URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2014, 18:22

Primăria investeşte 250.000 lei în consolidarea podului ce acoperă sala „Traian Moşoiu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria consolidează acoperişul de deasupra capetelor aleşilor locali. Municipalitatea va cheltui anul acesta 250.000 lei cu reabilitarea podului care acoperă sala „Traian Moşoiu", în care se ţin şedinţele de Consiliu Local.

„Anul acesta vom efectua lucrări de întărire a structurii de rezistenţă a podului. Se vor înlocui grinzile cu probleme şi se va reface planşeul în zona în care s-a deformat", a spus Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Potrivit directorului, în momentul de faţă investiţia se află în faza de obţinere a autorizaţiilor necesare de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu şi Agenţia de Mediu Bihor, urmând ca lucrările să fie scoase la licitaţie, după avizare, de către Instituţia Arhitectului Şef.

„În paralel cu pregătirea lucrărilor de consolidare a podului pregătim un proiect european prin intermediul căruia, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor, să atragem finanţări pentru reabilitarea întregii săli, aceasta urmând să îşi reia aspectul de amfiteatru", a mai declarat Oaie.

Reabilitarea sălii „Traian Moşoiu" se va face cu înlocuirea mobilierului şi a tablourilor, acestea urmând să îşi reia aspectul de altădată. Pereţii laterali ai încăperii vor afişa pe viitor reproduceri ale tablourilor „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagello la Oradea" şi „Primirea Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la Oradea în 1919". Cele două picturi vor avea dimensiuni de 410 centimetri pe 210 centimetri şi vor fi plătite din sponsorizări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Sustinatorii lui Filip vb in necunostinta de cauza
Filip a fost primar in perioada de boom economic si putea sa faca de 10 ori mai mult pt oras.....dar el a facut de 100 de ori mai mult pentru el.......chiar daca Bolojan ia comisione pt toate lucrarile ce se fac in orasul asta din fonduri europene,fondurile primariei......a muncit pentru toate proiectele aceste si munceste in continuare pentru drumuri,poduri, parcari noi, Filip pt ce si-a batut capul,in afara de faptul ca a vrut sa faca avere pt tot neamul lui
Postat 27 Februarie 2014, 13:55 de Bogdan
JAF
PT. MOARA EMILIA ,PT. PODUL DIN ROGERIUS,NU AU FOST BANII,PT. PLANURI SI PROIECTE GRANDIOASE SI INUTILE SINT BANII LA FEL A PROCEDAT SI CEAUSESCU
Postat 25 Februarie 2014, 22:04 de POND
primaria lui Peste Prajit
aia care zic ca Filip nu a furat, doar a pus mana pe tot patrimoniul orasului cladiri, si au vandut tot siau batut joc de pietonala in ultimul hal, astia care vb sunteti venituri de cativa ani de vorbiti numai prostii, de acord ca primaria arata ca naiba cu galbenul ala papagal, pe banii aia ar ajunge sa ia lavabil si cu o echipa de alpinisti in 2 luni iau schimbat culoarea fara schele si sechele pentru oradeni
Postat 25 Februarie 2014, 21:42 de Johny B.
bai nail
cine zice ca filip nu s-a intins la banul public ori nu era in oradea cand filip era primar, ori e mai prost decat prevede legea ! filip=bolovan=vinitura. marsh acasa !
Postat 25 Februarie 2014, 20:30 de oradean
Ba tarane, la Birtin tot asa cheltuiai ce nu e al tau?
Sa le crape obrazul alora care il mai injura pe FILIP, ca macar ala nu s-a intins la banul public sa arate ce nu e si a luat numai de la fraierii cu firme prospere la public care faceau audienta la el! E nu dau nimic la taxe si impozite ca stau la ai mei dar taica-meu o sa scuipe precis pe tablourile lor!
Postat 25 Februarie 2014, 20:05 de Nail
Cresc salariile primarilor!!!!!!!!!!!!!!
Si cum alesii locali - consilierii - primesc 25% din salariul primarului, inseamna ca sala primariei cu activitatea ei cu tot o sa coste de fapt de zeci de ori mai mult, cu toate ca va fi inchisa vreo 3-4 luni de lucrari!!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Februarie 2014, 20:01 de Able
Bani de campanie!
Ca numai maine nu-i poimaine...
Postat 25 Februarie 2014, 19:58 de alm
Nu se dau fonduri pentru reparat primarii
Ce fonduri europene, ca nu exista asa ceva pentru placerea primarilor. Ar fi primul proiect de reabilitare cu iz istoric la o sala a unei primarii, cu finantare europeana, din istoria UE.
Postat 25 Februarie 2014, 19:56 de Bind
Nu ştiam că avem astfel de priorităţi !?!
Sala Mare cum i se spune nu necesită nici o consolidare, fiind un tavan suspendat pe cabluri metalice, necirculabil deasupra şi, astfel, fără încărcări structurale !?! Vrăjeală de primar care se crede atât de mare încât trebuie să-şi lase amprenta precum predecesorul său liberal din perioada 1996-2000, Sturza cel cu ceaiul de la ora indicată de secretara rebrandutită ca şefă de cabinet !?! Şi ăla, în loc să facă ceva serios pentru viitorul oraşului s-a apucat să înscrie în PNL toată SELINA, care a vopsit clădirea municipalităţii în galben liberal, ca la papagali !?! În orice caz, mobilierul sălii este în stare bună, iar scaunele şi mesele au fost reparate în ultimul mandat a lui Filip, că mai scârţâiau unele în mijlocul discursurilor !?! Cu cei peste 55.000 euro pe care vrea să-i cheltuie acum Bolojan mai bine s-ar mătura anul acesta străzile aflate în zonele B şi C din Oradea, că oraşul e mai mare decât ce există în A şi mult mai mare decât zona unică de termoficare !?! În prag de primăvară, noroiul e pe aproape toate străzile secundare din zonele B şi C, dar primarul nu are timp să vadă din moment ce se pregăteşte pentru planul celui de-al treilea mandat !?!
Postat 25 Februarie 2014, 19:53 de Carp III
Oradeni:Dati un LEU pt o GRINDA!!!
Deci pt niste grinzi si plafonul deformat ... se pare ca doar o zona vor "face" 250.000 RON adica 2,5 miliarde de lei vechi... Or fi ceva grinzi de platina? sau stejar din Italia? Deci calculand rezulta 250.000 / 190000 oradeni rezulta 1(un) leu plus TVA (sâc) pe cap de oradean... Nu pare mult... daca nu ai familie mare.... Deci sa nu o facem de Oaie.... bine ca nu sau pus sa calculeze refacerea acoperisului la Muzeul nou ca blocam 10% din bugetul local.... Asteptam postarile beneficiarilor sumei de 250.000 RON. Pentru banii astia merita sa ne injurati si sa pupati ....
Postat 25 Februarie 2014, 18:42 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON