URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2010, 18:23

Primăria caută investitor pentru modernizarea bazei sportive din Ioşia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea orădeană caută investitor pentru modernizarea şi extinderea bazei sportive din cartierul Ioşia. "Baza sportivă din strada Splaiul Crişanei poate fi extinsă cu încă opt terenuri de tenis, patru spre malul Crişului Repede şi patru către ştrandul Ioşia. Vrem să atragem un investitor care să contruiască patru terenuri, iar unul dintre ele să îi rămână în administrare pentru zece ani", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Partenerul municipalităţii va fi stabilit prin licitaţie publică, după ce săptămâna viitoare Consiliul Local va aproba caietul de sarcini.

Baza sportivă din cartierul Ioşia numără în prezent opt terenuri de tenis şi un teren de baschet şi este dotată cu vestiare cu duşuri rămase într-o stare de degradare.

Parteneriat public - privat

Conform propunerii municipalităţii, Administraţia Imobiliară Oradea va pune la dispoziţia investitorului amplasamentul pentru amenajarea a patru terenuri de tenis, va construi o clădire cu patru vestiare, duşuri şi wc-uri, o magazie şi un birou pentru administrator.

La rândul său, investitorul va moderniza pe proprie cheltuială cele opt terenuri de tenis existente, inclusiv tribunele, va construi patru terenuri noi de tenis dintre care două vor trebui să fie acoperite cu balon pentru a putea funcţiona şi iarna, va clădi o zonă pentru practicarea tenisului la perete, iar în spatele ei un teren de minifotbal, şi va pregăti o pistă de alergare de 100 metri plus trei piste scurte pentru sprint. În plus investitorul va trebui să amenajeze o zonă de clădiri cu chioşc, terasă, magazie pentru materiale şi cabină pentru portar.

Terenuri cu instructor angajat

Terenurile nou amenajate vor fi folosite îndeosebi în interesul celor mai tineri orădeni. "Pe toată durata parteneriatului pe cele trei terenuri de tenis aflate în administrarea autorităţii vor fi organizate cursuri pentru copii de la şcolile orădene după modelul celor de înot. Cursurile vor fi susţinute de doi instructori din care unul va fi plătit de către investitor", a mai spus Ilie Bolojan.

Conform acestuia, partenerul municipalităţii va fi desemnat prin licitaţie publică deschisă şi va trebui să prezinte minim 25% din valoarea investiţiei cu titlu de garanţie de bună execuţie. Bolojan estimează că municipalitatea nu va duce lipsă de ofertanţi de vreme ce amenajarea unui teren, cu împrejmuirea aferentă, se ridică undeva la 15.000 euro, iar investiţia se poate amortiza de-a lungul unei perioade de zece ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Anormal
Nu sunt prosti cei din PMO, dar eu investesc si altii vin sa joace gratis. ba le mai pun si la dispozitie antrenor platit de mine. Nu stiu cine a gandit strategia asta, dar e una tare proasta, mai ales ca acuma oamenii nu mai asa bani sa vina la tenis. Omul care a facut strategia nare habar de sport.
Postat 16 Iunie 2010, 08:56 de Ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON