URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2012, 10:12

Şefa de la PDL Bihor şi-a dat demisia din partid, în urma condamnării încasate la Înalta Curte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim vicepreşedinta Organizaţiei de Femei din PDL Bihor, Florentina Puşcău, fost inspector la Finanţe, şi-a dat demisia din PDL Bihor, după ce Înalta Curte a condamnat-o pentru că, în timp ce era funcţionar cu atribuţii de control, a ţinut contabilitatea fostului administrator al grupului Manfred Euro Aleşd, condamnat şi el pentru luare de mită şi spălare de bani în acelaşi dosar.

Anunţul a fost făcut public vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Bihor, Adelina Coste.

"Justiţia s-a pronunţat, iar doamna Florentina Puşcău şi-a dat demisia din Organizaţia de Femei şi din Partidul Democrat Liberal, renunţând astfel la toate funcţiile pe care le-a ocupat, inclusiv la locul de consilier judeţean, ea ocupând locul 10 pe lista de consilieri (propusă de PDL - n.r)", a declarat Coste.

Preşedinta OF PDL a mai specificat că, atât timp "cât nu a existat o sentinţă definitivă în acest caz", Puşcău a beneficiat de "prezumţia de nevinovăţie", iar în interiorul partidului, aceasta a fost judecată "din punct de vedere al activităţii profesionale şi al activităţii politice".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, fosta prim vicepreşedintă a organizaţiei de femei a PDL Bihor a fost condamnată la închisoare cu suspendare de către Înalta Curte şi Justiţie, într-un dosar instrumentat de DNA.

Puşcău a fost condamnată că, în timp ce era funcţionar cu atribuţii de control, în perioada 2003-2004, a ţinut contabilitatea italianului Giuseppe Paniccia, fostul administrator al grupului Manfred Euro Aleşd, condamnat şi el pentru luare de mită şi spălare de bani în acelaşi dosar.

În schimbul serviciilor prestate, italianul i-a renovat femeii apartamentul, valoarea lucrărilor fiind evaluată la 31.900 lei.

Citiţi pe această temă şi articolul "Prim vicepreşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, condamnată într-un dosar de corupţie"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
la agatat si adulter toti dau start !
de orgii nici nu se discuta si in PNL merg barbati la agatat membre :))) socializare, club matrimonial
Postat 20 August 2012, 18:10 de :)))
e foarte trist ca tineri nu mai citesc o carte si cred cu disperare in analfabeti
cand fiecare face ce il taie capul si fara acte e ca si cand te intalnesti pe strada si hai la mine ca trebuie sa ma ajuti sa fac aia si aia :)) si tu de buna credinta te duci si furi , care e problema , ajuti un om sa fure :))) politica cand porti o discutie cum distingi minciuna si manipularea ? dar condul penal prin ce ti se impune sa faci ? GRUPUL INFRACTIONAL nu are LEGE :)) face ce vrea EL in complicitate cu alti numeric :))
Postat 20 August 2012, 11:36 de e trist!
e foarte trist ca tineri nu mai citesc o carte si cred cu disperare in analfabeti
oamenii nu inteleg cand primesc un ban trebuie sa cunoasca legea in ce calitate ii primesti:sa furi, sa spargi, sa fraudezi cand aderi la un partid politic trebuie sa cunosti legea nu poti sa spui nu am stiu am luat banii si gata:)) in ce calitate i ai luat :complice la o frauda ? cand dai un ban primesti un act :))) deja iti dai seama ca faci parte dintr un grup infractional :)))
Postat 20 August 2012, 11:20 de e trist!
e foarte trist ca tineri nu mai citesc o carte si cred cu disperare in analfabeti
nu este trist sa vezi tineri stricati intentinat , inavtati sa fure sa insele ca pe urma scapa cine poate ? un tanar e naiv si daca din educatie parintesca e invatat sa fie lacom e un miel la sacrifiu , nu mai lacomiti si nu mai credeti mai bine stati acsa si cititi si cand ii auziti urechea va va ajuta sa descoperiti lupul de om.Nu au o baza de echilibru si sunt folositi ca altii sa urce in ierahie
Postat 20 August 2012, 11:13 de e trist!
demisia...
Aceasta Fl.Puscau era de o imoralitate notorie ! Numai cine n-o vroia nu a ....Asta e pdl-ul ; oameni unu si una....
Postat 20 August 2012, 10:46 de pia54
acum stim sistemul cine si cum intra in magistratura, ai ban linistit pe capacitatea ta fara ban,
pentru ADELINA jurista ce este INTERZIS devine NEINTERZIS pentru PDL :)))) JURISTA , JURISTA !!!!! ca UDREA :))))) la brat cu un INFRACTOR :))) spune mi cu cine te aduni sa ti spun cine esti, proverb ROMANESC, chiar daca ajungi in anumite contexte nu te si POZEZI cu infractori :))) rau lovit si fara caracter trebuie sa fii !! demnitatea ta ca om ce respecta omul e zero? ma duc la inchisoare daca vreau poze cu infractor, ce e asa de greu:))) cine are fler simte de la distanta prefactoria, analizaeaz si isi da seama ca totul e TEATRU si deschide GURA mirosul cum se hraneste, cum traieste :)))
Postat 20 August 2012, 10:30 de vai de ei!
prim vice
Eu stau si ma intreb cum o tipa urmarita penal a ajuns prim vicepresedinte. Adelina Coste si-a facut lista. Era in proces aceasta individa. Cum a putut sustine un asemenea santajist?
Postat 19 August 2012, 17:59 de oradean
afara din Romania!
cine raspunde de incurajarea infractorilor in partide si sa omita importanta legii si respectarea ei, ce este interzis nu devine neinterzis pentru ca faci parte dintr un partid, rusine PDL si toti care va considerati romani!
Postat 18 August 2012, 22:12 de RUSINE!
afara din Romania!
cine raspunde de incurajarea infractorilor in partide si sa omita importanta legii si respecraea ei, ce este interzis nu devine neinterzis ca faci parte dintr un partid, rusine PDL si toti care va considerati romani!
Postat 18 August 2012, 22:11 de RUSINE!
o ratata a PDL ului !
foarte frumos!foarte frumos! Adelina Coste-o ratata a PDL ului !
Postat 18 August 2012, 21:49 de Adelina Coste.
NEMERNICI MUISTI
DE CE TOT TIMPU DUPA CE PRIMESC CONDAMNARI ISI DAU DEMISIA DIN PARTID??...PRIN ASTA PARTIDUL SE DEZICE DE FAPTELE EI?...DE PARCA NU AR STII TOATA LUMEA CA TOTI POLITICIENII SUNT NISTE TARFE ORDINARE!!...SPER SA MOARA TOTI IN CHINURI PT CAT AU SUPT DE PUTERI TARA ASTA!!!
Postat 18 August 2012, 14:06 de NU MAI INTELEG!!
prezumtia de nevinovatie
recunoasteti sau nu in PDL sunt numai analfabeti , de la cei de la sate te astepti la asa ceva dar de la un lider sa ti spuna ca prezumtia de nevinovatie inlocuieste o lege scrisa este jalnic, daca ca si ea sunt si in USL Romania e terminata, distrusa de iresponsabili. cati functionari de la finante publice si garda tin contabilitati avand suportul moral politic ? cine raspunde de acesat debandada :sunt prost/a sa respect legea, scapa cine poate, furam, mintim si daca e cazul si ucidem !
Postat 18 August 2012, 13:21 de pentru analfabeti
prezumtia de nevinovatie
de ce exista lege scrisa ca sa sti ce este interzis, nu ne intereseaza cutuma si procedura juridica cand legea spune calr este interzis !! este interzis sa furi, sa minti si sa ucizi, nu depindem de justitie ca sa cunosti ceva moral si interzis:))) dar ea inca depinde de inchisoare, o prinde sau nu o prinde banul rezolva problema !!
Postat 18 August 2012, 13:02 de pentru analfabeti
DEMISA URGENT
PREZUMTIA de nevinovatie ca ERA FUNCTIONAR public si tinea CONYTABILITATE LE ALTE FIRME ???? despre ce VORBESTI, unde e NEVINOVATIA cand LEGEA INTERZICE !!! asta e MENTAL REDUSA si nu vede BINE, asta e GRAV si e LIDER ,DEMISA URGENT !!! EU cand cineva apropiat incalca legea si imi da si sa manac nu mai RECUNOS LEGEA, sunt dependenta sa manac GRATISSSS asa ceva sustine ADELINA COSTE .... pe limba celui fara carte, harna gratis nu ne permite sa respectam LEGEA, LEGIUITORUL sa si faca JOBUL :))) ea de ce RESPECTA LEGEA in GHILIMELE ? ca o cunoaste :)))
Postat 18 August 2012, 12:28 de DEMISA URGENT
asa ceva .... sa tot fugi din Romania .
OMUL care este MORAL nu accepta IMORALITATEA in viata lui sa FURI nu este o ONOARE in TURMA , ganditi va bine unde va aflati si de ce va aflati acol nu faci BINE incurajand un RAU :)) dar in POLITICA nu ai voie sa sti sau sa discuti decat ce vrea LIDERUL care manipuleaza :)) TURMA.NUMERIC participi dar nu sti la ce participi :))) si altul FURA , felicitari!!! daca asta este scopul ca unul sa culeaga si restul sa muncesca inseamna ca traiti degeaba , lucrati pentru copii ORFANI de ce pentru UNUL ?
Postat 18 August 2012, 12:23 de vai de ei!
asa ceva .... sa tot fugi din Romania .
toti sunt numiti politic inclusiv in garda financiara,politie, spitale, scoli si ei sunt analfabeti :)) vai de capul lor si trag tara in jos , cum sa rezisti cu parazitii sociali? de ce nu ii gasesti la PRIVAT , pe MUNCA LOR :))? nu pot decat sa paraziteze in rest mooor de foame.
Postat 18 August 2012, 12:17 de vai de ei!
asa ceva .... sa tot fugi din Romania .
in POLITICA nu o sa gasiti oamenii de afaceri decat muritori de foame si cu datorii, nu credti mergeti sa va convingeti :))) vai de capul lor pe romaneste !! s au invatat sa paraziteze pe taxele noastre si sa incaseze daca fac care ce serviciI LEGALE de slugi la STAPANI :)). daca POLITICA ar fi sanatoasa nu ar exista INFRACTORI.
Postat 18 August 2012, 12:14 de vai de ei!
si a facut decap in PDL
cand venea fosta , cui ii trebuieste o carpa , Vass in Oradea sa vezi cum erau membrele facute de kakat daca nu i cumparai cartea :)))) duse cu pluta erau majoritatea de la tara :))) cumperi o carte daca vrei nu ca esti membra in organizatia de femei :)))) si se dau DOAMNE de ORAS !!! niste are ce isi daeau si erau muritoare de foame dar mai grav nici in cap nu aveau ce oferi !!
Postat 18 August 2012, 12:10 de asta 6 ani
si a facut decap in PDL
asta 6 ani a profitat in PDL si precis a indrumat si altii politicieni ca se poate :))) ADELINE a incalcat legea daca a avut o ca indrumator, asta e sigur 100% , consultanta inseamna sa cunosti legea nu sa i bagi pe altii in puscarie:))) Oamenii prosti cand spui un nume tremura de frica, de ce ?Ghilea a incalact legea si PDL l a sustinu, e mai rau ca NASTASE la cat ban public a furat si impartit PDL ului :)).
Postat 18 August 2012, 12:07 de asta 6 ani
toti care cer mita la inchisoare
sa nu va fie mila de profesori, medici, politicieni , nu le permiteti sa va fure la inchisoare si cei de la Primarie daca vor cadouri! nu v ar fi rusine avem oameni care traiesc de azi pe maine si vreti mita , rusine! daca se dau locuinte sociale pe mita , la inchisoare cu cei care fura cetateanul in haine de oaie dar ei sunt lupi, statul nu inseamna haita de lupi.
Postat 18 August 2012, 12:04 de la inchisoare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON