URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2014, 12:19

Preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Emil Boc, la înmormântarea tatălui preşedintelui PDL Vasile Blaga, la Petrileni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele României, Traian Băsescu, a venit în Bihor, pentru a participa la înmormântarea tatălui preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

Şeful statului a aterizat la ora 11.15 la Oradea şi a fost aşteptat de fostul premier Emil Boc. Împreună, cei doi au pornit în coloană oficială spre Petrileni.

Slujba de înmormântare începe la ora 13. Cu o oră înainte, la casa familiei Blaga din Petrileni se aflau deja aproximativ 50 de membri ai familiei Blaga, dar şi lideri politici importanţi, precum prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, deputaţii PDL Cezar Preda şi Traian Igaş, acesta din urmă fost ministru de Interne în Guvernul Boc, primarul Braşovului, George Scripcariu, ori fostul şef al Poliţiei Române, Dan Fătuloiu.

De asemenea, la casa familiei Blaga a sosit prefectul Bihorului, Claudiu Pop, care va depune coroane de flori atât din partea Instituţiei Prefectului, pe care Vasile Blaga a condus-o la începutul anilor 90, cât şi din partea premierului Victor Ponta, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepremierilor Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, precum şi a Ministrului Apărării, Mircea Duşa.

La casa Blaga din Petrileni au ajuns şi preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, cel al PDL Oradea, Cristian Puşcaş, şeful Poliţiei bihorene, Liviu Popa, fostul şef al IPJ Bihor, Adrian Bucur, şeful Poliţiei Municipiului Oradea, Alin Haniş, mai mulţi primari din judeţ, inclusiv cel din Beiuş, Adrian Domocoş (PNL), şi cel din Sânmartin, Lucian Popuş (PDL), care a venit însoţit de fostul şef al PSD Bihor, Mihai Bar.

Totodată, mai este prezent fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, orădeanul Terente Merce, consilier prezidenţial şi fost şef al celebrului serviciu secret din Ministerul de Interne "Doi şi-un sfert", oameni de afaceri precum Viorel Micula şi Ioan Micula, ori Ovidiu Moldovan, proprietarul firmei Construct Mod.

Tatăl preşedintelui PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a decedat joi seară la Spitalul Judeţean. Antim Blaga avea 84 de ani.

UPDATE:

Preşedintele Traian Băsescu va folosi acest prilej pentru a se întâlni, chiar în Petrileni, cu grupul de moţi participanţi la operaţiunile de salvare a victimelor tragediei aviatice din Munţii Apuseni, din 20 ianuarie.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, întâlnirea a fost programată de sâmbătă, iar unii localnici din Horea, printre ei numărându-se şi membrii PDL, se află la Petrileni încă de sâmbătă seară.

UPDATE 2:

În jurul orei 12.45, a ajuns la Petrileni şi preşedintele Traian Băsescu, însoţit de fostul premier Emil Boc. Maşinile din coloana oficială au oprit la marginea drumului naţional 76, iar cei doi s-au îndreptat pe jos spre casa familiei Blaga, pe o distanţă de circa 200 de metri. Fiecare au avut în mână o mică jerbă de flori.

Şeful statului i-a salutat scurt pe cei prezenţi, spunând "Bună ziua" şi "Dumnezeu să-l ierte", după care a intrat în curtea casei, unde s-a îndreptat spre preşedintele PDL, Vasile Blaga. Apoi, cei doi au intrat în casă, unde jurnaliştii nu au acces.

Slujba ortodoxă începută în curtea casei familiei Blaga va continua la cimitirul din Petrileni, unde va fi îngropat tatăl preşedintelui PDL. Masa de pomană se va da apoi la sala de sport din Petrileni.

Citeşte şi articolul "Înmormântarea lui Antim Blaga s-a încheiat. Băsescu şi Boc au plecat înainte de terminarea slujbei"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
adunare
Putini crestini pot duns ls mormsntul lor ststis ticslo ..
Postat 17 Februarie 2014, 15:22 de ion
????????
Deja prea mare reclama dlui Bas!Ce activitate bogata are Abrudan...nemaipomenit pupincurismul dlui asazis ziarist!!!!Esti pedelist mey Abrudane??????
Postat 17 Februarie 2014, 07:51 de gheorghe@sandor
DL BASESCU
OARE VA PLACE DRUMUL ORADEA BUEIUS ?????PENTRU CARE ATI APLICAT TAXA BASESCU RUSINE..RUSINE SI PENTRU DL BLAGA NU ATI FACUT NIMIC PENTRU JUD BIHOR
Postat 16 Februarie 2014, 21:49 de florin
DN 76
''Dumnezeu să-l odihnească.''Condoleanțe familiei. Cât despre starea drumului, vorba sloganului din campanie a actualului președinte al CJ''PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC''. (depinde la ce).
Postat 16 Februarie 2014, 16:52 de Sargon
mdf
nu va suparati ca va intreb e o inmormantare sau faceti reclama oamenilor politici ?
Postat 16 Februarie 2014, 16:51 de rrr
???
Da fratii cei doi care distrug drumul cu masinile lor si a caror datorii se sterg sistematici ce mai cautau????astia se dau prieteni cu toti ...când te uiti la ei asa te ia cu mila...
Postat 16 Februarie 2014, 15:41 de eu
sa va spun o treaba
Nu fiti suparati ,in loc de drum national Cornel Popa ne-a facut un bar misto in centrul orasului unde ne putem imbata pana uitam cat de prost ii drumu spre Deva!!!
Postat 16 Februarie 2014, 15:21 de bulgaru
CIRC
Din nou CIRC! Bineinteles ca pentru membrii familiei Blaga este o durere si o pierdere(absolut firesti)dar pentru restul lumii nu s-a intamplat nici o tragedie! Eventual noi ceilalti avem regrete! Ce fel de regrete? Sa creada fiecare ce o vrea! PS In continuare am semne de intrebare: cum poate avea cineva prenumele Violett(pus in epoca) sau Agathe(pus in epoca). Eventual in acte sa nu fie asa? Sau secu...a permis?!
Postat 16 Februarie 2014, 13:58 de TDS
DN76
Condoleante familiei, dar cu gropile cum ramane?
Postat 16 Februarie 2014, 13:50 de agarici
rusine d-nle Cornel Popa
Cornel Popa, ar trebui sa iti fie rusine cu un asemenea drum. sa vada acum si presedintele tarii unde se duc banii publici...ai luat banii si ti-ai facut case si afaceri de ei. mi-as dori ca si o masina din coloana oficiala sa dea in ceva groapa si sa faca pana, sau sa isi strice directia. La fel ca multi alti oameni simpli, care bat zilnic acel drum. si care datorita nepasarii au de suferit sau mai grav, au murit. Rusine, rusine...iar voi astia de la bihoreanul, postati commentul, deoarece e al 3a scris, si nepostat...nu il mai pupati in cur pe d-nul popa
Postat 16 Februarie 2014, 13:48 de HTC
DN76
numai daca se rupe ceva masina din coloana oficiala pe DN76, poate asa se va repara acest drum, totusi sper ca, cu venirea lor prin zona sa contribuie cu o vorba si sa se faca o data acest drum minunat DN76
Postat 16 Februarie 2014, 13:48 de agarici
Gropi
Le doresc sa se bucure de "impecabilul" DN76! Sincere condoleante familiei!
Postat 16 Februarie 2014, 12:57 de ioana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON