URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2012, 19:02

Primăria garantează cu terenurile oraşului un împrumut al CET de 30 de milioane de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Garantăm pentru CET!"

Consilierii locali au dat curs, în şedinţa de vineri, cererii Electrocentrale şi au acceptat garantarea unui împrumut în valoare de 30 milioane lei cu o suprafaţă totală de 155.468 metri pătraţi de teren ocupat de construcţii industriale şi administrative.

Aflat în proprietatea municipalităţii, terenul din Şoseaua Borşului 23 se află în administrarea Electrocentrale şi va garanta un împrumut necesar CET-ului pentru acoperirea, fie şi parţial, a facturilor restante către furnizorii de combustibil şi servicii de transport. Termocentrala înregistrează în prezent datorii de peste 94,3 milioane lei.

Cresc tarifele AIO

În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii orădenilor indexarea cu 3,5% a chiriilor şi tarifelor practicate de Administraţia Imobiliară Oradea (AIO).

Conform proiectului de hotărâre, indexarea de 3,5% reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Comisia Naţională de Prognoză la nivelul anului 2012 şi urmează să se regularizeze în prima lună din 2013 cu indicele de inflaţie real comunicat de Institutul Naţional de Statistică pentru anul 2012. Măsura are ca scop evitarea creşterii în salturi a tarifelor, redevenţelor şi altor categorii de creanţe care ar putea pune în dificultate publicul deservit de AIO.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali au hotărât alocarea către FC Bihor Oradea a sumei de 300.000 lei cu titlul de cotizaţie parţială pentru anul în curs. Măsura a fost luată pentru a asigura buna funcţionare a clubului până la aprobarea bugetelor municipiului Oradea şi a judeţului Bihor, principalii acţionari în FC Bihor.

Dau în chirie hol nou-nouţ...

Aleşii orădenilor au mai hotărât vineri tot cu unanimitate de voturi instituirea unui tarif de 25 lei pe oră pentru solicitanţii care doresc să închirieze holul cu o suprafaţă de 47,7 metri pătraţi de la parterul Orăşelului Copiilor pentru a organiza aici activităţi creative sau de divertisment. Formulată de angajaţii AIO, propunerea a fost făcută pe fondul creşterii numărului de cereri privind închirierea de spaţii pentru organizarea de aniversări, situaţie care ar putea fi rezolvată printr-o mai judicioasă organizare a spaţiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
NU
@eric: 1. am vrut doar sa aduc vorba de terenurile lui filip(nu m-am putut abtine) 2. nu pot sa accept ca un politician sa aduca bani de la bucuresti doar pentru ca are "relatii"la guvern 3. da, bolojan va mai avea sigur un mandat 4. nu le stiu pe toate, nu detin adevarul absolut 5. cu timpul liber, ce sa zic, in week end, da, am 5. sigur am putine cunostinte in multe domenii(nu doar anumite) 7. nu sunt sorbonel(asta este chiar o mare jignire) 8. nu stiu ce confuzie "grava" am facut in ceea ce ii priveste pe antal si georgel, parol
Postat 30 Ianuarie 2012, 00:09 de dante
penticostal
fumul de la cet este bolojan,cancerul orasului
Postat 29 Ianuarie 2012, 20:11 de bolojan
@dante
Imi pare rau dante de data asta esti pe dinafara. Maghiar&Filip si afacerile lui nu au nimic cu marile excrocherii si prostii ale lui Bolojan. Alea erau mici jonglerii care la vremea respectiva este drept le-au adus multi bani. Nu murea orasul din asta. Apoi aduceau si bani de la Bucuresti. (nu conteaza pentru muritorul de rand cum) Acum se vinde orasul de tot. Distrugerea economica va fi cea ce se va vedea prima. Furturile poate (poate niciodata) mai apoi. Vei intelege asta peste inca un mandat a lui Bolojan. Prea crezi tu ca le stii pe toate dar esti departe de adevar. Ai mult timp liber dar putine cunostinte in anumite domenii. Esti sorbonel ca acolo vad ca le nimeresti in general, cu toate ca faci uneori confuzii grave. (vezi Antal - Georgel a-ti muscat-o multi acolo). Sincer si eu am fost tentat sa "musc" galusca data de Ionescu ala, pana cand am vazut cine este acel Ionescu. Fii mai atent.
Postat 29 Ianuarie 2012, 18:00 de eric
duios, filip ceda!
intre terenurile astea intra cumva si terenurile obtinute fraudulos de grupul mafiot filip&maghiar? adica prin vali and raposata coana marioara, via sterian(alt raposat)?
Postat 28 Ianuarie 2012, 13:32 de dante
?!
Articolul e in nota obisnuita a celor scrise de dan siman, adica o peltea apoasa, intinsa prea mult (o fi platit la numarul de caractere !). Ceva tot i-a ,,scapat'' distinsului gazetar : datoria cet-ului de 94,3 mil. lei. In euro, la cursul bnr, face 21,7 mil. euro !!! ATENTIE ! Pt. un cet nou (cam 77 mil. euro) primim de la ue 50%, de la guvern 45% si 5%punem noi, oradenii. Deja 21,7 mil. i-am ,,investit'' ! Asta e stirea care intereseaza pe oradeni. tare am vrea sa stim componenta acestei datorii si, mai mult, care este ,,aportul'' directorului gligor si al ,,alesilor'' locali (toti capuseaza cet-ul !), in frunte cu bolovan, la realizarea unei asa ,,performante'' ? Dom' dan, se poate ?! Sau nu esti pregatit (inca) pt. a deveni gazetar ? Inteleg, mai ai de achitat niste credite....
Postat 28 Ianuarie 2012, 07:45 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON