URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2011, 12:01

Preşedintele demisionar al Colegiului Medicilor aruncă "săgeţi" spre "specialişti", acuzându-i de "jocuri de culise"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce demisia sa de la preşedinţia Colegiului Medicilor Bihor a produs o surpriză în lumea medicală, doctorul Adrian Ţăgureanu a făcut publice motivele pentru care a ales să renunţe la şefia forului profesional.

În textul demisiei, publicat pe siteul Colegiului Medicilor, doctorul afirmă că se simte "dezamăgit de jocurile de interese, de jocurile de culise, de interesele legate de conducerea Colegiului Medicilor Bihor" şi s-a declarat "indignat de poziţia unor oameni ce îşi ascund orgoliile rănite" sub "masca falsă a apărării corpului medical. El a anunţat că îşi dă demisia "sub presiunea constantă a părăsirii de către medici specialişti de altă specialitate decât medicina de familie a consiliului de conducere al medicilor Bihor".

"Am înţeles că poziţia de preşedinte este socotită de unii colegi nedemnă de specialitatea de medic de familie şi demnă doar de un medic specialist din spital", a scris medicul, punctând că nu doreşte ca, în urma demisiilor, Colegiul să fie condus doar de medici de familie care astfel "ar fi ţinta permanentă a unor atacuri ce nu ar face onoare lumii medicale".

Fostul preşedinte s-a declarat dezamăgit şi de întreaga atitudine "legată de lupta ascunsă pentru putere" şi a afirmat că în nici un caz prin gestul său nu doreşte să lezeze "persoane, interese, medici, pacienţi, activitate medicală".

"Considerând că plecarea mea poate linişti apele tulburi ale medicinii bihorene eu, dr. Ţăgureanu Adrian, medic specialist, medicina generală - pediatrie şi medicina de familie, am hotărât să îmi dau demisia din postul de preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor", a scris el.

Fostul preşedinte a mai punctat că gestul său este "numai şi numai în interesul liniştei în rândul medicilor bihoreni" şi a afirmat că nu va renunţa "la mandatul de consilier câştigat prin vot democratic". "Voi fi în orice clipă alături de colegii mei medici din acest consiliu, indiferent de specialitatea lor, revenind în schimb la munca mea de zi cu zi şi asupra atenţiei pe care doresc să o acord în continuare pacienţilor mei", a conchis medicul.

Fără să acuze pe cineva direct, Ţăgureanu s-a referit la cele două demisii înregistrate în ultima săptămână în rândul medicilor specialişti, de dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, şi internistul Ovidiu Burtă, şi la zvonurile care circulau zilele trecute cum că specialiştii ar fi pregătit o demisie în bloc, deranjaţi că generaliştii, care au acaparat conducerea executivă, i-au acceptat doar pe "ai lor".

Deşi nimeni nu o spune făţiş, se spune că specialiştii nu ar fi înghiţit faptul că "generaliştii" nu ar fi respectat unele negocieri de culise potrivit cărora în urma alegerilor specialiştii să fi avut un vicepreşedinte şi un preşedinte, şi de acceea s-a ajuns în această situaţie tensionată.

Mai multe, în articolul "Surpriză: Carmen Pantiş e noua preşedintă a Colegiului Medicilor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Tagureanu Adrian jigodia care sta la panda
Tagureanu Adrian = o **** libidionoasa care sta la panda in fata la farmacia CATENA ! f* minore cu toate ca bea XANAX la greu e vreun medic specialist sa dea vreo explicatie ? Bai tristule du-te la psihiatrie ! nu mai urmarii minore.
Postat 18 Ianuarie 2012, 23:15 de Irinel
fair play
@medic specialist: merita apreciat gestul si sinceritatea Dvs.; este cu totul si totul altceva decat am vazut din partea lui bb sau xXX (evident ca fiecare padure isi are uscaturile ei; pacat insa ca aceste uscaturi devin portavoce).
Postat 17 Decembrie 2011, 16:20 de medic de familie
nedrept
Regret finalul. Si mai repet inca odata. Noi, marii specialisti din Oradea ne infoiem de crezi ca am facut Oradea AKH din Viena. In timp ce autobuze intregi duc pacientele noastre la clinicile din Debrecen. Si am batjocorit medicii de familie. Dragi colegi, MEDICI DE FAMILIE ,nu suntem toti la fel. Aveti respectul nostru pentru curajul si demnitatea voastra. JOS PALARIA!!!
Postat 17 Decembrie 2011, 12:03 de medic specialist
scarbit de specialistii fara bun simt
DE ACORD CU DAN! Orice altceva e in plus!
Postat 17 Decembrie 2011, 11:28 de florian
ce liniste
mama ce liniste s-a lasat! gata cu mizeriile aruncate de politichie! ca doar au ajuns la butoane! Sper ca medicii de familie sa aiba suficient sange in instalatie cat sa nu cedeze mai mult ! sper ca s-a vazut cata democratie e in tara asta! Si eu o sa ocolesc cateva nume gen Burta, Bumbu, Duse, Borcea ! nu s-a sfarsit medicina cu ei ! ca doar sunt si altii poate mult mai buni doar nu ii stim inca! dar e aproape Ungaria! si acolo sunt medici buni! Cel putin am sa merg la medicul meu de familie si am sa-l felicit pt curajul de care au dat dovada colegii lor din conducerea colegiului ! iar daca de acum incolo o sa am nevoie de medic prima data am sa-mi caut medicul de familie!
Postat 17 Decembrie 2011, 09:34 de dan
politica
Politruci. Doi au luat teapa prin retragere. Sau nu contau?
Postat 16 Decembrie 2011, 23:57 de medic
suntem o natie de puliticieni?!
Am crezut ca voi vedea puliticieni doar in politica. Vad ca avem puliticieni *remarcabili* si printre medici, printre *marii* specialisti. Mie imi e sila, mai ceva ca de sile camataru. P.S. Sa nu va mirati daca ma tratez in afara tarii!!! P.P.S. Eram un fan al ziarului Bihoreanul. Eram.... Si cu SALVE ati dat-o-n bara facand comparatii neobiective (cu Delfinul sau Caritas), si acum ati fost neobiectivi. Ii pasa cuiva?!
Postat 16 Decembrie 2011, 22:11 de *greata* lui sartre
democratia e grea, nu-i asa d-lor @specialisti@?
Nu inteleg de ce @specialistii@ solicita locuri si functii in colegiu atat timp cat nu s-au prezentat la vot!!! E atat de greu pt creierul unui @specialist@ sa priceapa ca democratia inseamna participare si respectarea votului?! Si mai arunca si cu noroi in medicii de familie, in loc sa-si recunoasca neputinta. Ma, fratilor, stiti ce-i ala fair-play???? RUSINE SA VA FIE pt ca la pregatirea voastra (si la ifosele pe care le aveti) va comportati nedemocratic si necivilizat.
Postat 16 Decembrie 2011, 21:13 de pacientul revoltat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON