inalta calitate si tinuta artistica! Ba zic ca se rezolva si problema arhitectului sef pentru ca acum doi consilieri ( unul arhitect de Cluj si celalalt artist plastic de Sorbonica ) vor face cat un arhitect sef! Lipa lipa pe tavan lipa lipa... Sunt Angela Gorghiu si cer DEM ( ISIS )AAAAAAAAAA! Pardon, am uitat ca "Motiunea de centura" a picat! In seara asta tac! De maine incep din nou!
Postat 29 Septembrie 2015, 17:12 de TDS
Vai, vai
Pai cum sa puna piatra ma'? Pai unde se crede, la Poplaca? Vai de curu' vostru! Ati ajuns de rasul plansului! Mi-e mila de acest oras si de modul in care il sodomizati!
Postat 29 Septembrie 2015, 16:59 de Bubu
Cum sa pui piatra?De ce nu asfalt?
Pasajul trebuie sa aiba mozaicuri, asa cum au si celebrele galerii din Milano.Ca nu suntem la tara.
Postat 29 Septembrie 2015, 15:54 de User anonimizat
PAZEA
@hateretards: Am explicat de mai multe ori in comentarii ca NU SUNT MEMBRU PSD! Daca pricepi bine, daca nu ...cine zice ala e!
Postat 29 Septembrie 2015, 15:46 de TDS
O sila infinita
De cand are Bolojan are dreptul sa aleaga singur ce se face in Pasaj? Pe bune, un nesimtit intrat in politica primeste dreprul de a alege solutii estetice ? ( Era sa zic un taran, insa taranii autentici sunt niste zei ai bunului gust. ) Mi-e sila... Un oras proiectat de mari arhitecti ai secession-ului, ajuns pe mana unui avorton politic, si noi admitem sa se intample asta, pe banii nostri ?
Postat 29 Septembrie 2015, 15:00 de MarshTriumphal
Plin de prosti
TDS, mai vomiti mult pe aici? Daca era psd-ul tau la conducere nu se facea absolut nimic in orasul asta. E hilar faptul ca voi, cei care nu ati facut absolut nimic in orasul asta, veniti si ii criticati pe cei care fac. Asta inseamna sa mori de invidie ca nu ajungi la ciolan si incerci prin toate mijloacele sa ajungi acolo, dar ghici ce, nu aveti nici o sansa in Oradea, idiotule!
Postat 29 Septembrie 2015, 13:48 de hateretards
ce prostie !
Astia de la primarie e prosti rau, nene ! Pai daca tot s-a facut, ca de facut s-a facutara lucrarea, o "calcam" zilnic, si arata cumva, las-o dreaq acolo, si-asa ai pierdut banii, pentru ce-o mai spargi (alti bani pt. spart) ca sa pui pietre (alti bani pt. pietre !) ? Are niste fisuri, e drept, dar alea apareau oricum, ca pamantul lucreaza, si la ce zgomote de la discoteci sunt sub pasaj, ar crapa si mozaicul roman de la Cartagina :))))))) Lasati mozaicul asa cum e, ca n-avem bani de aruncat ! Sau poate tre' sa puna piatra vreo firma pretena de-a primarului ????
Postat 29 Septembrie 2015, 12:04 de AgentulTermic
Un fleac...."l-au pietruit"!
Asteptam comisiile, care sa-l linguseasca pe edil, spunandu-i, ca varianta propusa de el este geniala! Asteptam argumente de genul: mozaicul este mai putin rezistent la guma de mestecat, etc... Sau poate carcotasii vor spune, ca spalarea mozaicului se face mai greu decat "spalarea de piatra"!... Un fleac..."l-a pietruit"! Nu trage, dom' Ilie! Sunt eu, mozaicarul!...
Postat 29 Septembrie 2015, 11:18 de LauraD
EU SUNT
Sunt și oameni care cred că: "Primăria Oradea împreună cu primarul Ilie Bolojan și consilierii sint cei mai buni din România". Dacă cineva este curios să afle cine crede asta să intre pe pagina de FB Primăria Oradea și să se uite în partea stângă! PS Eu am dat copy paste la ceea ce scrie acolo! Am lăsat "sînt" așa cum a scris persoana ( liberală, liberală, cu țara luată înapoi dar nu știe că forma corectă este SUNT ! )
Postat 29 Septembrie 2015, 10:09 de TDS
!!!!!
@suporter_oradean: Dacă era PSD-ul?! Dar nu e! Și atunci analizez ceea ce fac cei care sunt la conducerea municipiului! Faptul că și-au recunoscut eroarea ( mă mir că nu au spus NE ASUMĂM???!!! )nu știu cât ne încălzește!
Postat 29 Septembrie 2015, 10:04 de TDS
ESTE UN ESEC
Lucrarea de reface a pasajului,respectiv mozaicarea este un esec clar,un proiect ratat,dar si-au recunoscut greseala si nu au receptionat lucrarea,s-au pierdut si banii europeni,firma a fost total neserioasa,prilej ca TDS sa scuipe la greu din nou.Oricum daca era Psd-ul era liniste,aia nu incepeau nici un proiect din cele incepute de Bolo ,nu aveau nici o idee in cap,doar daca plagiau ceva
Postat 29 Septembrie 2015, 09:48 de suporter_oradean
china - orice, oricand, ieftin!
ati incercat sa trimiteti cereri de oferta in china?! cu siguranta v-ar fi rezolvat aia! ieftin, cum va place voua...
Postat 29 Septembrie 2015, 07:48 de roger
Tigerrrrrr
La cat de taran este primarul nostru,nu m-as mira,daca in loc de mozaic,s-ar pune ceva gresie/faianta de la Tiger.
Postat 29 Septembrie 2015, 07:47 de Citizen
bravo
Bravo TDS,pe baricade...la post.Nu ratam nimic...pana la final.
Postat 29 Septembrie 2015, 05:51 de ardumilreb
Cine a recomandat firma Marconst?
De obicei,cind te complici cu mesterii,ai niste "recomandari",ai niste referinte macar,poti vedea inainte ceva facut de ei...Deci,cine a recomandat firma Marconst,ce au mai "facut"ei pina acum ca lumea?!Poate ati mai scris astea,nu stiu.Cert este doar faptul ca nu exista sinceritate pardon "transparenta" reala ...Nu-i nimic,suntem obisnuiti.Voi sa fiti sanatosi,e cel mai important lucru nu-i asa...
Postat 28 Septembrie 2015, 23:49 de User anonimizat
vrem ca' la birtin!
Asa se intampla cand te apuci de 10 lucruri si nu termini nici unul! Sunt curios cate proiecte mai abandonam ca sa reusim sa finalizam macar unul 100%. SILA !
Postat 28 Septembrie 2015, 22:18 de User anonimizat
DEMISIA
LAMAI, LAMAI , MULTE LAMAI! UN TIR CU LAMAI! MI-E GREATA RAU!!! ESEC DUPA ESEc! DAR ESEC DE-ALA MAAAREEE! Ionesco nu ar fi putut surprinde ABSURDUL de la Oradea! Acu' e buna piatra ca poate raman niste resturi din Piata Unirii ( care se prefigureaza cel mai mare ESEC Bolojaniato-Bolosist! ). DEMISIA IN BLOC A INCOMPETENTILOR : BOLOJAN , MALAN , LIPOVEANU , MOS , MOS , BELTECHI , BORBEI! Si mai zicea cineva de la copiat acte ca Bolojan si echipa sunt cei mai buni din tara! Dumnezeulle , mare e gradina! De fapt chiar e mare!
Postat 28 Septembrie 2015, 20:23 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON