URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2010, 08:33

Primăria a finalizat proiectul de regulament privind închirierea locului de parcare la domiciliu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali sunt chemaţi să dezbată joi, de la ora 14, în sala "Traian Moşoiu" a Primăriei, proiectul de regulament privind închirierea locului de parcare la domiciliu. Normativul a mai fost introdus de trei ori pe ordinea de zi a unor şedinţe anterioare, dar a fost retras în ultima clipă, pentru operarea unor modificări cerute de consilierii locali.

Proprietari asociaţi cu Primăria

Conform formei finale a proiectului, locurile de parcare se vor da în administrarea asociaţiilor de proprietari, la cererea acestora, printr-un contract de asociere încheiat între asociaţie şi Primărie. "În baza solicitărilor asociaţiilor de proprietari, angajaţii compartimentului de specialitate din cadrul municipalităţii vor face o vizită în teren, vor verifica dacă locurile de parcare sunt suficiente şi pot fi trasate, după care le va trece în administrarea asociaţiei", a declarat primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă.

Repartizarea locurilor de parcare către locatarii blocurilor va fi atributul exclusiv al asociaţiilor de proprietari, care vor atribui parcările direct sau vor organiza licitaţie în cazul în care mai mulţi orădeni revendică acelaşi loc. Tot asociaţiile vor fi cele care vor colecta de la proprietarii de autovehicule taxa anuală de 80 lei, care ar putea fi mărită în aceaşi şedinţă de Consiliu Local la 96 lei.

"Asociaţiile vor vărsa banii încasaţi la Primărie după ce şi-au reţinut 10% din sumă. Din aceşti bani, ele vor fi obligate să se ocupe de întreţinerea locurilor de parcare", a mai spus Bolojan.

Impozite şi taxe, indexate cu rata inflaţiei

Tot în cadrul şedinţei de joi, Consiliul Local va aproba cuantumul impozitelor şi taxelor pentru anul 2011. Proiectul de hotărâre a trecut deja prin procedura dezbaterii publice, fără a suferi modificări dramatice. "Toate taxele şi impozitele locale care privesc proprietatea au fost indexate în raport cu rata inflaţiei, în rest se va menţine bonificaţia la plata impozitului pe proprietate pentru cei care vor plăti impozitul integral până la sfârşitul primului semestru. Totodată, impozitul pe clădirile reevaluate pentru persoanele juridice, se va reduce de la 1,2 la 1,1%", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Cele mai importante schimbări vor interveni în nivelul taxării practicat de Administraţia Imobiliară Oradea, care va scumpi taxele de parcare cu procente cuprinse între 6% şi 20% majorând printre altele la 2,4 lei tichetul de parcare pentru o oră, respectiv 4,8 lei pentru două ore. La fel, Regia Autonomă a Pieţelor Agrement şi Salubritate vrea să majoreze taxa de intrare la ştrandul municipal de la 8 la 10 lei şi să scumpească de la 7 la 9 lei intrarea în ştrandul Ioşia.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Vin scumpirile"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
munca de creatie
HOTARARE de GUVERN 955/2005 privind aprobarea Regulilor specifice pentru organizarea de controale oficiale referitoare la produse de origine animala
Postat 23 Iunie 2010, 10:57 de putina minte de pe u
munca de creatie
de 5 ani,de la aparitia actului normativ care reglementeaza in mod unitar,la nivelul intregii tari,problema parcarilor,ar fi trebuit ca primaria oradea sa elaboreze regulamentul de ATRIBUIRE si nu de inchiriere,a locurilor de parcare in cadrul PARCARILOR DE RESEDINTA .tot biro rozalia se ocupa de problema si atunci,dar dansa lucreaza dupa traduceri diferite si intelege mai greu ca este vorba despre hg 955/2005 si nu despre regulamentul parcarilor din debrecen.asa ca, domnilor din cl oradea ,puneti-va mintea la contributie , copiati textul actului normativ indicat[anexa 2,art.24],transformati-l in hcl si aplicati-l ad literam.daca nu va convine cotinutul,aveti reprezentanti in guvern care de-abia asteapta sa se afirme si sa mai introduca un ultim alineat la textul de baza,ceva de genul 'se aplica pe intreg teritoriul romaniei,mai putin la oradea,unde autoturismele vor fi parcate ,in continuare,in copaci' n
Postat 23 Iunie 2010, 10:01 de mintea de pe urma
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON