URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2013, 15:26

Primăria Nucet porneşte pârtiile de schi abia pe 20 decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că la Vârtop stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri, pasionaţii de schi mai au de aşteptat. Complexul de schi "Piatra Grăitoare" de la Vârtop, care aparţine de Primăria Nucet, nu este funcţional.

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI de turişti care au fost în zonă şi s-au întors dezamăgiţi că pârtiile complexului sunt închise.

"Este adevărat, pista nu funcţionează acum, ci din 20 decembrie. De atunci începe la noi sezonul...", a precizat reporterului primarul Costel Sîrghie, explicând că, potrivit contractului încheiat de Primăria comunei cu operatorul Skypass, pista va fi pregătită începând cu 16 decembrie şi va deveni funcţională abia pe 20 decembrie.

Întrebat din ce motive Primăria Nucet nu a făcut licitaţia pentru operatorul serviciului de transport pe cablu mai devreme, astfel încât perioada în care pista este deschisă să fie mai mare, Sîrghie a spus că nu se aştepta la o aşa zăpadă mare încă de la începutul lunii. "N-am crezut că va fi atâta zăpadă, căci anul trecut n-a fost aşa, iar fiecare zi pe care o contractăm ne costă", a afirmat edilul din Nucet.

Sîrghie a recunoscut şi că abia în următoarea perioadă telescaunul de pe pârtie va suferi unele reparaţii. "Normal, trebuie schimbate unele piese. Le-am comandat din Italia şi urmează să ajungă", a mai precizat acesta.

Complexul "Piatra Grăitoare" a fost inaugurat la începutul anului 2011 şi cuprinde trei pârtii de diferite lungimi, nocturnă şi telescaun. 23 din cele 24 de milioane de lei, cât a costat realizarea complexului, au fost asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul proiectului "Schi în România".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Vad eu bine?
Daca am inteles eu bine, daca nu poate ma corecteaza cineva...domnu primar zice "fiecare zi pe care o contractam ne costa". Deci primaria plateste bani sa vina cineva sa exploateze partia si telescaunul!!! Mai mare tampenie eu nu am auzit. Ma scuzati domnu primar, eu daca as putea as inchiria si pe perioada verii partia cu toate utilitatile si as transfera riscul caderii zapezii in partea cealalta de contract. Dragii mei, mergeti sa schiati in alta tara. Partiile din Slovacia sunt cam la aceeasi distanta cu Brasovul si acolo e de 10 ori mai ieftin si mai civilizat. Hai sictir dom prima(t)r.
Postat 12 Decembrie 2013, 16:44 de adi
de *
bai nerusinatilor de la primaria nucet si voi cei de la todea...se skiaza pe partiile voastre ca in campul cu cartofi..luati o gramada de bani oamenilor si oferiti in schimb partii de * denivelate si de toata jena..macar ratracul ala folositi-l mai des ca in rest oricum sunteti niste jegmanitori..pacat de zona Arieseni ca e frumoasa..dar exploatata de niste m.isti..ar trebui sa va ia oamenii la bataie cand le cereti cate 5 si cate 7 leu pt o urcare si coboara omul si ii sari genunchii de la loc...firar mama voastra a draqu de nespalati..tarani prosti care s-au trezit sa faca turism
Postat 12 Decembrie 2013, 00:53 de miki
taranu' tot taran
Ce poti sa le ceri unor "tarani" ajunsi in functii publice?Partia si instalatia de cablu ar trebui concesionate pentru o perioada lunga de timp,iar concesionarul va face tot posibilul sa exploateze la maxim orice oportunitate sa-si recupereze banii investiti.Numa' la noi primariile "investesc" in partii si instalatii de transport pe cablu.De parca exemplul Austrieiar fi departe de noi?!?
Postat 11 Decembrie 2013, 21:25 de I love ski
primar
D-nule primar incasati 7 lei pt o urcare cu telescaunul,dar pista e de toata jena din cauza ca ratracul niveleaza zapada o data la 24 de ore noaptea.La cati bani incasati ,chiar nu va e rusine?Va plangeti ca turismul nu merge in Romania,cum sa mearga daca vrem sa bagam banii in buzunar fara sa reinvestim?!Nici unde nu sunt partii atit de neintrezinute ca la Arieseni.RUSINE!!!!!
Postat 11 Decembrie 2013, 17:28 de ski
oportunisti
Este un paradox tipic de oportunitisti. Zapada exista, schiorii asteapta sansa de a schia, iar nici la Todea nici la Graitoare, transportul pe cablu nu merge. Raspunsul este simplu, nu le vor porni pana cand nu vor avea un numar critic de tursiti ca nu cumva consumul electric sa nu fie acoperit de numarul mic de schiori. Deci pe scurtatura....ori dau tunul ori nu lucreaza....ce conteaza schiorul. Noroc cu Danut care a amenajat partia cea mica.
Postat 11 Decembrie 2013, 17:12 de Cristi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON