URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2011, 13:55

Preşedintele PC Bihor: "N-o să ne aruncăm în braţele PNL-ului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a salutat semnarea protocolului între PC şi PNL, afirmând că "principalul câştigător de pe urma acestuia este poporul român" şi nu liderul liberal Crin Antonescu, pentru ca acesta "să apară cât mai des la Antena 3", aşa cum au cârcotit unele partide. "Ceea ce se încearcă prin acest protocol este să se creeze cât mai multă opoziţie PDL-ului", a zis Bodea, adăugând că alipirea PSD la Alianţa de Centru Dreapta nu face decât ca opoziţia să fie "una mai viabilă".

Întrebat de jurnalişti dacă doctrina de centru dreapta nu vine în contradicţie cu alianţa cu PSD, un partid de stânga criticat în repetate rânduri de Bodea care a denunţat respectarea protocolului dintre cele două partide pentru alegerile europarlamentare, generale şi prezidenţiale, liderul PC a spus că "având în vedere conjunctura, suntem obligaţi să trecem peste doctrinele politice, ca să oferim românilor alternativa la PDL".

Totuşi, el a ţinut să sublinieze că PC Bihor nu va fi aservit nici uneia dintre cele două formaţiuni politice şi că, de altfel, într-o discuţie cu preşedintele partidului, Daniel Constantin, chiar a abordat acest subiect, spunându-i că PC ar trebui să fie independent, să nu aibă obligaţii majore, iar partidele să colaboreze punctual acolo unde va fi cazul. "Dorim să avem candidatul propriu şi la alegerile locale şi să luptăm cu forţele proprii. Noi nu ne vom arunca în braţele PNL, dorim să rămânem un partid cu propria viziune. Nu cred că mi-ar sta bine să fiu director pe undeva, să mi se cumpere tăcerea", a zis Bodea, aruncând în acelaşi timp şi "săgeţi" către PSD Bihor care "şi-a vândut dreptul la opoziţie, prin faptul că şi-a pus directori la diverse instituţii", a spus Bodea.

"Scopul PC Bihor nu este de a obţine funcţii de directori în administraţia locală. După cum se ştie, nu am avut cea mai bună relaţie cu primarul Oradiei, iar eu vreau să pot critica în continuare", a mai zis şeful PC Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL ce face concret pentru a atinge dezideratul unui candidat propriu şi pătrunderea în structurile de conducere ale judeţului, Bodea a recunoscut că nu are o strategie şi că PC Bihor nici nu are acţiuni sau un program politic după care să se ghideze. "N-o să mă vedeţi niciodată împărţind cadouri în faţa camerelor de filmat. Nu prea avem ce să facem. Nu avem acţiuni politice pentru că din păcate nu suntem nici în Consiliul Local şi nici în Consiliul Judeţean", a argumentat el, adăugând că PC Bihor numără în total aproximativ 2.000 de membri, dintre care nu ştie câţi sunt activi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
ei na .
Hai sa nu uitam ca ci nu demult si PNL era un partid de sapte la suta, iar faptul ca sa aliat cu PC care este mai mic acum dar sigur nu un partid lipsit de inportanta daca ne uitam ca face tot timpul cartile partidelor mari, nu cred ca ci trebie criticat PNL UL.
Postat 13 Ianuarie 2011, 12:37 de ludovic orban
Zau, bre, bodeule?
Normal ba, boule, pardon bodea, ca n-o sa te arunci in bratele p.n.l.-ului, ca n-ai cum, ca esti cam ca un tzantzar nanoscopic pe langa un mamut (daca stii ce-i ala, ca de nu stii iti recomandam cu caldura un dictionar, ceva)!
Postat 12 Ianuarie 2011, 23:52 de Merlin from Berlin
................
"Draga" eucumine si neil, mars inapoi la curu' lu' base si dati cu limba pana va pica dintii! Ce va fu... pe voi grija ce fac cei din opozitie? Va platesc ei salaru'? Votati-l mai departe pe marinarul betiv, agramat, oligofren si curv.. (adica "prieten" cu ministreasa cu fumuri turistice-n cap)!
Postat 12 Ianuarie 2011, 23:47 de Ion Caraion
contra
PNL Bihora are numai de pierdut - e gresita gandirea ca partidele urmaresc doar interesele reprezentantilor ei, dar in mare parte e reala - totusi partidele sunt formate din persoane, carora nu le putem atribui tot timpul acest lucru - totusi personal, cred ca la ora actuala PNL Bihor si-a facut datoria fata de cetateni , nu este altcineva sa o faca la fel de bine (lucru demonstrat de predecesorii acestuia) si totusi, faptul ca PNL Bihor mai are parte de incredere locala denota faptul ca duce o politica sociala destul de ampla, lucru ce ar trebui sa-l dezvolte cu atit mai mult si nu critic deloc orice cooperare sau colaborare cu partide din opozitie de orice culoare ar fi ele , atita timp cit efectele sociale pozitive se pot realiza - asta inseamna viitorul unui partid ( nu ma refer la anumite personaje din cadrul acestora si fiecare partid ar trebui sa-si intareasca principiile la orice nivel) cu vot asigurat de cetateni
Postat 12 Ianuarie 2011, 17:40 de neil
felicitari d-le BODEA.
Felicitari pentru coloana de care dati dovada, se vede diferenta de gindire dintre un om politic care nu traeste din mila unui partid si cei care abia asteapta sa prinda un loc caldut pe bani statului Roman. Ce inseamna sa te bagi in politica cind ai deja realizata partea materiala si nu cind esti orientat numai in spre a te realiza din politica material.
Postat 12 Ianuarie 2011, 15:10 de oradean
ei nah
se da la "fund" si pnl-ul,cum creste un pic in sondaje cum hopa fac si greseli,sa ajunga sub umbrela si unor partide cu care se afla in contradictie doar de dragul de a ajunge la putere mi se pare total deplasat fata de doctrina care o are,asta sa fie inceputul sfarsitului unui partid?care se va scinda mai mult ca sigur,nu are nici un avantaj alianta cu aceste partide,pnl-ul va pierde mult de tot orice va fi,la alegeri pierde locuri,la caderea guvernului actual tot pierde,pierde orice va fi pe viitor in acest format de alianta,deja se aud voci care nu vor aceasta alianta si tot mai mult ca sigur ceva se va intampla in pnl,nu cred ca acest crin mai este o locomotiva pt.pnl ci dimpotriva,un fel de basescu pentru romania.
Postat 12 Ianuarie 2011, 14:36 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON