URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2012, 13:41

Primăria a amenajat alte 177 noi locuri de parcare în zona Podului Sovata

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea a finalizat săptămâna trecută amenajarea a încă 177 de noi locuri de parcare în zona Podului Sovata, pe străzile Sovata, Splaiul Crişanei şi Oneştilor.

Lucrările, în valoare totală de circa 652.000 lei, au fost executate de firma Selina. Parcările urmează să fie marcate şi numerotate în viitorul apropiat şi atribuite locuitorilor din zonă cu titlul de locuri de parcare la domiciliul.

Conform unui comunicat al Primăriei, în curtea interioară a blocurilor Q1 şi Q2 din strada Sovata au fost amenajate, începând din luna martie, 85 de locuri de parcare pentru suma de 229.000 lei. Zona a fost delimitată cu borduri, după care s-a turnat stratul de asfalt.

Tot în cursul săptămânii trecute au fost finalizate şi lucrările pentru siguranţa circulaţiei desfăşurate în zona rampei Podului Sovata, pe malul drept al Crişul Repede. În total, aici au fost amenajate 70 de parcări atât pe căile de acces dintre blocuri, cât şi lângă magazinul Nova Euro. Valoarea estimată a lucrărilor este de 231.000 lei.

Totodată, firma Selina mai a finalizat săptămâna trecută lucrările pentru siguranţa circulaţiei din zona străzilor Splaiul Crişanei - Oneştilor. Investiţia în valoare de 196.000 lei a presupus reamenajarea a 55 locuri de parcare dintre care 22 sunt parcări noi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
vreau parcare
Nu ma intereseaza cine le face eu vreau parcari pe sovata la C-uri...langa casa roz/mov ca sa va dau un punct de reper.m-am saturat sa ma cert cu vecinii.ca sarmalele sunt masinile aici.15 minute cel putiiiiiin imi ia sa caut loc de parcare.bine ca acum dupa ce au amenajat pe malul crisului se gandesc cum sa distruga tot ca sa faca parcari...pe care le mai si platim.ca vine selina si traseaza 2 dungi albe pe asfalt.tara asta e pe dos.
Postat 11 Aprilie 2012, 00:47 de dia
parcare
Pe strada din spatele Scolii Nicolae Balcescu (Sc. Generala nr. 8), exista o bucatica de teren suficienta pentru a amenaja cateva zeci de locuri de parcare. Acum acolo este pamant amestecat cu pietris. Avand in vedere accesul mai mult decat dificil (as spune chiar un cosmar) in zona la orele 8 si 12, propun amenajarea acelui loc. Cred ca astfel s-ar rezolva cu un minim efort o problema zilnica. Pentru parintii cu copii mari, nu este o problema majora. Opresc cateva secunde, copilul coboara si masina pleaca. In schimb, parintii cu copii mici au nevoie de un loc de parcare pentru macar 2-3 minute fiecare, cat e nevoie sa-si duca copilul pana in clasa si sa se intoarca. Poate trimiteti un politist local in zona la orele critice, sa va confirme starea de fapt.
Postat 11 Aprilie 2012, 00:38 de Sc.Gen. 8
asflalt tango
de ce trebuie distrusi toti nucii, salciile si gardurile vii din spatele blocurilor nu pot sa inteleg. De exemplu in spate la pirostop, au taiat nucii, salcii si alti pomi pt citiva metri partati de asfalt. Chiar nu se pot asflata 2 metri patrati fara sa se distruga tot?
Postat 11 Aprilie 2012, 00:16 de as
parcare penes curcanu 2012 ?
cand aveti de gand sa faceti parcari si pe penes curcanu????? ne sufocam de bordurile prea inalte si trotuarele neutilizabile de pe partea cu blocuri inalte, iar brutaria gi&co te epuizeaza nervos din cauza tembelilor care opresc masinile taman in mijlocul drumului sa-si ia o paine. zona unde ati demolat bazinul va fi amenajata anul asta?
Postat 10 Aprilie 2012, 20:15 de ionut
Nu stiti....
Oare cat mai poate BOLOJAN sa ne sece de bani in favoare celor de la Selina????E frumos orasul dupa modificariel facute....doar ca ne costa imens de mult, nu vi se pare ca le cam umplem astora de primarie buzunarele????si apropo MIA, malul crisului arata perfect datorita guvernului si banilor veniti de acolo, nu datorita lui BOLOJAN, si mai lasa pupincurismele astea ca aproape l-ai scapat pe primar de hemoroizi.....!!!!!!!!!!
Postat 10 Aprilie 2012, 19:38 de Jason
ssCARP III@
...ho ba carp3 ,mai las-o draku-nimik nu e bine ce se face in Oradea???? ce ai vrea ba sa mai faca sa fii si tu multimit???????deja esti ..........
Postat 10 Aprilie 2012, 18:30 de gogu.
Parandarat cu Mia
Mia ! Tu poti sa pupi in fund pe oricine. Este dreptul tau. Dar eu sunt nascut si crescut doar in mediul urban, iar ruralul imi face pielea sa se incrunte. Sa stii ca gibonul nu face amenajarile parcarilor cu scop de infrumusetare, ci pentru ca este o afacere. Si e vorba de bani foarte multi chiar, de care o sa auzi si tu odata, la cca. 3-4 ani dupa ce aude Curtea de Conturi si DNA, despre subiectul intitulat 'parandarat'.
Postat 10 Aprilie 2012, 17:52 de Carp III
jos garajele
de acord si eu cu actiunile primariei si un mesaj din partea mea :JOS GARAJELE de pe malul drept din capatul strazii sovata,sunt execrabile
Postat 10 Aprilie 2012, 16:02 de oradea
bravo!
Super tare! Traiasca primarul ca ne-a facut curat in spatele blocului. Cand vor fi daramate si restul garajelor mizerabile, malul crisului va fi perfect. Multumim domnule Bolojan ca va pasa de orasul asta si de cetatenii lui! Si nu bagati de seama carcotelile! Astia-s cei veniti de prin medii insalubre carora nu le place decat in grajd...
Postat 10 Aprilie 2012, 15:20 de mia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON