URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2015, 21:43

Prezenţă de 25% la ora 21. Primarul face un nou apel la orădeni: "Putem să realizăm pragul de 30% dacă suntem uniţi!" (VIDEO)

Prezenţă de 25% la ora 21. Primarul face un nou apel la orădeni: 'Putem să realizăm pragul de 30% dacă suntem uniţi!' (VIDEO) Mesajul mobilizator apărut pe pagina oficială de Facebook dedicată referendumului de unire cu Sînmartinul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până la ora 21, cu două ore înainte de închiderea urnelor, prezenţa la vot la referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul era de 25,25%, reprezentând 47.575 voturi. Printr-un nou mesaj video, primarul Ilie Bolojan face încă un apel la orădeni să se mobilizeze şi să iasă la vot, secţiile fiind deschise până la ora 23.

"Dragi orădeni, e ora 21, avem o prezenţă de 25%. Mai avem două ore de vot. Ar fi un mare păcat să nu realizăm pragul de 30% şi să ne lipsească câteva sute de voturi. Putem realiza acest prag dacă suntem uniţi în următoarele două ore", şi-a început Bolojan mesajul.

Din nou, primarul Oradiei îndeamnă cetăţenii să-şi mobilizeze, la rândul lor, prietenii pentru ca referendumul de unire cu Sînmartinul să fie validat. "Îi îndemn pe toţi cei care au votat să-şi mobilizeze prietenii şi apropiaţii pentru a realiza pragul de 30% şi pentru a face Oradea Mare. Vă mulţumesc pentru mobilizarea la vot! Putem să realizăm pragul de 30% dacă ne mobilizăm la vot sau putem să pierdem la un procent. Ar fi un mare păcat pentru acest oraş", a mai spus edilul.

Pentru ca referendumul să fie validat, este necesar să se prezinte la urne 56.825 de alegători din totalul de 189.416 de orădeni trecuţi în listele electorale, iar cel puţin jumătate plus unul dintre orădeni să voteze DA. Drept urmare, pentru unirea cu Sînmartinul, la ora 21, mai erau necesare 9250 de voturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@bihoreanoradean
iar delirezi liber?
Postat 15 Iunie 2015, 00:16 de User anonimizat
@antonbara
Pastreaza-ti rusinea pentru tine! Oradenii sunt satui de bolojan megaloman! Tot ce au vrut oradenii a fost ordine in parcari asa ca am primit parcari cu taxa la pachet cu hingheri si haos mai mare, am vrut o centura completa (vezi pod Iosia) in schimb am primit poduri suspendate tot pe centura dar nu acolo unde era urgent, am vrut o conducere competenta la CET in schimb am primi taieri de costuri si un pret maximal la gigacalorie, vrem investitori in parcul industrial dar singurele firme prezente sunt cele care erau si inainte imprastiate pe borsului si care au mentinut in toti acesti ani salariile la nivelul cunoscut, vrem un transport public decent dar din Velenta sau Nufarul pana in zona industriala faci o ora jumate la tarife peste media pe tara, vrem un invatamant decent dar bolojan ne promite mai multe scoli profesionale si mai putine clase de liceu si sectii la universitate (aici o vina are si universitatea la fel cum si investitorii care in majoritate au activitate cu valoare adaugata scazuta ceea ce explica interesul pentru mana de lucru ieftina)
Postat 14 Iunie 2015, 23:14 de User anonimizat
întrebare
Oare câţi orădeni s-au dus la scaldă în Sînmartin, azi? oare s-au dus şi la referendum???
Postat 14 Iunie 2015, 23:09 de ADINA
DEMISIA BOLOVANE !!!
Demisia Bolovane, sau vrei si al 3-lea referendum ca sa-ti arate oradenii parerea pe care o au despre tine si banda ta de hoti ??
Postat 14 Iunie 2015, 23:05 de Contra
Fără respect de sine
Aceștia sunt cei alături de care trăiesc. Majoritatea sunt indiferenți și ”îi doare în 14”. Mi-e rușine să mă numesc orădean. Chiar dacă referendumul trece, tot rușine îmi este deoarece o prezență de 30% la vot e jenantă. Dar nici la prezidențiale nu a fost foarte mare așa că nu mă mir. Oamenii s-au luptat până la moarte pentru apărarea drepturilor democratice și acum văd cum urmașii acestora își bat joc de moștenirea lor și nu-și exercită aceste drepturi fundamentale - dreptul la liberă exprimare, la exprimarea opțiunii cu privire la ceva foarte important cum e și această uniune Oradea+Sînmartin. Să nu mai aud pe cineva de aici încolo că Oradea e așa și pe dincolo, că primarul nu face că nu drege când chiar orădenii sunt atât de indiferenți și leneși încât nu coboară din apartament să facă 200 de metri până la secția de votare. RUȘINE!
Postat 14 Iunie 2015, 22:58 de antonbara
primarul 'pedeapsa'
Bolojane!!! Daca nu trece, ce pedeapsa ne mai pregatesti???
Postat 14 Iunie 2015, 22:53 de User anonimizat
Primaria avea datele privind prezenta de la ora 22 la 21:30!
Biroul Electoral Municipal Oradea a redactat statisticile privind prezenta la ora 22:00 la 21:44 conform documentului publicat pe site-ul primariei: %20la%20vot%20ora%2021.pdf Iar priaria oradea publica aceste informatii la ora 21:30 pe site-ul primariei ca fiind datele orei 21:00. Aceste informatii puse cap la cap nu prea arata democratic!!!
Postat 14 Iunie 2015, 22:45 de Sabau
Unde va este onoarea domnule primar Bolojan Ilie ?
La ora 21 prezenta la vot era de 25.25 %.Aceasta este respectul si increderea oradenilor in Bolojan Ilie.Un om de onoare si-ar da demisia.
Postat 14 Iunie 2015, 22:45 de platona
e ok! felicitari!
porcul nu se ingrasa in Ajun..., din pacate. aici se vede si valoarea reala a unui om politic - mobilizarea la vot, iar Bucurestiul verifica..., matematic
Postat 14 Iunie 2015, 22:12 de vg
@WinDos
saracu de tine, esti intr-o faza finala a durerii in 14. Din pacate pentru tine nu mai exista remediu. O sa mori incet si in chinuri
Postat 14 Iunie 2015, 22:04 de David
Binele cu forța....
E incredibil cum oamenii nu-și urmăresc propriul interes și cum nu reușesc să privească dincolo de ziua de mâine, pentru a vedea ce au o șansă unică și că puterea de a-și schimba viața în bine se află în mâinile lor. Mi-e scârbă de îndoctrinații politic, de cei ce pun interesul partidului deasupra interesului urbei...
Postat 14 Iunie 2015, 21:59 de info41life
Numai prin fraudă iese peste 30% !!!
... sau dacă se votează şi mâine, tot până la miezul nopţii !!!
Postat 14 Iunie 2015, 21:52 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON