URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2014, 15:29

Prim-procurorul Parchetului Bihor, Vasile Popa, a fost arestat pentru 30 de zile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, pus sub învinuire joia trecută de procurorii DNA - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie pentru  şantaj, mită, abuz, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului, a fost audiat, joi, la Bucureşti, iar în final anchetatorii săi au dispus reţinerea lui.

În cursul zilei de joi, procurorii intenţionează să-l prezinte pe Vasile Popa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat atât măsura reţinerii cât şi a unei eventuale arestări pentru Vasile Popa. 

Judecătorul Florica Pantazi, purtătorul de cuvânt al CSM, a declarat pentru BIHOREANUL că prim-procurorul Parchetului Bihor va rămâne în funcţie dacă instanţa va respinge propunerea de arestare făcută de procurorii DNA. "În cazul în care măsura arestării va rămâne definitivă, secţia de procurori a CSM va dispune suspendarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului Bihor. Dacă nu va fi arestat, această măsură va fi dispusă în eventualitatea în care acesta va fi trimis în judecată", a explicat purtătorul de cuvânt al CSM.

Contactat de BIHOREANUL, avocatul bucureştean Alexandru Şerban, apărătorul procurorului, nu a dorit să comenteze decizia DNA, însă a ţinut să precizeze că el crede în nevinovăţia clientului său.

După cum se ştie, Vasile Popa este acuzat că a stors 50.000 de euro de la evazionistul Dorinel Edu, că a şantajat un alt om de afaceri care-i datora bani, dar şi că a distrus mai multe rechizitorii care priveau persoane din anturajul său şi care au primit în final soluţii favorabile.

UPDATE:

Vasile Popa a fost audiat timp de 3 ore şi jumătate, iar în faţa magistraților s-a declarat "victima sistemului". Despre acuzaţiile care i s-au adus a pretins că sunt o înscenare marca DNA Oradea.

Totuși, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea sa, pentru 30 de zile, decizia nefiind însă definitivă şi cel mai probabil prim procurorul o va contesta.

Cert este că până atunci, el îşi va petrece următoarele zile în arestul Poliţiei Capitalei.

Aflaţi mai multe despre acuzaţiile şocante care i se aduc procurorului orădean în articolul: Procuror "taxator": Şeful Parchetului Bihor, acuzat că a "stors" peste 50.000 de euro de la evazionistul Dorinel Edu

Citiţi pe această temă şi articolul "Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Personalul din subordine
personaul din subordine era incurajat sa se ocupe de tot felul de dosare , cum ar fi: furtul a 100 kg fier vechi , 5 gaini , o bicicleta , caini maidanezi care musca oameni pe strazi astfel incat sa dea impresia ca intituta este cat se poate de ocupata , cand de fapt nasul cu ce se ocupa ?
Postat 13 Octombrie 2014, 09:06 de Irimie
ERA BULANGIU????
ATUNCI AI DREPTATE CAP MARE, SA-ŞI DUCA CRUCEA!!!ŞI ÎI PROSTEA ŞI PE ALŢII???ASTA E ŞI MAI URÂT!!!
Postat 12 Octombrie 2014, 04:08 de NORA
Totul se plateste
Sa-si duca crucea pacaliciul. Pe langa faptul ca era bulangiu, mai influenta si pe altii. Ce zici Puie, nu-i asa?
Postat 12 Octombrie 2014, 03:18 de Cap Mare
la bulau
PE CATI NEVINOVATI A BAGAT ASTA AN AREST DIN ORGOLIU SAU PRIETENII CU ALTI SAU AI DERANJAT SISTEMUL NU AI DAT UNDE TREBE DREPTUL SAU AI REFUZAT SAL DAI NU UITATI ACUM CATIVA ANI PROCURORUL DADEA MANDATUL DE ARESTERE
Postat 11 Octombrie 2014, 16:14 de todo
?
deci Edu cu o evaziune babana e bine mersi in libertate....si asta pentru 50.000 e la racoare....asa da justitie
Postat 11 Octombrie 2014, 12:45 de docvaziune de ceva m
Vasilica, scula mica
Si cand te gandesti ce smecher vroia sa para si de ce gainarii era in stare. Acum e la locul lui. S-a facut dreptate. Face cinste parchetelor bihorene. Din pacate mai sunt inca din astia.
Postat 11 Octombrie 2014, 10:22 de crisana proconstruct
HA HA HA Fraiere te au luat
Ha Ha Ha fraiere te au turnat :))) in sfarsit ....in parcarea parchetului faceai figurii cand eram incatuse cu mascatii ...erai tare n gura tipai dupa comisarii de caz ..sa imi conexeze si alte dosare ...eee na ..acum ca sa pomenesti de smecherie ,,ca te ai conexat tu singur cu 30 de zile la becii :))))) din partea mea multa sanatate si daca te condamna ..o sa fac cateva cadourii la fratii mei din penitenciare sa iti faca o afacere sa te trimita pe cursa sa ajungi unde trebuie sa fii un pic terozirat sa pomenesti de Alex Bombardieru :)))) javra dracu
Postat 10 Octombrie 2014, 20:43 de Alex Bombardieru
prevestitorul 2
man ti-ai dat drumul pe tine cum faceai si cand lucrai la mine de trebuia sotia sa spele dupa tine,vezi ca mirosi si acum,dar daca nu incetezi cu amenintarile tale,o sa te caut si o sa ai o problema cu morcovul.vezi-ti de mojiciile tale si ale lui taica-tau de la SIF Bihor,urmeaza zile grele pentru tine si pentru taica-tau,va trebui sa dati cu subsemnatul si cum zicea cineva nu o sa mai ai nici la cine purta geanta,pentru ca o sa te scuipe lumea.
Postat 10 Octombrie 2014, 19:05 de av.sava
PENTRU PRESVESTITORUL 2
SAVA nu se coboara la un oligofren ca tine !!!!!!!!!!!!!! Sa nu va scape cel de sus pana nu vei fi cercetat de acest sistem , sa umbli sa-ti cautati dreptatea si sa nu o gasiti pana iti rupe picioarele si tu si familia ta pana in a 7 generatie. Sa nu te primeasca pamantul nici pe tine nici pe familia ta pana in a 7 generatie pana nu te vei tara ca sarpele sa-ti ceri iertare Cine ridica sabia , de sabie va pieri !
Postat 10 Octombrie 2014, 16:30 de unu
DNA
sa nu uitam ca sava era prieten foarte bun cu jud puscas,va iesi si de acolo la iveala cazuri rezolvate de cei doi.sta morcovul in cur la sava acuma,toti cei cu care a aranjat dosare,solutii si procese sunt cercetati de dna pe motiv de coruptie,vine firul povestii si lui numai ca inca nu e gata.dracu sti cum toti sunt victime,inseamana ca la DNA sunt doar prosti sau ce sa inteleg????!!! dar banii ce i-ai luat tu sava de la ala sa ii scoti o condamnare cu suspendare dupa ce era cu executare nu e adevarat???!!!! aia nu e fapta de coruptie?sau cum se numeste ,binefacere???si nu e incadrata nicaieri sau ce p... mea vb fraiere.sa iti zic cum sta treaba,am auzit cine s-a laudat ca ti-a dat bani sa ii rezolvi un proces.nu te feri ca iti vine randu,vremea ti-a apus batrane,asa erai tu avocat bun ca rezolvai tot ca in rest habar n-ai
Postat 10 Octombrie 2014, 14:04 de prevestitorul 2
Bolojane, ia-ti chiloti grosi !!!
Acum se negociaza de procurori cu Popa despre toate dosarele ascunse inca !!!
Postat 10 Octombrie 2014, 11:25 de WinDos
av.sava
auzi prevestitorule ,vezi ca urmezi tu cu lingaii lui man.cu cat de plateste ca sa ataci pe altii?ai demnitate si spune cine esti nu te ascunde cartita.tu sa-ti prevestesti boala grava pe care o ai ,frustratule.pune-l pe mentorul tau in primul plan pt.ca deficientele psihice pe care le are,te executa si pe tine.gunoi esti si familia ta,parintii tai ca au adus pe lume o **** care sapa groapa la altii,dar o sa cazi tu in ea cu grupul infractional .paduchii trebuiesc zdrobiti!
Postat 10 Octombrie 2014, 09:07 de pt.prevestitorul
razboiul piticilor
1-0 ptr piticul constructor Iedu in defavoarea piticului porno Vasilica.Scor final 2-0 ptr D.N.A. Urmeaza runda a doua intre FINU si NASU.Oricum va fi 3-0
Postat 10 Octombrie 2014, 06:30 de arbitru
Politist cinstit
Urmeaza gunoiul de SAVA. Bravo DNA, Puscas, Popa Vasile, Brabdas, Sava, Galea Ovidiu etc etc BRAVO DNA ORADEA!!! I-ai ciuruit !
Postat 10 Octombrie 2014, 01:17 de Prevestitorul
Pe pamant se platesc toate!
Trista-i celula fara ,,Cap Mare"! Verificati, va rog, solutiile date de Vasilica in dosarele lui Ungur D., zis ,,Cap Mare", în ultimi doi ani şi va veti cruci! D-zeu sa va dea sanatate maxima si s-o tineti tot asa!
Postat 10 Octombrie 2014, 00:24 de unul care va admira
popa liviu
Popa liviu o sa ti vina si tie randul .....
Postat 09 Octombrie 2014, 23:32 de popa liviu
Rizu
Matei munteanu urmezi
Postat 09 Octombrie 2014, 23:00 de Rizo
pt.dreptatea
man ai curaj si da-ti numele.popa vasile este o victima a ta,care te-a servit si in cazul meu cu proc.ardelean.te asigur ca urmezi tu cu grupul tau de infractori.niste solutii date de procurori ca tine pentru niste infractori dovediti cum sunteti,deocamdata in fata mea sunt fara valoare,dar vin alte vremuri cand man vei plati pentru ce ai facut.ai uitat cum ti-a salvat vasile fratele politist dispunind neinceperea urmaririi penale ? o sa platesti pentru cat rau faci celor din jurul tau,pe care ii determini sa savarseasca fapte penale si apoi le intorci spatele...
Postat 09 Octombrie 2014, 22:31 de av.sava
@Ww
Pai unu ca Popa 10000 fara sporuri..care EXISTA... SI CARE DUBLEAZA.. Masina de serviciu + telefoane+ ce deconteaza el ca fiind acoperire
Postat 09 Octombrie 2014, 21:27 de SONY
dl
Haideti si cu Patraus Mihaela si Condrovici Adela !!! Felicitari DNA !!! Inca putin si o sa reusiti ! Spor la prins nemernici !
Postat 09 Octombrie 2014, 21:23 de Stef
At
Un impostor ca mulții alți din magistratura Bihor O întrebare cat salariu au acești Tov tractoriști Șoferi etc ca sa posede asemenea bunuri Vile Case de vacanța Mașini si conturi ........ Din munca corecta si cu mult bun simt .......
Postat 09 Octombrie 2014, 18:57 de Ww
rusine justitiei
Felicitari DNA dar pe domnul sef de la locala Ghita Vitican cand il luati la puricat cu dosare mai vechi. Daca luati unii din subordonati la intrebari sigur veti fi uimiti de ce veti gasi
Postat 09 Octombrie 2014, 18:03 de soso
e bine dar putin
Da ce spuneti voi de BOLBOJAN????
Postat 09 Octombrie 2014, 17:52 de Sigartau
draptate
unul sigur stiu ca va urma dupa vasile popa,numele lui e sava ioan,au colaborat impreuna stiu ei bine,cand se va verifica toate dosarele,toate convorbirile telefonice va cadea si el.felicitari DNA.acum sunt mai sigur pe viata mea de cand DNA-ul face curatenie
Postat 09 Octombrie 2014, 16:46 de dreptatea
curatenie in justitie
FELICITARI DNA !!! SPER SA FIE DOAR INCEPUTUL ,URMATOAREA PE LISTA VA PROPUN PE BULZAN MIHAELA . ASTEPT CU NERABDARE !!!!!!
Postat 09 Octombrie 2014, 16:41 de stat de drept
nedreptatitul
Dumnezeu sa va dea sanatate si putere, sa-i puteti ascunde pe toti cei care sunt ca el ! Felicitari, DNA !!! Felicitari !!!
Postat 09 Octombrie 2014, 15:58 de unul din cei multi..
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON