URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2014, 15:56

Primăria îşi trimite oamenii în concediu: Orădenii pot parca liber, fără a putea fi amendaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Parcările orădene sunt la liber. Începând de marţi, Serviciul Parcări al Administraţiei Imobiliare Oradea a încetat să mai aplice amenzi pentru parcări neregulamentare. „Dacă parchezi în oricare dintre locurile marcate fără să plăteşti taxa, nu mai poţi fi penalizat", a anunţat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Instituţia Prefectului a atacat luni în contenciosul administrativ legalitatea taxei pentru parcarea neregulamentară şi a taxei pentru ridicarea autovehiculelor, sancţiuni prevăzute în Regulamentul de parcări din 2006, fapt pentru care acestea au fost suspendate.

La fel, au fost atacate în instanţă şi desfiinţate parcările galbene de scurtă durată instituite în ultimii ani prin decizie a primarului. Măsura Prefecturii i-a lăsat pe cei 18 agenţi constatatori ai Serviciului Parcări fără obiectul muncii, începând de marţi dimineaţă.

„Odată cu această acţiune depusă de Prefectură în instanţă nu mai putem aplica sancţiuni. Angajaţii Serviciului Parcări vor fi trimişi în concediu sau îi vom pune să marcheze parcări, nu am hotărât încă", a spus Bolojan.

Nu se taxează...

Potrivit primarului, AIO va scoate în oraş maşinile de ridicat autovehicule doar la cererea Serviciului de Poliţie Rutieră. „Putem să ridicăm în continuare maşini dacă staţionează pe trecerea de pietoni sau deranjează circulația, pentru că acest drept nu ni s-a luat, dar nu putem să încasăm taxa pentru ridicarea autovehiculului", a declarat edilul.

Ilie Bolojan a spus că juriştii municipalităţii vor formula o apărare în instanţă în funcţie de conţinul acţiunii Prefecturii şi vor solicita soluționarea cauzei în cel mai scurt timp posibil.

„Dacă nu se reglementează această situație până în toamnă, nu vor mai fi locuri de parcare libere pentru că toată lumea va veni cu maşina în centru, parcările fiind gratuite, şi vor apărea ambuteiaje serioase", a avertizat Bolojan.

Va cere despăgubiri

Primarul Ilie Bolojan a mai afirmat că, în cazul în care municipalitatea va avea câştig de cauză în proces, va cere juriştilor săi să ceară în instanţă despăgubiri din partea Instituţiei Prefectului pentru pagubele provocate bugetului local în perioada în care cele două taxe şi parcările galbene au fost desfiinţate.

„În cazul în care voi câştiga acest proces, voi recomanda juriştilor să se îndrepte împotriva Prefecturii pentru recuperarea prejudiciului financiar provocat", a ameninţat edilul.

Conflictul dintre municipalitate şi Instituţia Prefectului a izbucnit la mijlocul lunii iunie, după ce parcagii AIO au ridicat din Parcul Traian maşina subprefectului de Bihor, Cristian Bitea, parcată neregulamentar în plină intersecţie. Subprefectul s-a considerat victima unui abuz şi a luat la verificat hotărârile de Consiliu Local adoptate în ultimii ani pe această temă, descoperind mai multe nereguli.

Citeşte toate detaliile aici: Parcări pe lângă lege - Scandalul dintre Prefectură şi Primărie scoate la iveală nereguli în lanţ legate de parcările publice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
penali si unii si altii
Dar dl Bitea ce a facut pana acum ? a dormit ? de 5 ani de zile oradenii au platit amenzi si nimeni nu sa sesizat de la prefectura ? cum a trecut neobservata aceea Hotarare la vremea respectiva ? cat despre amenzi si taxe................. suntem dea dreptul subjugati intr-un oras fara economie si cu salarii minime pe economie ; bugetul primariei trebuie sa creasca din neajunsurile oradenilor
Postat 03 Iulie 2014, 08:01 de cityilie
Alta minciuna!
Ce parcari a facut bolovanul?! A luat o galeata cu var, o bidinea si cativa colorati si s-a apucat sa linieze strazile peste tot si de a doua zi si-a trimis hingherii la ,,taxat"... asta-i parcare?! Si de ce platesc impozit pt. autoturism la primarie, nu ca sa folosesc infrastructura orasului?! A zis careva, pt. ,,nostalgicii" taxei de parcare exista solutie, una simpla: sa-si cumpere in continuare tichete de parcare!
Postat 02 Iulie 2014, 13:54 de alba-neagra
mihai
Bai cata prostie in tara asta...Sa-mi spuna careva un oras in care nu se plateste parcarea. Aici comenteaza o adunatura de prosti care pana acum parcau in noroaie . acum au parcari amenajate si tot nu e bine ( ca e pe bani) . bravo Oradeni ( cu o mic) , va meritati soarta. Chemati-l inapoi pe Petre Filip, si demoleaza toate parcarile.
Postat 02 Iulie 2014, 13:43 de albu
Sa vina din concediucand i-o-i chema io!
Bine zice unu @matei, niste tarani in frunte cu un primar penal sa ne rupa cu amenzile, rupe-o-ar pe ma-sa! Culmea! turma de idioti striga, ei vor amenzi! Azi am vazut solutia pt. cei care plang dupa hingherii biraului : sa-si cumpere in continuare tichete de parcare. Azi, miercuri 02.07.2014 am vazut in parcarea de langa billa cativa tembeli care-si cumparau tichete de parcare de la automat!!! Acolo s-a ajuns, dobitocii sunt si mai indobitociti, bucura-te, penalule, ai adus metodele de la scoala ajutatoare Tileagd, unde ai ,,predat" si i-ai spalat pe creier (cat mai aveau dobitocii!). Asta este cu adevarat sindromul Stockolm !
Postat 02 Iulie 2014, 13:11 de io
z
foarte bine pentru totdeauna trebuie anulata aceasta hotie si magarie a primariei parcarile sa fie libere pentru cei ce locuiesc in oradea iar pentru cei care sunt din alte judete cu taxa etc mi-ar fi rusine sa fiu acuma lucrator la hotie dupa ce toata lumea stie cum sta treaba cu cei 5 % nu de mirare sa fie altoiti de cetateti mai ales cei cu ridicarile. Ce sa mai zicem de comunitari sau de rutiera pentru ca, si ei au stimulente targhete si pentru care abuzeaza de soferi pentru orice doar ca sa reuseasca ei sa cheltuiasca bonierul de amenzi pe luna le-ar putea fi rusine pentru ca impozit pe salar nu au sporuri etc facilitati etc ce sa mai zicem de pensionare prematura la 40 ani o nesimtire fara margini
Postat 02 Iulie 2014, 08:13 de x
@CETATEAN
ESTI DESTEPT BINE CA AI SCAPAT CU AMENDA DE 300 RON,COMFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE TREBUIA DESCHIS DOSAR PENAL ART97 COD RUTIER SI LASA DISCRIMINARILE RASIALE
Postat 02 Iulie 2014, 07:13 de ROMANUL
?!
Am permis de pe vremea cand militia avea o platforma cu hiab (un fel de macara), o buceaga ! Iesea o data pe an si salta cat-o rabla. Multi din cei care scriu aici sunt indobitociti de minciunile primarului. Nu trebuia niciodata sa se amestece primaria in probleme de circulatie rutiera. Cum a facut ,,pact" cu militia pt. supravegherea prin camere video, asa putea face un pact cu cei de la rutiera. Stationezi (atentie! parcarea este intotdeauna regulamentara! vedeti in codul rutier de ce! indiciu : definitia parcarii) nergulamentar, opresti neregulamentar, esti amendat! Dar nu sa vina niste neica-nimeni, bine spus hingheri si sa ne blocheze roata, sa ne duca la dreaqu-n praznic masina si apoi, ,,smecheri", sa ne ranjeasca satisfacuti ca ne-au ,,facut". In concluzie : circulatia rutiera sa fie ,,apanajul" celor de la rutiera. Sa lase panda si sa treaca la treaba, intr-o luna, doua, se va instaura ordinea. Cat despre varuitul orasului si taxare, aceasta, taxarea, e o porcarie! Platesc impozit primariei, ce ,,taxa de parcare" sa-i mai dau bouluii ?!
Postat 02 Iulie 2014, 05:53 de ionel
amenda cetatene hai rapid cu bani
numa salvari si pompieri care nu pot trece vad ca viseza uni cei 18 smardoi ar trebui in frunte cu sefu lor ala bortos dati afara ca ii platim degeaba ca sa ne dea amenzi cat cuprinde ca aia de la politia locala cam toti prostalai cu pile la fel ca predecesori lor gardieni sa vina bani la bolovan oricum numa sa vina cat de multi dati amenzi cat mai multe hai sa mai cumparam inca 10 masini de ridicat amenzi si de doua ori aceasi sactiune nu conteza hai cu bani la chelu de la primarievau ajuns blestemele mancav-ar lesinu pe toti de jigodii
Postat 01 Iulie 2014, 23:29 de sss
SMARDOII DE LA AIO cersetori culdusi hienele lipitori
domnu bitea greseala se plateste chiar daca pe masina scrie prefectura pe de alta parte ce facea aceste jeguri acesti analfabeti cu aere de smecheri cu camera in mana si cu nenea garcea de acompaniament este oribil zici ca ei erau primaru ajunsi acolo pe pile in frunte cu garoiu de 150 KG numa bun de sacrificat de ignat beltechi dand amenzi si daca expirase tichetul de 1 minut sau daca caut-ai ca bezmeticu un tichet ca aparatu era defect cand in sfarsit il gaseai pute-ai sal arunci ca aveai deja premiu acum vad ca le plang uni de mila ca au rate vau ajuns blestemele mananceva amaru trebuia sa va ganditi ca roata se poate intoarce smardoilor la munca cu voi nu la cersit cu camera asa sa va ajute cel de sus dupa cum ati facut in frunte cu bolovan cu tot ati jupuit oameni ssi acum va plangeti de mila boschetarilor ce sunteti , AFARA CU LEPRELE. MARS
Postat 01 Iulie 2014, 23:17 de ddd
Este incredibil
ce se intampla. Pentru ca un neica nimeni, ajuns dintr-o teribila eroare intr-o functie mult prea "inalta" pentru IQ-ul sau, a fost amendat, se distruge un sistem care, departe de a fi perfect, a reusit sa faca putina ordine in circulatia si parcarea unui oras sufocat de numarul mare de autoturisme. Toti smecherii care ii tin isonul cretinului care printr-o teribila gluma a sortii a ajuns subprefect, sa dea exemple de orase eurpone in care poti parca oriunde, asa in devalmaseala, si unde nu esti amendat daca parchezi aiurea sau nu-ti achiti taxa de parcare. Din pacate mama cretinilor e mereu gravida in Romania si din pacate are multe p[rogenioturi si in Oradea.
Postat 01 Iulie 2014, 22:36 de anticomunistul
Se intoarce roata...
@cristina Acum se intoarce roata draga Cristina. Anul trecut am fost la medic si nu am aflat loc decat pe o strada sparta, necirculata, am parcat sub un copac fara sa observ ca este un indicator cu oprirea interzisa la aprox 40m, oricum strada era laturalnica necirculata. Pe cand am venit nu mai era masina, am crezut ca a fost furata, apoi am vazut ca era sub incidenta indicatorului. Nu a incurcat pe nimeni si nimic, au luat-o din RAUTATE, bucurosi ca au gasit un "client", cu trei copii si salar minim pe economie, mi-a picat foarte bine o amenda de 300 lei, deci cam jumate de salar. OAMENII ACESTIA AU FACUT MULT RAU LA MULTI OAMENI, eu nu i-am blestemat, dar sa stii ca multi au facut-o, si acum vine plata. Am vazut pe Str Dunarii dand amenzi chinezii, da, au angajat chinezi ca sa ne dea noua amenzi, credeti-ma ca daca m-ar amenda un chinez, as lua cheia telescopica pt roti si i-as arata eu karate romanesti cu fracturi deschise, as trece prin el; chiar asa am ajuns ? sa fim bataie de joc la toti pocitanii???????? Domnilor acesta este inceputul platii, din pacate voi ati uitat indemnul "cum voiti sa va faca voua oamenii sa le faceti si voi lor!!!" Exista plata si aici si dincolo!
Postat 01 Iulie 2014, 22:13 de Cetatean
oradea in afara lumii civilizate
Oare unde mergi in lumea toata sa nu platesti pentru un serviciu public de parcare?! De ce nu publicati lista salariilor oamenilor pe care Bitea ii lasa fara salarii.. Sunt oameni cu familii , cu rate si alte probleme cu salarii de mizerie si care au muncit in tot acest timp. si de ce nu va uitati si la alte orase din tara asta sa vedeti ca toate au seviicii si regulamente de parcari. Numai la Oradea snt ilegale!? Si doar cand cineva isi parcheza masina neregulamentar si incalaca toate regulile atunci ne razbunam? da cu ce drept acest doamn subprefect isi permite acest lucru?
Postat 01 Iulie 2014, 21:02 de cristina
mai ieftin decat gratis
ce pacat ca acest Cristian Bitea nu cricula cu mijloacele de transport in comun, poate aveam si noi muritorii de rand un "noroc".
Postat 01 Iulie 2014, 20:41 de eucumine
amenzi
SI NOI RESTUL CARE AM PLATIT AMENZI CE FACEM,PUTEM SA DAMIN JUDECATA PRIMARIA SI SA NE RECUPERAM PAGUBA?
Postat 01 Iulie 2014, 18:35 de alin
@SOSO
AI DREPTATE,NU EXISTA BUGETAR DESTEPT
Postat 01 Iulie 2014, 17:30 de NO
BALCANIADA
SUBPREFECTUL CE O SA FACA CIND O SA GASEASCA MASINA BLOCATA DE ALTA MASINA PARCATA NEREGULAMENTAR
Postat 01 Iulie 2014, 17:24 de ROMAN
bravo!
Ati reusit. Sa vedeti ce frumos o sa fie acum in centrul orasului cand o sa se umble de epave, de masini scoase la vanzare etc. O sa le lase acolo zile in sir ca nu mai are nici o problema. Sa-i vad acum pe cei care s-au plans ca lucreaza in centru si trebuie sa-si mute masina dupa 2 ore ca a parcat pe galben. Acum o sa scapi de problema ca treci la bicicleta. Eu unul vara asta o sa evit centrul pt ca va fi dezastru. Felicitari Prefecturii si cetatenilor care le tin isonul.
Postat 01 Iulie 2014, 17:12 de soso
VICTIME
DACA MOARE BOLNAVUL DIN SALVAREA CARE NU POATE TRECE DIN CAUZA MASINILOR PARCATE NEREGULAMENTAR GARANTAT SE TERMINA CARIERA ACESTUI subPREFECT
Postat 01 Iulie 2014, 17:04 de ROMANUL
subPREFECT
UN subPREFECT CARE INTENTIONAT PARCHEAZA NEREGULAMENTAR CU UN AUTOVECHICUL INMATRICULAT PE O FIRMA DIN BUCURESTI CARE NU ARE NICI UN ANGAJAT SI INFINTAT IN 2012 CARE FACE PROFIT
Postat 01 Iulie 2014, 16:58 de CIA
????????
Nea Ilie cere despagubiri?Cui ?Reprezentantului guvernului la Oradea,adica Prefecturii.....Nea Ilie iar ai stat prea mult la soare..esti indragostit?Nu mai spera,Tariceanu nu cistiga nimic,eventual fugi la Udrea...Aloooo nea Ilie..????????
Postat 01 Iulie 2014, 16:49 de Nea taticu
Va cere despagubiri...
Si cetatenii are trebui sa ceara despagubiri, pt amenzile primite ilegal. Problema este ca s-ar putea sa ceara oamenii introducerea din nou a parcarilor din cauza harababurii ce va fi, si asta l-ar face pe Bolojan vedeta.
Postat 01 Iulie 2014, 16:49 de CC
citadino
si invers...???? DAca se constata ca nu e bine? Cei amendati pot cere banii ...nu-i asa??? Si cine ii va plati??? Tot contribuabilul ca din primariei nu-sii asuma nimeni raspunderea. corect???
Postat 01 Iulie 2014, 16:29 de penalitati
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON